Medicul Monica Pop, mărturisiri șocante la 4 ani de la COLECTIV. Detaliul straniu despre victimele tragediei: „Nu am nici o explicație, nu se poate uita așa ceva!”

 Dumba Gabriela
.

Medicul Monica Pop a făcut mărturisiri șocante pe pagina sa de Facebook, despre tragedia din clubul Colectiv, de pe 30 octombrie 2015, în care au murit 65 de oameni și peste 200 au fost răniți. Directorul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din Capitală nu-și poate explica rațional cum de victimele tragediei nu aveau leziuni oftalmologice grave, așa cum era de așteptat să se întâmple în cazul unui incendiu de asemenea amploare.

ColectivColectiv

Prof. Dr. Monica Pop, unul dintre cei mai cunoscuti oftalmologi din Romania, care este şi director al Spitalului de Urgențe Oftalmologice din Capitală, a postat, joi, pe pagina sa de socializare un comentariu despre tragedia de la Colectiv,  din urmă cu patru ani.

„Acum aproape 4 ani… Dezastru! În seară respectivă, am văzut la tv ce s-a întâmplat. Părea incredibil! Am plecat imediat de acasă cu gândul de a încerca să ajut și eu cu ceva. La spital, la noi, au venit 4 cazuri. Nu prea grave. Un băiat de 16 ani, cu un „crater' la „coadă' ochiului, lovit cu un inel, în lupta pentru a putea ieși din infernul de foc! Singur, minor, părintii în străînătate.

Comisie, operaţie (echipa de gardă), ok. Am plecat cu un medic rezident şi cu o trusă spre spitalul ' Floreasca'. Acolo, mobilizare mare de forțe medicale, că de obicei în caz de catastrofe! Fuseseră aduşi peste 50 de răniţi, o parte erau deja în sălile de operaţie. Au şi ei medici oftalmologi, nu era nevoie de noi acolo.

Între timp, am primit apel de la Spitalul Colțea, pentru cei 8-10 răniţi, unii şi cu leziuni oftalmologice. Am ajuns repede. Pacienţi cu stări diferite, grave sau foarte grave. Unii – în comă. Examinări, tratament! Primesc un nou apel! De la directorul Spitalului de Arși, de dată asta. Ne deplasăm cu farurile aprinse. Acolo – dezastru! Câţiva din cei aduşi- leziuni oftalmologice (arsuri). Am mers aproape zilnic, timp de peste 2 săptâmâni!

La parter, cei conștienti, de gravitate medie. La etaj, cei foarte grav, toţi în comă. Unul, neidentificat, în viaţă dar aproape carbonizat. Curat peste tot, lângă fiecare pacient, medici şi asistente! Au făcut tot ce puteau! Din păcate, deşi ochii lor nu aveau leziuni foarte grave, cu excepția unuia, în 2 săptămâni, cei pentru care mergeam s-au stins treptat, toți! Ce am văzut acolo. în acele zile, se poate compară doar cu noaptea de cutremur din 1977! Poate și cu bebelușii cu arsuri (dintr-o maternitate)!

Ceva STRANIU: la cât de mulți răniți în stare foarte gravă au fost, leziuni oftalmologice aveau puţini şi nu foarte grave! DE CE? Nu am nici o explicație! Multă experiență dureroasă în carieră unui medic! Nu se poate uită așa ceva! NICIODATĂ', a scris medicul oftalmolog Monica Pop pe pagină să de Facebook. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton