Marian Râlea, detalii inedite despre prietenia dintre el și Anca Sigartău: „Ne ştim foarte bine. Am avut marea şansă să...” / EXCLUSIV

 Miniosu Alexandra
.

Marian Râlea ne-a dezvăluit câteva detalii inedite despre rietenia dintre el și Anca Sigartău. Mitu și Nuțica, personajele lor din serialul Adela, le-au adus zâmbetul pe buze telespectatorilor în fiecare episod. Ce mulți nu știu e faptul că nu e pentru prima dată când cei doi mari actori joacă împreună. A fost însă pentru prima oară când personajele lor au fost un cuplu. Iată ce cuvinte de laudă are artistul pentru colega lui de breaslă!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

De-a lungul carierei, ați jucat în producții memorabile atât în teatru, cât și în film – și aș aminti aici „Sunt o babă comunistă, „Din dragoste cu cele mai bune intenții, „Sieranevada sau „Slugă la doi stăpâni, „Visul unei nopți de vară, „Troilus și Cressida. Haideți să facem un exercițiu de imaginație! Dacă ar trebui să alegeți, ce ar fi: teatru sau film?

Consider că teatrul este meseria mea şi mijlocul meu de a mă exprima, tot ce se întâmplă e viu, se întâmplă atunci şi dă putere acestui gest cultural. Filmul este o altă meserie, una de prim-plan, de gând, de o mare inteligenţă şi intuiţie artistică, dar, pentru că se trag mai multe duble, se poate repeta mai mult, este puţin mai… altfel. În sufletul meu rămân îndrăgostit de teatru.

marian-ralea-2-1marian-ralea-2-1

Citește și: Cum și-a descoperit „Magicianul' Marian Râlea pasiunea pentru actorie:„Cel care m-a influențat foarte mult în alegerea acestei cariere a fost…'/ EXCLUSIV

Citește și: De ce nu a devenit actorul Marian Râlea tată:„Asta a fost viața, am fost preocupat…'/ EXCLUSIV

Citește și: Cum arată Lavinia Pîrva în costum de baie, la 37 de ani.Imagini din vacanță

Citește și: Anamaria Prodan, după ce s-a stabilit ce pensie alimentară va plăti Reghe fiului lor:„El este încă familia noastră'

Marian Râlea, detalii inedite despre prietenia dintre el și Anca Sigartău

În ultima perioadă, telespectatorii au avut ocazia să vă vadă, la Antena 1, în trei seriale care s-au bucurat de mult succes – „Fructul oprit, „Sacrificiul și „Adela. Dacă în primul ați fost Sile Boască, un oltean simpatic și pus pe șotii, iar în al doilea, un pierde-vară, apoi ați jucat rolul ardeleanului Mitu, un personaj la fel de ofertant. De care dintre ei vă simțiți mai… apropiat?

De toate personajele! De fapt, eu mă simt bine în orice fel de rol pe care îl primesc, pentru că despre asta este meseria noastră, să ne simţim bine în personajele pe care le interpretăm. Dacă e vorba despre Sile şi despre Mitu, mama a fost ardeleancă şi tatăl meu oltean, aşa că a fost uşor!

Trebuie să recunosc că nu o dată am râs în hohote la scenele dintre Mitu și Nuțica. Au fost însă și momente în care m-am înduioșat. Personajul dumneavoastră, unul tragicomic, este teribil. S-a întâmplat să mai și improvizați în timpul filmărilor? I-ați împrumutat lui Mitu și ceva din Marian Râlea?

Nu. Ştiţi ce se întâmplă? Asta cu improvizaţia e o discuţie mai lungă. Nu poţi să impovizezi decât dacă ştii foarte bine ce faci. În această meserie în primul rând trebuie să înţelegi, să auzi, să asculţi ce se întâmplă de jur-împrejurul tău. Ai un text pe care trebuie să îl înţelegi şi mai apoi să îl înveţi, şi tot ce pui pe lângă vine în sensul susţinerii textului şi al demersului artistic. Nu se naşte nimic întâmplător, totul e foarte bine pus la punct şi foarte bine gândit. Orice improvizaţie neadecvată distruge, de fapt, miracolul pe care îl creează în jurul tău echipa, una deloc mică, peste 20 de oameni, şi le distrugi, de fapt, şi munca lor dacă nu are sens ce faci şi faci numai de dragul de a face. Sigur, sunt momente în care actorul ajută personajul sau scenaristul, dar astea sunt într-un acord cu toată lumea, pentru că altfel devine surprinzător şi neadevărat.

„Facem parte dintr-o anumită generaţie, ne ştim foarte bine'

Chimia dintre dumneavoastră și Anca Sigartău este fabuloasă, practic sunteți sarea și piperul serialului. A fost prima oară când ați jucat împreună?

Nu, cu Anca am jucat mai multe spectacole la teatru, destul de mult, „Trei surori, „Shakespeare, multe altele… dar nu, în film, să ne întâlnim vreodată, ca un cuplu, nu. Ne cunoaştem, ca şi cu celelalte actriţe pe care am avut marea şansă să le am alături: Maia Morgenstern, Adriana Trandafir, Ana Ciontea, Carmen Tănase. Facem parte dintr-o anumită generaţie, ne ştim foarte bine, avem aceeaşi şcoală, şi atunci ne e simplu, ne e uşor, ne bucurăm de ceea ce facem.

N-am nicio îndoială că vibe-ul bun din platoul de filmare a continuat și după ce se pune „Stop!. Câteva dezvăluiri de culise aveți? Poate o întâmplare amuzantă?

Sunt multe, cele mai frumoase sunt acele bâlbe inofensive în care încerci să spui şi nu îţi aduci aminte sau îţi aduci aminte, dar cuvântul nu mai sună bine şi sigur că trebuie să spui: „Această secvenţă a fost distrusă de Anca Sigartău / Marian Râlea. Sunt multe întâmplări, e destul de greu să filmezi, în sensul în care depinzi de un timp, de o locaţie, de o echipă excepţională pe care nu vrei să o dezamăgeşti, şi atunci sigur că intervin şi aceste mici sincope. Cele mai frumoase sunt „răutăţile pe care şi le spun unii altora, actorii (râde) că li s-a distrus secvenţa, că aşa ceva nu se poate, că cineva a urlat prea tare şi nu m-am auzit, că totuşi pauza aia trebuie lăsată, că o dată vorbesc eu, o dată celălalt… ştiţi dumneavoastră.

Actorul, despre relația cu ceilalți artiști din serialul Adela

Distribuția serialului este perfect echilibrată – actori mari, consacrați, și actori aflați la început de drum. Cum vă înțelegeți cu generația tânără și ce vi se pare diferit față de vremea în care ați debutat?

Am spus-o şi o mai spun, sunt actori foarte buni, foarte talentaţi, fetele mai talentate decât băieţii (râde), îi iubesc pe toţi! Am avut şi şansa să joc în mai toate filmele cu actori tineri excepţionali. Noi îi iubim de cum îi vedem şi pentru că noi am fost iubiţi de ceilalţi, de marii actori, şi am avut şansa să jucăm cu ei pe scenă. Dânșii ne-au crescut foarte frumos, ne-au spus: „Domne, oricine vine din afară, oricât de tânăr, oricât de nepriceput e, voi trebuie să fiţi ca nişte părinţi pentru ei, să îi sprijiniţi, să îi alintaţi, să le ștergeți lacrimile, pentru că asta e menirea noastră, să ne ducem meseria, să dăm meseria asta celor care vin şi trebuie să avem grijă de ei să nu greşească.

Sursă foto: PR, Arhivă VIVA

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton