Klaus Iohannis are o soră. Cine este Krista Iohannis și în ce relații sunt cei doi frați

 Dumba Gabriela
.

Știați că președintele Klaus Iohannis are o soră mai mică? Foarte discret cu viața personală, președintele a dezvăluit, totuși, în cartea „Pas cu pas” că are o soră, însă se cunosc foarte puține lucruri despre Krista Iohannis pentru că aceasta trăiește în Germania.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Klaus Iohannis a făcut câteva dezvăluiri despre familia sa în cartea „Pas cu pas'. Klaus Iohannis s-a născut la Sibiu și provine dintr-o familie de sași transilvăneni. Totul a început după ce Susanne şi Gustav Heinz Johannis au imigrat ca pensionari după Revoluția din 1989, stabilindu-se în Wurzburg, Germania.

cine-este-si-cu-ce-se-ocupa-sora-lui-kalus-iohannis-2cine-este-si-cu-ce-se-ocupa-sora-lui-kalus-iohannis-2

„Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluţie' , a scris președintele în cartea sa. Krista are acum 57 de ani, este cu patru ani mai mică decât Klaus Iohannis. 

Susanne, mama lui Klaus Iohannis, a fost o perioadă asistentă medicală, iar tatăl actualului președinte al României a fost tehnician la o firmă din Sibiu. Krista, sora mai mică decât șeful statului cu patru ani, locuiește și în prezent în Germania.

„Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri', a mai dezvăluit președintele.

Președintele a declarat că familia sa este atestată în Cisnădie din secolul al XVI-lea, dar atunci când tatăl l-a înregistrat la naștere funcționarul de la primărie a refuzat să îi scrie numele cu „J', așa cum a fost scris în familia sa de mai bine de 500 de ani.

Citește și: Cum au ales Andra și Cătălin Măruță să-și educe copiii:’Nu credem în răsfăț. Spunem cu fermitate nu’. Se gândesc să facă un reality-show / EXCLUSIV

Citește și: Andra și Cătălin Măruță dezvăluie secretele unei căsnicii de 12 ani:’Nu ne blocăm în certuri’. Cum au depășit greutățile în relație / EXCLUSIV

Citește și: Drama neștiută din viața lui Carmen Iohannis. Prima Doamnă a trecut prin încercări cumplite

Motivul pentru care Carmen și Klaus Iohannis şi nu au adoptat un copil

Într-un interviu acordat acum câțiva ani, preşedintele României dezvăluia că a cunoscut dragostea cea mare în liceu: „Prima dată mi-a plăcut de o fată când am fost în clasa a 4-a. Adevărata mea dragoste a venit mult mai târziu, este soţia mea Carmen. Ne-am cunoscut într-o excursie, într-o vacanţă cu prietenii de liceu”, a spus Iohannis. De atunci sunt de nedespărţit, un mariaj de peste 25 de ani.

În anul 2014, când se pregătea pentru prima dată să devină preşedintele României, Klaus Iohannis a fost întrebat de ce el şi soţia lui, Carmen, nu au făcut niciun copil sau de ce nu au adoptat unul: „Nu a fost o idee pe care să o luăm în considerare, pentru că acum 20 de ani am decis să intru într-o carieră foarte publică şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas. Aşa, am avut mai mult timp, mai multă energie la dispoziţie pentru a mă implica în ceea ce fac în calitatea mea de persoană publică', a declarat Klaus Iohannis la acea vreme, potrivit okmagazine.ro.

Se pare că amândoi s-au concentrat pe viaţa profesională. Preşedintele a mai adăugat că nu poţi să le ai pe toate în viaţă: „Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Infiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare. De 14 ani sunt primar şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas”, spunea Klaus Iohannis cu ani în urmă, când era primarul Sibiului.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton