Îți mai aduci aminte de Robert Powell, actorul care l-a jucat pe Iisus din Nazaret? Uite cum arată la 75 de ani!

 Oana Pantazi
.

Robert Powell e Iisus din Nazaret și atât! Acesta este rolul carierei sale, care s-a dovedit și binecuvântare, și blestem, deoarece actorul nu a mai avut parte niciodată de un rol de o asemenea anvergură. Iată cum arată Robert Powell la 75 de ani și ce impact a avut rolul lui Iisus asupra lui!

Putem spune fără să greșim că lui Robert Powell rolul din filmul Iisus din Nazaret i-a adus faima internațională și l-a situat pe un loc fruntaș în topul actorilor care au interpretat acest personaj de-a lungul anilor. Trupul ascetic, chipul pe care se puteau citi toate păcatele omenirii și ochii de un albastru ireal au făcut din Robert Powell un star aproape peste noapte, însă celebritatea atât de repede dobândită s-a dovedit a fi un bumerang, care l-a lovit în mod neașteptat.

Robert Powell ajunsese să se creadă Iisus din Nazaret!

Filmul Iisus din Nazaret, apărut în 1977 în regia lui Franco Zefirelli, i-a marcat lui Robert Powell nu numia cariera, ci și viața personală, deoarece actorul, marcat puternic de rol și copleșit de faptul că toată lumea îl asemuia cu Iisus, la un moment dat ajunsese să se considere „Trimisul lui Dumnezeu pe Pământ”, după cum povesteau apropiații săi. Și poate tocmai de aceea, ulterior lui Robert Powell i-a fost greu să-și găsească un rol pe măsura talentului, mulți ani după aceea limitându-se la roluri neimportante sau împrumutându-și vocea pentru documentare sau reclame. Și pentru că rolul lui Iisus din Nazaret s-a lipit de actor ca marca de scrisoare, în 2013, acesta a primit rolul lui Dumnezeu, Powell fiind naratorul seriei TV The Bible.

Anul acesta, actorul a împlinit 75 de ani și probabil că, abia spre bătrânețe, când a început să nu mai semene cu personajul său, oamenii l-au putut în sfârșit disocia de Iisus din Nazaret… Drept urmare, în 2014, când a jucat în piesa Black Coffee, adaptare după Agatha Christie, oamenii nu și-au mai zis: Uite-l pe Iisus Christos!, iar asta pentru că actorul avea deja 70 de ani.

E căsătorit cu aceeași femeie de 44 de ani

Din fericire, Robert Powell a avut noroc să aibă aceeași femeie alături de el timp de 44 de ani. Actorul este căsătorit cu Babs din 1975, cei doi având împreună doi copii – Barney (41) și Kate (40). Întrebat într-un interviu care este secretul unei căsnicii reușite, actorul a răspuns fără șovăire – „compatibilitatea”. Am adăuga, fără să greșim, și iubirea, pentru că, mai mult ca sigur, lui Babs nu i-a fost ușor să trăiască alături de soțul ei în perioada în care se credea trimisul Domnului pe Pământ…

Foto: Hepta, Instagram

Robert Powell, în rolul lui Iisus din NazaretRobert Powell, în rolul lui Iisus din Nazaret

 

 

 

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton