Interviu: Anca Rusu prepara deserturi cu stil

.

Pe Anca Rusu o stiti ca prezentatoare a Observatorului de weekend, iar daca aveti ca pasiune gatitul, atunci cu siguranta ati nimerit peste simpaticul ei blog culinar, www.printesapolonic.ro. In seara asta, Anca iese cu bunatatile ei in offline, mai precis la Cioccogelateria Venchi, pentru care va pregati cateva bunatati dulci!

 


 

Anca Rusu la petrecerea de lansare a blogului sau culinar

 

 

Am profitat de ocazie si i-am pus Ancai cateva intrebari despre aceasta colaborare si despre pasiunea ei pentru gatit. In plus, Printesa Polonic ne-a impartasit o reteta de mousse de ciocolata cu sirop de trandafiri pe care va invitam sa o incercati!

 

Ce faci in seara aceasta la Venchi?

Voi face trei-patru deserturi cu produse de la ei: mousse de ciocolata cu sirop de trandafiri, prune coapte cu biscuiti amaretti (pentru cei care prefera ceva mai light), tarte cu ciocolata si ghimbir, briose cu ciocolata si, daca mai am timp, poate incerc si niste mini-eclere, evident, tot cu ciocolata. Dat fiind spatiul foarte mic, va fi ceva intim, cativa prieteni, colegi, familie.


 

Va fi un live-cooking?

Nu, deserturile le voi face de acasa (pentru ca probabil imi va lua o zi intreaga…) si le voi duce acolo gata facute.

 

Esti la prima colaborare cu Venchi? Cum v-ati „gasit'?

Pai, e simplu. Am intrat in magazin si George, proprietarul, m-a recunoscut. Dar nu de la stiri, ci de pe blog! Si mi-a zis: Nu esti tu Printesa Polonic?’. Ba da.’ El imi citeste blogul, ii place ce fac si mi-a propus o colaborare. N-a fost nimic premeditat, ci ceva absolut spontan.

 

De unde ai pasiunea pentru gatit?

Nu fac doar deserturi, ci si supe, feluri principale, mancaruri traditionale (eu fiind din Bucovina). Pasiunea pentru gatit o am de cand a inceput mama sa ma lase in bucatarie. Mi-a placut de mica sa citesc cartea de bucate! Iar din octombrie anul trecut am si blog.

 

De unde iei retetele? Cat de mult poti sa improvizezi?

La prajituri nu se poate improviza foarte mult, caci trebuie respectat gramajul. Dar poti inlocui ingredientele. De exemplu, pentru mousse-ul de ciocolata m-am inspirat dintr-o reteta de Gordon Ramsay, dar am inlocuit lichiorul de cafea cu siropul de trandafiri de la Venchi, pentru o nota mai romantica.


 

Care este cartea ta de bucate preferata?

Am in bucatarie Biblia bucatarilor, Enciclopedia gastronomica Larousse. Plec de la retetele clasice, pe care le incerc de cateva ori, apoi incep sa construiesc in jurul lor, sa le personalizez. E destul de greu sa inventezi in gastronomie!

 

Sursa foto: Arhiva VIVA!

 

Page: 1 2