Interviu Alexandra Ungureanu: "Voi fi fabuloasa dupa 30 de ani"

 Adina Rosetti
.

Crede ca poti fi fabuloasa si fara sa arati prea multa piele. Ca poti fi admirata mizand mai degraba pe creativitate, decat pe sexualitate. Urmand aceste directii, Alexandra Ungureanu (30) s-a transformat dintr-o fata cuminte intr-o femeie cu mult curaj.

 

 

O fetita de 10 ani, Mary, descopera o gradina lasata in paragina, se indragosteste de frumusetea ei si, incet-incet, o readuce la viata. Este intriga romanului „The Secret Garden', scris in anul 1910 de Frances Burnett, un clasic al literaturii britanice. Inspirata de aventurile micutei Mary, Alexandra Ungureanu a decis sa puna in scena o poveste cu personaje stranii si fascinante, in cel mai curajos pictorial pe care l-a realizat pana acum. Prin tinute fanteziste si coafuri excentrice, Alexandra a dorit sa ne arate ca s-a maturizat si ca a des-coperit noi laturi ale personalitatii sale. Dupa realizarea pictorialului, am invitat-o la o discutie despre moda, evolutie si curajul de a incerca lucruri noi.

 

Stilul tau vestimentar a evoluat de la tinute cuminti la aparitii excentrice. Cum s-a petrecut aceasta schimbare?

Acum sapte ani, cand am aparut in muzica alaturi de colegii mei de la Crush, eram „the guys next door'. Eram fresh, funky, electrici, purtam jeansi, accesorii de plastic si culori turbate. Pe scena ne placea sa fim ca in viata de toate zilele: dinamici. Asta am simtit in perioada respectiva…

 

Cati ani aveai atunci?

23 de ani! (rade) S-ar putea spune ca timpul trece in defavoarea mea. Sau dimpotriva! Acum cativa ani ii spuneam mamei mele ca „my best is yet to come'. Am senzatia ca voi fi fabuloasa dupa 30 de ani, nu intre 20 si 30, cum cred majoritatea femeilor. Eu am fost  intr-o permanenta cautare. Stilistic, am stiut intotdeauna ca sunt altfel. In zona muzicala, se poarta look-ul de diva – fete stralucitoare, rochii mulate sau scurte, decolteuri adanci. Eu nu am fost niciodata apropiata de zona asta, iar felul meu de a fi a fost asociat cu o anumita cumintenie si decenta. Cand am inceput sa ma redescopar, sa vin cu lucruri mai extravagante, multi au spus ca nu mai sunt acea fata cuminte.

 

Ascultai rock in adolescenta. Te si imbracai ca atare?

Da! Am avut o perioada in care am profitat de pornirile adolescentine si de faptul ca ma simteam neinteleasa. Mi se parea ca sunt o rebela fara mar­gini! Am incercat in perioada aia multa piele neagra si multe tinte, dar nu mi se potrivea deloc pentru ca nu aveam ati­tudinea necesara. Simteam rock-ul, dar nu stiam sa il port! Acum, dupa multi ani, am revenit la accentele rock si cred ca le port mai bine. Sunt din nou fan al pielii negre, al tintelor si al tuturor acestor accesorii.

 

La evenimentele mondene, aparitiile tale surprind de fiecare data. Cat timp iti ia sa te pregatesti pentru un eveniment?

Imi ia destul timp. Nu sunt genul care in 10 minute se da peste cap si devine zana din poveste. Am nevoie de ajutor de la oamenii care se pricep si ar fi mi­nunat daca as putea sa ii iau cu mine si la concerte!

 

Esti mereu la curent cu noile tren­duri din moda sau te bazezi mai mult pe creativitatea ta si a echipei tale?

(se gandeste) Imi place moda. Sunt ata-tea lucruri care se fac in fiecare sezon, atatea branduri care vin cu propu­neri… Nu poti sa stai deoparte. De exemplu, imi place mult zona retro si am observat ca a influentat moda in ul­timii ani. N-as putea spune ca sunt o fashionista, nu sunt dependenta de re­vistele de moda, dar ma bucur cand imi pica ochii pe lucruri dragute. Chiar sunt in punctul in care vreau sa aflu mai multe despre domeniul asta si mi-am propus sa citesc istoria costumului.

 

Am vazut ca ai o pasiune pentru palarii de toate formele si in toate cu­lorile. De unde a pornit?

La inceput a fost o necesitate. Saracul par, dupa ce trece prin atatea trans-formari si decolorari, are si zile proas­te, in care chiar nu ai ce sa ii faci. Si atunci, cu un mic accesoriu se poate schimba intreaga poveste. Am inceput sa achizitionez tot felul de palarii si mi-am dat seama ca astfel se pot crea adevarate personaje. Dar felul in care ma imbrac depinde de ce stare am.

 

Poti spune ca shopping-ul reprezinta o metoda de relaxare pentru tine?

De cele mai multe ori se intampla sa am nevoie de lucruri atunci cand nu am chef sa merg dupa ele. Dar nu prea practic shopping-ul ca metoda de rea­ducere a bunei dispozitii. E periculos si la portofel! (rade) Prefer plimbarile in parc cu cei doi catei pe care ii am, alerg sau merg la sala. Iar in rarele ocazii in care am un weekend fara concerte, ma duc in lume! Ultima data am fost la Roma cu mama.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton