Încă 5 elicoptere ucrainene au ajuns în România. MApN: "În total, s-a obținut aprobarea pentru 14 elicoptere"

 Martin Lorena
.

Încă 5 elicoptere ucrainene pentru misiuni civile, fără armament, zboară spre Brașov pentru mentenanță. România reprezintă unul dintre refugiile principale pentru ucraineni. De această dată, cinci elicoptere pentru misiuni civile au zburat către Brașov, pentru mentenanță. În total, MApN spune că 14 elicoptere au primit aprobarea de zbor prin România în perioada următoare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

După ce a primit aprobarea diplomatică de survol din partea autorităților române, Ucraina a trimis încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru misiuni civile la noi în țară. Acestea, fără armanent la bord, se deplasează în acest moment către Brașov, pentru operațiuni de mentenanță planificate la Airbus Helicopters România. Primele patru au ajuns pe teritoriul țării noastre marți după-amiază. 

Citește și: Volodimir Zelenski, mesaj pentru Rusia: „Îi vom pedepsi pe toți cei care au comis atrocități

Citește și: De ce nu s-a implicat soția lui Volodomir Zelenski în acțiuni politice:Sunt mereu păzită. Baia este singurul meu refugiu / Mărturisiri dintr-un interviu din 2021

Citește și: Cum și-a cunoscut soțul Ecaterina Ladin, alias Dalida din Las Fierbinți, și cum a fost cerută în căsătorie:„El a fost șeful meu/ EXCLUSIV

Citește și: Cine este și cum arată Ioana Balu, soția lui Chef Foa de la MasterChef. Au un fiu

Încă 5 elicoptere ucrainene pentru misiuni civile, fără armament, zboară spre Brașov pentru mentenanță

Ministerul Apărării Naționale a făcut public un anunț conform căruia încă 5 elicoptere urainene pentru misiuni civile zboară, în acest moment, spre Brașov. Airbus Helicopters România se va ocupa de mentenanța acestora, urmând ca în perioada următoare să ajungă în țară 14 aeronave.

„Ca urmare a primirii aprobărilor diplomatice de survol din partea autorităţilor române, încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile şi fără armament la bord se află, la acest moment, în deplasare către judeţul Braşov, pentru operaţiuni de mentenanţă planificate la Airbus Helicopters România. Şi pentru aceste aeronave au fost depuse, conform reglementărilor aeriene naţionale, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil. În total, au fost acordate aprobări diplomatice de survol pentru deplasarea către Airbus Helicopters România pentru 14 elicoptere, restul aparatelor de zbor urmând a sosi în perioada imediat următoare”, a precizat MApN.

Primele 4 elicoptere ucrainene au ajuns deja în România

MApN a mai informat marți că patru elicoptere ucrainene ce se aflau deja în zbor deasupra României au primit aprobare de survol cu destinația finală Ghimbav, jud. Brașov, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță.

„Aeronavele în discuție sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate. Pentru aceste elicoptere au fost depuse astăzi, 8 martie, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizând deja pe aerodromul Iași, pentru escală tehnică, urmând să își continue deplasarea către destinația finală.', a transmis MApN.

Rusia a amenințat România să nu pună aerodromurile sale la dispoziția aeronavelor militare ale Ucrainei

Rusia nu este de acord cu faptul că țările vecine ale Ucrainei, precum România și Polonia, pun la dispoziție aerodromurile pentru aeronavele militare ale țării atacate. Purtătorul de cuvânt Igor Konașenkov a punctat deja că o astfel de implicare a României poate atrage consecințe grave.

„Folosirea rețelelor de aeroporturi sau aerodromuri ale altor țări pentru a găzdui aeronave militare ucrainene și utilizarea lor ulterioară împotriva forțelor armate ruse poate fi considerată ca o implicare a acestor state într-un conflict armat', a declarat purtătorul de cuvânt Igor Konașenkov.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton