Noi creșteri de prețuri în energie: cum poți obține prețul cel mai mic

 bogdan.galca
.

Facturile de energie electrică și gaz aduc lună de lună o încărcătură emoțională foarte mare pentru foarte mulți dintre noi, în special datorită creșterii constante a prețurilor.

Salariul minim din România este de 1524 de lei, iar o factură la gaz pentru un apartament cu 2 camere, într-o lună obișnuită de iarnă este de aproximativ 250 lei. Asta înseamnă că, la acest preț, un român care câștigă salariul minim pe economie trebuie să scoată din buzunar aproximativ 17% din salariul său, doar pentru a-și plăti factura la gaze.

Scenariul se repetă și cu facturile de energie electrică, unde la un consum mediu de 130 de kWh/ lună, oamenii scot din buzunar aproximativ 100 de lei în fiecare lună, la un preț mediu de 0,8 lei/ kWh (calcule făcute cu ajutorul unui comparator de energie).

Furnizorii de energie anunță că urmează creșteri de prețuri substanțiale

Creșterea prețurilor în sectorul de energie reprezintă o preocupare principală pentru foarte mulți români în acest moment.

În prezent, Europa se confruntă cu o creștere bruscă a prețurilor energiei, care se înscrie într-o tendință de creștere la nivel mondial. Invadarea Ucrainei de către Rusia a afectat și mai mult piețele energiei. Anul 2022 va fi foarte greu pentru industria energetică, iar furnizorii sunt nevoiți să crească prețurile chiar și de 3 ori față de momentul curent.

Cum poți vedea dacă plătești prea mult la curent sau gaz?

Chiar dacă prețurile din piață la gaz și energie electrică sunt mari, există totuși o soluție prin care putem obține cel mai mic preț din piață.

Metoda prin care oricine poate obține cea mai bună ofertă din piața concurențială este prin a începe un proces de comparare a ofertelor și de a schimba furnizorul de energie. Oricine are dreptul de a-și schimba furnizorul de energie electrică sau gaze printr-un proces simplu explicat de specialiști.

Comparatoarele de oferte/ tarife pot fi folosite direct online și gratuit. În România, există deja câteva comparatoare, atât guvernamentale, cât și independente care ne pot ajuta să identificăm oferta cu cel mai mic preț.

Comparatoarele de tarife sunt aplicații online, care în câteva minute îți vor spune chiar și cât poți economisi. Un comparator de tarife poate calcula pentru noi, instant, și ne poate ajuta să luăm cea mai bună decizie în câțiva pași:

Sursa: economielaenergie.ro

ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare În Domeniul Energiei) și InfoCons, împreună cu alte organizații partenere demarează campanii de informare a consumatorilor casnici cu privire la liberalizarea pieței și schimbarea furnizorului. 

Surse:

ANRE.ro

infocons.ro

economielaenegie.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton