Probleme mari pentru Gabriela Cristea. Ce a pățit din cauza unui credit neplătit, de acum 18 ani

 Dumba Gabriela
.

Gabriela Cristea a luat un credit de la bancă, acum 18 ani, dar nu l-a mai plătit și când credea că totul s-a pierdut în negura timpului, este înștiințată că este executată silit. Se pare, totuși, că situația nu este atât de neagră precum pare, și avocații ar avea soluții pentru această problemă a Gabrielei Cristea și a celor aflați în situația ei.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Zilele trecute, o firmă de recuperare creanțe a obținut în instanță încuviințarea executării silite a Gabrielei Cristea în baza unui contract de credit care datează din data de 5 februarie 2003. Decizia este definitivă și nu poate fi atacată.

192755817-345347930270536-1699327883532931298-n192755817-345347930270536-1699327883532931298-n

În 2003, atunci când Gabriela Cristea a luat creditul respectiv de la bancă, era o vedetă în plină ascensiune. Pozase în Playboy și încă nu îl cunoscuse pe Marcel Toader, afaceristul care urma să-i devină soț.

Între timp, Gabriela Cristea a prezentat emisiuni TV de succes și s-a discutat, de-a lungul carierei sale în televiziune, despre salariile sale de multe mii de euro. După o perioadă de pauză, în care a născut doi copii, Gabriela s-a întors în televiziune și prezintă show-ul „Mireasa: Urzeala Soacrelor', la Antena Stars.

În plus, Gabriela Cristea face bani frumoși și din activitatea de influencer în online, după cum chiar ea declara acum ceva timp.

„În timp de pandemie, dacă stai acasă şi aştepţi să treacă pandemia, o să treacă viaţa pe lângă tine, aşa că mai toţi oamenii din media şi artiştii s-au reprofilat, lucrează foarte mult în social media, lucru pe care l-am făcut şi eu şi am devenit extrem de activă, mi-am crescut conturile de social media foarte mult, între timp am semnat multe contracte de publicitate şi sunt convinsă că voi face asta şi în continuare, pentru că până la urmă trebuie să ne folosim de muncă pe care am depus-o până acum şi să încercăm să ne reprofilăm', a declarat Gabriela Cristea.

Citește și: Dani Oțil, mesaj cu subînțeles pentru Mihaela Rădulescu, după ce s-a însurat: „Apropo, și la Monaco…’

Citește și: Mihaela Rădulescu, adevărul despre divorțurile sale: „Puteam să las mai mult de la mine'/ EXCLUSIV

Citește și: Imagini de la ziua de naștere a Mihaelei Rădulescu! A sărbătorit alături de Felix Baumgartner și fiul ei, Ayan

Ce are de făcut Gabriela Cristea într-o astfel de situație

Atunci când iei un credit de la bancă și nu îl mai achiți, banca vinde creanța către un recuperator de creanțe. Acesta a apelat la un executor judecătoresc, după care a fost nevoie de un acord al judectorului pentru a se putea trece la recuperarea efectivă a banilor. Executarea silită se poate face fie prin sechestrarea conturilor bancare fie prin indisponibilizarea unui bun care aparține debitorului.

Avocații spun că oamenii aflați într-o astfel de situație pot scăpa de datorie, dacă acționează în instanță recuperatorul și contestă executarea în termen de 15 zile.

Prescriptia opereaza doar la cerere, spun avocații, așa ca daca sunteti in executare silita trebuie sa formulati o contestatie si sa invocati prescriptia datoriei.

Datoria este considerată ca prescrisă daca din momentul de la care se naste obligatia de restituire si pana la momentul inceperii executarii silite au trecut mai mult de 3 ani, iar în cazul Gabrielei Cristea au trecut mult mai mult de 3 ani, timp în care nu a fost executată silit.

'Codul de procedura civila si mai ales art. 706 din cod, unde se arata de fapt care este termenul de prescriptie, este edificator.
Alin. 1 – Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.
Alin. 2 – Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a obtine executarea silita.
PONT JURIDIC – Daca stiti ca aveti o datorie neplatita de mai mult de 3 ani de zile fie ca este la banca sau recuperator, firma de telefonie mobila sau persoana juridica sau fizica :
NU semnati angajamente de plata pana cand nu va consultati cu un avocat specializat in executare si nu platiti nici macar un leu!', spune avocatul Serban Leonard George, citat de impact.ro.

Gabriela Cristea a pierdut și mașina

Vestea proastă vine la puțin timp după ce Gabriela a fost nevoită să renunțe la mașina cu care circula de 10 ani pentru că aceasta aparținea, în acte, firmei fostului ei soț, Marcel Toader.

Deși acesta a decedat, administratorul societății a solicitat ca toate bunurile firmei aflate în insolvență să se întoarcă în patrimoniul acesteia, pentru a putea fi scoase la licitație. În prezent, Gabriela Cristea circulă cu o mașină închiriată, potrivit wowbiz.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton