Faimoasa rochie de seară purtată de Prințesa Diana la Casa Albă, scoasă la licitație! La ce sumă fabuloasă este estimată

 Oana Pantazi
.

Faimoasa rochie purtată de către Prințesa Diana, în 1985, la dineul de stat de la Casa Albă unde a dansat cu John Travolta, a fost scoasă la licitație, iar suma la care este estimată vânzarea se apropie de o jumătate de milion de dolari!

Că Prințesa Diana a rămas în sufletele oamenilor o dovedește și faptul că, la 22 de ani de la moartea ei, obiectele care i-au aparținut însă suscită interesul. Recent, una dintre rochiile iconice ale Prințesei a fost scoasă la vânzare de către casa de licitații Kerry Taylor și se estimează că, la final, outfitul va ajunge la suma de 350.000 de lire sterline (451.000$).

Superba rochie din catifea bleumarin, o creație Victor Edelstein, are și o poveste impresionantă, Prințesa Diana fiind extrem de atașată de ea. Asta poate și pentru că a îmbrăcat rochia la un dineu de stat de la Casa Albă, organizat de către președintele Ronald Reagan și Prima Doamnă Nancy Reagan, unde a fost senzația serii, făcând deliciul celor prezenți, dar și al internetului, ulterior, după ce a dansat cu fermecătorul actor John Travolta.

Conform casei de licitații, Prințesa Diana s-a îndrăgostit pe loc de superba rochie, care, inițial, avea culoarea burgundy, și i-a cerut designerului să-i creeze una identică, dar bleumarin. Se spune că până și impasibilul Prinț Charles a fost impresionat când și-a văzut soția îmbrăcată în superba rochie, demnă cu adevărat de o prințesă.

Prințesa Diana și-a dorit să danseze cu John Travolta

La dineu, conform unui interviu dat ulterior de către John Travolta, Diana și-ar fi dorit foarte mult să danseze atunci cu el, drept care Nancy Reagan l-a luat departe pe actor, comunicându-i dorința prințesei. Urmarea? Momentul a fost filmat și, în ani, dansul lor, care a durat 15 minute, a devenit viral pe internet.

Diana a apreciat atât de mult rochia, încât a mai purtat-o în alte patru ocazii după aceea, inclusiv când a pozat pentru un portret pentru Lord Snowden, în 1997. Prințesa s-a despărțit de faimoasa rochie în același an, aceasta fiind vândută în beneficiul unei organizații caritabile Anti-SIDA cu 100.000 de lire sterline, cu doar două luni înainte ca Diana să moară… A fost ca un fel de bun-rămas premonitoriu.

Ulterior, rochia avea să fie cumpărată de o femeie de afaceri americană, iar după ce aceasta a dat faliment și a fost nevoită să o vândă, a fost achiziționată de un britanic, pentru 240.000 de lire sterline. Acum, rochia ar putea pleca din nou în America… dacă John Travolta își va dori să și aibă o amintire palpabilă a acelelei seri de neuitat.

Foto: Profimedia

Faimoasa scenă a dansului dintre Lady Diana și John TravoltaFaimoasa scenă a dansului dintre Lady Diana și John Travolta

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton