Explozii în regiunea separatistă Transnistria. Prima reacție a Kremlinului: "Știrile care vin de acolo sunt îngrijorătoare"

 Raiciu Adriana
.

Două explozii au avut loc marți dimineață, 26 aprilie, în satul Maiak din raionul Grigoriopol. Potrivit departamentului de Interne de la Tiraspol, prima explozie s-a produs în jurul orei 06:40, iar a doua, la 07:05, fiind distruse două dintre cele mai puternice antene ale radio centrului „Maiak'. Președintele Maia Sandu a convocat o ședință de urgență a Consiliului de Securitate, iar Kremlinul a avut și o primă reacție.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Două explozii puternice au avut loc marți dimineață în satul Maiak. Prima s-a produs în jurul orei 06:40, iar a doua, la 07:05, fiind distruse două dintre cele mai puternice antene ale radio centrului „Maiak'. La fața locului au fost trimiși oamenii legii și serviciile de urgență. Miliția din Grigoriopol a încercuit teritoriul centrului de radio și televiziune Maiak, iar geniștii au început examinarea zonei, scrie Publika.

exploziiexplozii

Conform datelor disponibile la ora 9:00, nu funcționează două cele mai mari antene. Ambele transmiteau posturi de radio din Federația Rusă', se arată în declarația ministerului de interne din regiunea separatistă Transnistria, care mai precizează că nu au fost înregistrate victime.

Citește și : Decizia luată de oligarhul rus Roman Abramovich după ce s-a îndrăgostit de o ucreaineană cu 30 de ani mai tânără

Citește și: Modelele din Rusia își taie gențile Chanel pe Instagram, în semn de protest. Care e motivul

Citește și: Cum și-a cunoscut Celia soțul și cum a fost cerută în căsătorie:„Pentru el, era prima dată în viață când…/ EXCLUSIV

Citește și: Cătălin Botezatu, prima reacție după ce a fost acuzat că și-a făcut operații estetice:„Niciodată să nu spui niciodată 

Explozii în regiunea separatistă Transnistria

La puțin timp după, Maia Sandu a convocat o ședință de urgență a Consiliului de Securitate. De asemenea, consilul de securitate al Transnistriei a transmis că s-a decis să se introducă nivelul roșu de amenințare teroristă în țară și că, de fapt, au existat trei atacuri. Clădirea Ministerului Securității de Stat al PMR, unitatea militară de lângă satul Parkany și tunurile centrului de radio de lângă satul Mayak au fost avariate.

„S-a luat decizia de a introduce un nivel roșu de amenințare teroristă în țară. Au fost înregistrate trei atacuri teroriste: au fost avariate clădirea Ministerului Securității de Stat al PMR (Republica Moldovenească Nistreană) din orașul Tiraspol, unitatea militară de lângă satul Parkany și turnurile centrului de radio și televiziune de lângă satul Mayak', se arată într-o declarație a Consiliului de securitate al Transnistriei.

Prima reacție a Kremlinului, după exploziile din Transnistria

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că „știrile care vin' din Transnistria sunt „îngrijorătoare' și că Moscova urmărește „cu multă atenție ce se întâmplă acolo și cum evoluează situația'. 

Discrusul vine după ce tensiunea a crescut din în ce mai mult în Republica Moldova, având în vedere exploziile care au avut loc luni și marți acolo.

„Urmărim cu multă atenție ce se întâmplă acolo și cum evoluează situația. Știrile care vin de acolo sunt îngrijorătoare', a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Totodată, acesta a mai adăugat că Vladimir Putin nu are în vedere planificarea unei întâlniri cu Maia Sandu.

sursă foto- Twitter, Captură Video, Profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton