Emilia Clarke din "Game of Thrones" a fost la un pas de moarte când avea 24 de ani. Actrița a suferit un anevrism cerebral. / Cum s-a petrecut totul

 Dumba Gabriela
.

Emilia Clarke, cunoscută pentru rolul lui Daenerys Targaryen din serialul „Game of Thrones/ Urzeala Tronurilor”, a suferit un anevrism cerebral aproape fatal la vârsta de 24 de ani, după încheierea filmărilor pentru primul sezon al seriei. Actriţa a fost operată de mai multe ori pe creier și a avut tulburări de memorie şi de comunicare.

 

Emilia, care acum are 32 de ani, a povestit, într-un interviu acordat publicaţiei americane The New Yorker, că se afla într-o sală de gimnastică şi a simţit o durere de cap foarte mare, după care a leşinat şi a fost dusă la spital. A fost operată de urgență pe creier şi a petrecut câteva zile la terapie intensivă, după care a început să-şi recapete capacitatea de a vorbi.

„Diagnosticul a fost rapid şi de rău augur: hemoragie subarahnoidiană, un atac vascular potenţial fatal, cauzat de sângerări în spaţiul care înconjoară creierul. Am avut un anevrism, o ruptură de arteră”, a povestit Clarke.

Emilia a fost norocoasă pentru că o treime dintre pacienţii care trec printr-o asemenea problemă de sănătate mor imediat sau la puţin timp după ce suferă aceste tulburări.

Emilia a avut tulburări de memorie și de comunicare

Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke a susţinut că, după ce a ieşit de la terapie intensivă, a avut tulburări de memorie şi de comunicare, acestea fiind efectele secundare grave ale problemelor prin care trecuse. Actrița a mai avut simptome secundare, precum oboseala, în timpul filmărilor următoarelor două sezoane din „Game of Thrones”, dar şi în timpul unor apariţii pentru spectacole pe Broadway, New York.

Potrivit Mediafax, care citează mirror.co.uk, actriţa a mai trecut printr-o intervenţie chirurgicală în 2013, care a eşuat şi i-a provocat o hemoragie cerebrală aproape fatală. Ea a fost supusă unei a treia operaţii chirurgicale, în timpul căreia i s-a implantat şi o placă de titan şi care i-a lăsat o cicatrice imensă. Ulterior, actriţa s-a recuperat complet.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton