Elena Chiriac de la Ferma a bătut trei tineri care chinuiau un câine. E campioană la taekwondo

 Dumba Gabriela
.

Elena Chiriac este una dintre cele 16 vedete care își vor testa răbdarea, dar și nervii în noul sezon Ferma. Orăseni vs Săteni. Campioană națională la taekwondo, Elena Chiriac n-a fost scutită de experiențe în care a fost nevoită să-și arate mușchii și, pentru că este mare iubitoare de animale, la un moment dat a salvat un câine de la moarte folosindu-și pumnii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Cei 16 concurenți care au decis să intre în provocarea Ferma de la Pro TV sunt: Alina Pușcău, Cezar Ouatu, Anda Adam, Paul Diaconescu, George Piștereanu, Bogdan Stoica, Elena Chiriac, Giulia Nahmany, în echipa orășenilor, și Anna Lesko, Octavian Ciovică, George Burcea, Ana Maria Ababei, Viviana Sposub, Andrei Stoica, Anisia Gafton, Gabriel Toader, în echipa sătenilor.

„Faptul că locuiesc într-un oraș cosmopolitan, mă face să îmi doresc să mă apropii mai mult de viața pe care au trăit-o bunicii noștri. Știu că pot duce și lupta asta', spune concurenta Elena Chiriac, multiplă campioană națională la taekwondo WTF.

Elena Chiriac a încercat mai multe sporturi, natație, tenis, taekwondo, ba chiar și pentanque pentru că, spune ea, nu simte frică de nimeni și nimic. Pe cât de dură este atunci când practică taekwondo, pe atât de sensibilă este în prezența animalelor. Și-a șlefuit mult latura de mental coaching și determinarea în cei 8 ani (două cicluri olimpice) efectuați în disciplina olimpică taekwondo WTF, potrivit prosport.ro.

Cum a ajuns Elena Chiriac de la Ferma să practice taekwondo

Tatăl Elenei, aflat la fotbal la Sala Polivalentă, a fost sunat că i s-a găsit portofelul de cei de la federația de Taekwondo WTF. Aceștia i-au prezentat valorile și codurile de conduită speciale ale acestei discipline olimpice. Și așa a ajuns Elena la taekwondo, de care s-a îndrăgostit imediat.

„Pe toate planurile m-a dezvoltat foarte mult, dar mai ales psihic. Am învățat cum să mă comport cu oamenii, de la adversari, colegi și antrenor, oameni în vârstă. Și cum să îi respect doar pe cei care merită, indiferent de vârstă', spune Elena Chiriac.

elena-2elena-2

Elena Chiriac: „Este cauza mea de suflet să salvez animale'

Faptul că a învățat să se lupte nu a scutit-o de incidente. În primul rând a reușit să își pună la punct fratele mai mare. La rândul lui campion, la scrimă, dar căruia îi cam plăcea să o tot zgândăre.
Deși a fost învățată la lotul național de taekwondo să evite lupta, nu a putut scăpa de așa zisele cluburi feminine de fight club din școli. Cum s-a întâmplat la un liceu Waldorf din Capitală, unde a fost urmărită și atacată de un grup mai mare de fete, tocmai că refuza luptele de stradă.

Citește și:

Cine este Elena Chiriac, concurentă Ferma, campioană la taekwondo, model și actriță: „Sunt momente în care renunț la a mai fi drăguță'

Însă o dată a fost nevoită să aplice și corecția fizică. La Curtea de Argeș, când se afla împreună cu o verișoară. Atunci când trei adolescenți romi chinuiau, aproape să omoare un cățeluș lângă o mașină. I-a pus repede pe fugă și a salvat cățelușul. Pe care l-a dus la București, deși mai avea încă două pisici acolo: „L-am luat acasă. I-am spus Bella și acum e la pensiunea noastră de la Curtea de Argeș. O iubesc foarte mult. Este cauza mea de suflet. Vreau să ajut la salvarea a cât mai multe animale'.

Însă Elena a avut și momente când a simțit fiorul fricii.

„Eram în tabără. Aveam o dirigintă de 63 de ani, care mă certa încontinuu – că țineam furculița nu știu cum, venea după mine în toaletă să vadă cum mă spăl pe mâini, că nu știu ce făceam. Stăteam la cabana, iar într-o cameră a apărut un șoarece. Au țipat fetele și, evident, s-a strâns toată lumea. Diriginta s-a gândit să scoată pe toată lumea de acolo, apoi spune: Pleacă toată lumea, rămâne Elena. Că ea e curajoasă, face taekwondo. Iar eu am frică doar de… șoareci și de păienjeni. Și a trecut șoarecele ăla pe lângă picioarele mele… și am țipat! De m-a auzit toată tabăra. Și m-a întrebat diriginta, nedumerită – Cum să îți fie frică, Elena, doar tu faci taekwondo?! Cum să îți fie frică de un șoarece!? Ce s-a întâmplat mai departe? Ei bine, erou a fost un copil de șapte ani', spune Elena. „Toți ieșiseră, rămăsesem eu. Băiatul secretarei, care ne însoțea, se juca. Avea un lemn cu niște cuie și a dat – pac! Apoi, îl arăta la toată lumea: L-am prins!' completează Elena Chiriac pentru prosport.ro.

Taekwondo WTF i-a adus Elenei cele mai multe satisfacții pe plan sportiv, calificându-se la Campionatul Mondial și cucerind numeroase medalii internaționale. Plus numeroase titluri de campioană națională și Cupe ale României.

foto: Prosport

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton