Doina Levintza, dezvăluiri inedite la 83 de ani: "Eram timidă, prost îmbrăcată și veneam dintr-un stat est european"

 Dumitrache Laura
.

Doina Levintza este un designer român a cărei creație este cunoscută peste hotare. Doina este primul designer din Europa de Est care a fost prezent la Săptămâna Modei de la New York. Creatoarea de modă a primit Ordinul Național „Pentru Merit'  în grad de Cavaler, în anul 2000, pentru întreaga sa creație artistică.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Doina Levintza este pasionată de sculptură, teatru și a studiat arhitectura. Creatoarea de modă a reușit să le combine pe toate, devenind pictor scenograf, iar mai târziu s-a lansat în modă. Prima sa expoziție a avut loc la Paris, în 1984, iar ulterior au urmat prezentări și la Monte Carlo.

Doina LevintzzDoina Levintzz

Doina Levintza a avut prezentări în cadrul 'Săptămânii Modei' de la New York. Creatoarea de modă a apărut în revista 'Harpers Bazaar', alături de Calvin Klein sau Donna Karan. În 2012, Doina Levintza a fost decorată de ambasadorul Franței la București, cu Ordinul Artelor și Literelor în Grad de Cavaler.

Citește și: Ada Condeescu s-a căsătorit într-o rochie creată de Doina Levintza

Citește și: Doina Levintza:Expoziție permanentă de costume pentru teatru

Citește și: Tragedie în familia lui Ronaldo.Unul dintre gemenii săi a murit la naștere

Citește și: Cât de gelos este Alex Velea în relația cu Antonia:”La ce femeie am și cum arată, ar fi trebuit să mă urc pe pereți”

Doina Levintza, dezvăluiri la 83 de ani

Doina Levintza, în vârstă de 82 de ani este o legendă între creatorii de modă din România. Doina Levintza a susținut peste 100 de prezentări de modă ale brandului „Levintza' la Monte Carlo, Paris, Washington, New York, Londra, Praga, Geneva, dar şi în Madrid, Berlin, Bruxelles sau Chicago.Invitată în emisiunea Irinei Păcurariu la „Reţeaua de idoli', creatoarea de modă a făcut dezvăluiri inedite despre cariera sa. Designerul de modă a făcut fericită o tânără care s-a întâlnit cu un bărbat pe care îl plăcea. Doina Levintza i-a creat o rochie incredibilă. „Să vă spun o poveste frumoasă, despre o fată care m-a întrebat:

Săptămâna viitoare mă duc la o întâlnire unde va veni un bărbat pe care vreau să-l cuceresc. Ce să fac?'. I-am răspus: Îţi fac o rochie roşie, cu spatele gol, frumoasă şi în acelaşi timp preţioasă. Vei fi veselă, drăguţă şi cred că o să ai succes! După întâlnire, fata a venit la mine: Mi-ai făcut rochia de… mers la sigur!', povesteşte Doina Levintza, relatează libertatea.ro.

Doina Levintza, despre începuturile ei în lumea modei internaționale

Doina Levintza este primul deisgner din Europa de Est care a fost prezent la Săptămâna Modei la New York. Doina Levintza a primit Oridnul Național „Pentru Merit în grad de Cavaler. Creatoarea de modă a povestit cum a mers la Hotelul de Paris și a început să cunoască oameni influenți.

„Am nimerit direct la Hotel de Paris. Eram destul de timidă, prost îmbrăcată şi veneam dintr-un stat est european. Impactul a fost complicat. La Hotel de Paris intram pe uşa din spate, pe unde intra personalul. O doamnă m-a văzut şi m-a întrebat de ce intru pe acolo? Pentru că m-a copleşit Hotel de Paris!', i-am răspuns. Am locuit acolo o lună şi, uşor, uşor, m-am împrietenit cu multă lume. Toţi erau încântaţi şi rochiile erau frumoase. Veneau italieni, elveţieni şi scriau în recenzii: Trebuie să vezi o colecţie Levintza, cu rochiile ei minunate, perfecte pentru ocazii speciale şi pe care n-ai să le uiţi niciodată', și-a amintit desginerul vestimentar.

Ce s-a scris despre Doina Levintza în ziarul „Le Figaro'

Doina Levintza este fără doar și poate, una dintre cele mai cunoscute creatoare de modă, reușind să cucerească scenele de modă internaționale. Film, televiziune, teatru și spectacol sunt domeniile în care creatoare a excelat în fabuloasa ei carieră. Michel Desforges scria în „Le Figaro' despre Doina Levintza numai cuvinte de laudă.

E de ajuns să-i vezi o singură dată prezentarea de modă pentru a recunoaște apoi o „Levintza' în orice ocazie, la o petrecere sau la o Gală. Fiecare rochie e unică. Mătase brodată și rebrodată, broderii și lameuri. Pentru Doina Levintza vârsta nu există. Ceea ce contează este clipa. Ea știe să-și facă intrarea în scenă. Pentru ea, teatrul vieții nu se oprește niciodată. Doina Levintza este înrudită de departe cu Federico Fellini și Salvador Dali'.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton