Detalii neştiute din copilăria actriţei Crina Matei. Cum a ajuns să câştige primii bani, la 14 ani: “Am zis că am cucerit Pământul!”

 Dumba Gabriela
.

Crina Matei a ştiut încă din copilărie ce vrea să facă atunci când va fi mare. Îi plăcea să cânte şi să spună poezii, iar primul contact cu scena l-a avut la 14 ani, când a debutat ca profesionist la Operă, dar şi într-un serial de televiziune. Au trecut 35 de ani de atunci şi astăzi este una dintre cele mai îndrăgite actriţe din România, cu sute de roluri în palmares.

Crina MateiCrina Matei

„De copil am avut înclinaţii artistice, dar debutul l-am făcut la 14 ani, când am început să cânt în corul Voces Primavera, al Operei Române, cor profesionist de copii. Eram elevă la Liceul Pedagogic şi, într-o zi, una dintre colegele mele, care făcea parte din acest cor, ne-a anunţat în clasă pe toţi că sunt câteva locuri libere şi că se organizează concurs pentru ocuparea lor. M-am prezentat. Aveam voce, dar nu era exersată. Ei bine, am luat proba. Aşa a început o perioadă extraordinară din viaţa mea, pentru că la Operă aveam ocazia să intru într-o lume fascinantă. Urcam pe scenă alături de prim-soliştii şi de Corul Operei Române, ei jucau personajele de oameni mari, dar ne considerau colegii lor, pentru că jucam şi aveam acelaşi rol, de mici artişti.', povestea Crina Matei pentru taifasuri.ro.

 

A câştigat o avere din primul rol în cinematografie

 

Debutul la Operă a adus cu sine şi un debut în cinematografie, în acelaşi an, 1987, când Crina avea doar 14 ani. A câştigat o mică avere în urma primului său rol în cinematografie şi a avut ocazia să joace alături de Ştefan Bănică Jr şi de Delia Nartea.

„M-am dus la un casting după ce se anunţase că se caută fete şi băieţi între 14 şi 19 ani pentru un serial de televiziune. Era vorba despre „Călătorie de neuitat', în regia lui Geo Saizescu, şi era probă pentru roluri principale. Am zis monologul lui Toma Caragiu, „Toma şi baletul'. M-a luat în distribuţie, nu în rolul principal, ci într-unul secundar. A chemat-o domnul Saizescu pe mama, pentru că eram minoră şi contractul trebuia semnat de ea. Când am văzut contract de 7.000 de lei am zis că am cucerit Pământul', a mai spus actriţa în vârstă de 48 de ani acum.

 

Joacă în şase piese simultan

 

După ce a terminat Liceul Pedagogic, Crina Matei s-a încris la Teatru. Era visul ei să fie actriţă şi pentru că, în timpul celor patru ani în care a fost învăţătoare şi-a sfătuit elevii să nu renunţe niciodată la pasiunile lor, şi-a urmat propriul sfat şi a făcut întocmai.

În anul doi de facultate, a debutat la Teatrul Odeon, în piesa „Casandra', iar peste doi ani a primit nominalizarea la UNITER pentru debut.

Astăzi, Crina Matei joacă în şase piese simultan şi vede în fiecare rol o nouă provocare.

„Abia ce a început stagiunea și ne pregătim pentru o nouă premieră. Am început o piesă nouă, în regia lui Alexander Hausvater, la Teatrul Stela Popescu, acolo unde sunt actriță angajată, iar avanpremiera va avea loc la mijlocul lunii decembrie, urmând ca premiera să fie în ianuarie 2020. Dar, dacă nu ați apucat să veniți încă să vedeți „O noapte furtunoasă', de Ion Luca Caragiale, în regia Teodorei Câmpineanu, piesa se joacă la Sala Dalles, pe 17 decembrie. Eu joc rolul Veta și sunt onorată să am o astfel de companie.

Un spectacol de cu totul altă factură este „Biloxi Blues', după o piesă scrisă de Neil Simon, care se joacă la Teatrul Național.

Tot la Teatrul Stela Popescu mai joc într-un spectacol minunat, „Lampio și Grăuntele de lumină', o poveste originală, adaptată și dramatizată pentru copii de Victoria Pătrașcu. Este povestea unui greieraș care și-a pierdut lumina și pleacă în căutarea ei, un spectacol pentru cei mici, dar care i-a captivat și emoționat foarte mult și pe părinți.

Celor pasionați de povești romanțioase și crime pasionale, le recomand piesa „Femeia, eterna poveste', la Teatrul Stela Popescu, inspirată dintr-o întâmplare reală, o crimă ce s-a petrecut în perioada interbelică. O fostă miss a fost omorâtă de către amantul ei. La acea vreme, moartea Titei Cristescu fusese un scandal  imens în presă, cu atât mai mult cu cât personajele implicate erau  oameni importanți.

Tita Cristescu era fiica lui Gheorghe Cristescu, zis „Plăpumarul', unul dintre fondatorii și primul secretar al  Partidului Comunist Român, iar cel despre care se credea că a omorât-o era celebrul inginer Liviu Ciulei.

Totodată, mai joc și în „Te aștept diseară la șosea', tot în regia Teodorei Câmpineanu, o poveste muzicală', a declarat Crina Matei pentru VIVA!.

 

 

 

 

 

  

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton