De ce a refuzat Corina Chiriac să se stabilească definitiv în SUA: „Cel mai plăcut loc de a îmbătrâni este acasă. Eram agent imobiliar și...”.

 Ifrim Georgiana
.

Corina Chiriac este una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste de la noi din țară. În 1988, pe vremea când avea 38 de ani, cântăreața de muzică ușoară a părăsit România și s-a mutat în SUA, acolo unde a locuit vreme de cinci ani. Deși a rămas cu „amintiri frumoase' din California, Corina Chiriac a spus că nu e un loc unde s-ar vedea îmbătrânind și a dezvăluit motivul pentru care nu a luat în calcul varianta de a se stabili peste Ocean. Iată declarațiile acesteia!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

De ce a refuzat Corina Chiriac să se stabilească definitiv în SUA. Corina Chiriac a cunoscut succesul încă din perioada adolescenței și a călătorit mult de-a lungul carierei, însă a preferat să rămână în țara natală. TImp de 5 ani, artista a locuit în SUA, 7 luni în Argentina, 11 ani în Germania și 8 luni în Italia. Recent, interpreta de muzică ușoară a vorbit despre perioada în care a locuit în California, SUA, susținând că s-a simțit foarte bine și a rămas cu amintiri neprețuite. Chiar și așa, Corina Chiriac nu s-ar fi văzut mutată definitiv peste Ocean, colo unde avea statutul de „emigrant'.

co20aco20a

De altfel, Corina Chiriac a vorbit și despre momentul retragerii ei de pe scenă. Artista a afirmat că are „simțul ridicolului' și este „lucidă', astfel că va cânta atât timp cât va simți că prezența ei aduce un „zâmbet' și o „bucurie'.

Citește și: Angela Similea, Corina Chiriac, Dida Dragan și Marina Voica, revedere emoționantă la un eveniment. Cum arată acum divele Epocii de Aur

Citește și: „Îi păstrez o amintire specială'. Corina Chiriac, mărturisiri emoționante despre întâlnirea cu regretata Gina Lollobrigida

Citește și: Ce ținută a purtat Mădălina Ghenea la premiera filmului cu Leonardo DiCaprio și Robert de Niro de la Cannes. Actrița a întors toate capetele

Citește și: Cum arată locația unde se vor căsători Gina Pistol și Smiley și ce meniu au la nuntă: „Totul este simplu, elegant și discret'

De ce a refuzat Corina Chiriac să se stabilească definitiv în SUA

Corina Chiriac spune că perioada în care a locuit în SUA a însemnat o „reconversie profesională', însă nu este locul în care s-ar fi imaginat îmbătrânind.

„Faptul că un om e liber să plece și să se și întoarcă e un privilegiu de care generația noastră nu se putea bucura înainte de 1989. Așa că eu am putut profita de această libertate. Și în momentul în care m-am întors după aproape cinci ani de stat pe acolo, mi-am pus problema cam unde cred eu că vreau să îmbătrânesc. Și probabil cel mai plăcut loc de a îmbătrâni este acasă.

Ar trebui date prea multe explicații, pentru a fi clar răspunsul. Eu nu am confundat niciodată existența mea de persoană pe acest pământ cu faptul că sunt artistă. În momentul în care le combini și le complici, lucrurile se derutează. Întotdeauana am avut o existență a mea, de cetățean al planetei, al lumii. În America eu nu am fost artistă, ci un funcționar public. Lucru de care sunt foarte mândră, pentru simplu motiv că mi-am demonstrat faptul că nu depind de a fi Corina Chiriac pentru a-mi câștiga pâinea. E colosal de important', a spus Corina Chiriac, potrivit fanatik.ro.

Din ce își câștiga Corina Chiriac banii în SUA

În cei cinci ani în care a locuit în SUA, Corina Chiriac a lucrat ca agent imobiliar. În timpul liber, artista cânta la restaurantele cu specific românesc din California.

Am învățat o meserie nouă, am scrisori de recomandare extrem de bune de la foștii mei șefi, patroni. Au aflat foarte târziu că eu aveam o carieră artistică în Europa. Eram agent imobiliar și nu avea nicio legătură. Dar având experiența scenei și a lumii, sigur că eram foarte potrivită pentru a prezenta un apartament și a convinge un potențial cumpărător sau viitor locatar să ocupe un apartament în acel imobil și nu alături. Pentru că e mai bine la noi. A fost extrem de interesantă experiența.

Practic eu am trecut printr-o reconversie profesională. Și am reușit-o cu brio și sunt foarte mândră de asta. Aș fi putut face în continuare asta, acolo. Cântam pe o sumă modică, din când în când, într-o locație pentru români, dar nu asta conta. Eu nu-mi confund existența mea de persoană cu faptul că mai pot sau nu mai pot cânta. Ceea ce e foarte important. Pentru că această detașare îmi dă mie relaxarea necesară să mă bucur de fiecare zi în care trăiesc, indiferent de întâmplările inerente legate de vârstă', a adăugat aceasta.

Ce spune Corina Chiriac despre retragerea de pe scenă

Până când voi fi decentă pe scenă. Eu din fericire sunt un om lucid și am simțul ridicolului. Imediat ce voi considera că nu mai e cazul să apar pe scenă, pentru că va veni și momentul acela, atunci voi găsi o cale elegantă de a mă retrage.

Deocamdată am luat-o mai încet, particip la anumite evenimente, mă refer la spectacole. Am fost anul trecut invitată la festivalul TIFF la Cluj, la Constanța, la Alba Iulia. Publicul s-a bucurat de prezența mea, pentru că le-am răscolit amintiri cu tot felul de cântece. Atâta timp cât prezența mea va mai continua să aducă un zâmbet și-o bucurie, o voi face…', a încheiat aceasta.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton