De ce a murit mezzosoprana Maria Macsim Nicoară. Anchetatorii l-au trimis în judecată pe soțul artistei

 Dumba Gabriela
.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit la finalul anului trecut, după șapte luni de suferință. Ancheta nu s-a încheiat, însă procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au decis ca soțul ei, pianistul Codrin Nicoară să fie trimis în judecată.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară ar fi suferit un accident, în urma căruia a căzut pe scările din casă în mai 2020 și a fost găsită ulterior de soțul ei. Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață în noaptea de 23 spre 24 decembrie, după șapte luni de chin și, mai mult, a suferit și numeroase leziuni cerebrale. Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a făcut emoblie pulmonară, adică un blocaj al unei artere care alimentează plâmănii și, în scurt timp, s-a stins din viață la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Ce-spun-medicii-despre-starea-de-sănătate-a-mezzosopranei-Maria-Macsim-NicoarăCe-spun-medicii-despre-starea-de-sănătate-a-mezzosopranei-Maria-Macsim-Nicoară

Pianisul Codrin Constantin Nicoară a intrat în vizorul anchetatorilor care încearcă să descopere de ce a murit, de fapt, soprana Maria Macsim Nicoară.

Pianistul Codrin Nicoară este considerat inculpat în dosarul morții soției sale. Procurorii au dispus cercetarea acestuia și există șanse ca bărbatul să ajungă după gratii. Inițial, în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară fusese întocmit un dosar penal pentru tentativă de omor, însă ulterior s-a dispus extinderea urmăririi penale sub acuzația de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, informează Spynews.

La un moment dat, când starea de sănătate a mezzosopranei se îmbunătățise, oamenii legii au dorit să afle cum s-a produs, mai exact, incidentul. Cel care a dat declarații a fost doar soțul mezzosopranei, care a mărturisit că el și soția sa ar fi consumat alcool în seara respectivă, iar apoi Maria Macsim Nicoară a căzut pe scări în drum spre dormitorul ei, fiind amețită.

„A fost întocmit rechizitoriul și inculpatul a fost trimis în judecată. Inițial, în acest caz fusese întocmit un dosar penal pentru tentativă de omor, dar soluția a fost de clasare acolo. Ulterior, s-a dispus extinderea urmăririi penale sub acuzația de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Recent a fost finalizat rechizitoriul și a fost trimis la instanță”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, potrivit gandul.ro.

Citește și: Irinel Columbeanu, adevărul despre divorțul de Monica Gabor. De ce nu a lăsat-o pe Irina să plece în America, după separare

Citește și: Larisa Drăgulescu s-a măritat. Primele imagini de la nuntă

Citește și: Câștigători Oscar 2021. „Colectiv’, fără Oscar. S-au impus „Another Round’ – cel mai bun film străin și „My Octopus Teacher’ – cel mai bun documentar

Sora artistei obținuse custodia Mariei Macsim Nicoară

În urma presupusului accident suferit de Maria Macsim Nicoară, artista a fost dată în grija surorii sale și nu a soțului, Codrin Constantin Nicoară. Acest lucru a fost posibil după ce magistrații din cadrul Judecătoriei Iași a admis cererea formulată de sora artistei.

Aceasta locuiește în județul Bacău și le-a solicitat judecătorilor să o lase pe mezzosoprană în grija sa, cât timp aceasta s-a aflat în viață. Procesul intentat pe 1 iulie 2020 de sora artistei pe numele pianistului Codrin Constantin Nicoară, soțul regretatei soprane, a fost continuat de un altul, în care două rude ale Mariei Macsim Nicoară îl dădeau în judecată pe soțul artistei.

Mama și sora mezzosopranei le cereau pe 12 octombrie 2020 să emită un ordin de protecție împotriva fostului partener al solistei.

Soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară nu a venit la înmormântarea ei

Soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară a fost marele absent la înmormântare, soția lui, care s-a stins din viață în noaptea de dinainte de Ajunul Crăciunului, fiind condusă pe ultimul drum de familie, colegi și prieteni.

Pianistul Codrin Nicoră nu numai că nu a venit să-și ia rămas-bun de la cea care i-a fost soție, ci nu a participat nici la priveghi, iar în perioada în care mezzosoprana a suferit nu i-a fost alături. După ce artista a căzut pe scări, în luna mai a acestui an, soțul său ar fi evitat orice contact cu familia ei

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton