Creatorul de modă Alber Elbaz a murit la 59 de ani. Era infectat cu COVID-19

 Oana Pantazi
.

Designerul Alber Elbaz a murit, la 59 de ani, în urma infectării cu COVID-19. Cunoscutul creator de modă a fost ani de zile directorul artistic al Casei Lanvin, iar recent își lansase propriul brand – AZ Factory.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Designerul Alber Elbaz a murit la Paris, la vârsta de 59 de ani, relatează BBC News. Creatorul de modă a fost timp de 14 ani, începând cu 2001, directorul artistic al Casei Lanvin, acestuia fiindu-i atribuită și întinerirea mărcii. Alber Elbaz a fost, din păcate demis în anul 2015, iar recent își lansase propriul brand – AZ Factory.

A-murit-Alber-ElbazA-murit-Alber-Elbaz

Alber Elbaz a murit de COVID-19

Alber Elbaz a murit la vârsta de 59 de ani, iar partenerul său de afaceri, Johann Rupert, a declarat că designerul a încetat din viață din cauza COVID. Rupert a lăudat „viziunea incluzivă a modei' a lui Elbaz, în timp ce creatorul obișnuia să spună că „a lucrat pentru a-și realiza visele de „modă deșteaptă care contează '.

Elbaz s-a născut în Maroc și a crescut în Israel, iar ulterior a plecat la New York pentru a-și începe cariera în domeniul modei, unde a lucrat pentru designerul Geoffrey Beene.

Citește și: Irinel Columbeanu, adevărul despre căsnicia cu Monica: „A avut toate motivele să divorțeze de mine”

Citește și: Anca Țurcașiu, lovitură dură pentru Bianca Drăgușanu: „Eu îmi asum să răspund”

Citește și: Larisa Drăgulescu s-a măritat. Primele imagini de la nuntă

Citește și: Câștigători Oscar 2021. „Colectiv’, fără Oscar. S-au impus „Another Round’ – cel mai bun film străin și „My Octopus Teacher’ – cel mai bun documentar

În 1996, designerul s-a mutat la Paris pentru a prelua frâiele Guy Laroche. Apoi a fost selectat de Yves St-Laurent pentru a prelua responsabilitatea pentru marca Rive Gauche, însă a fost demis după ce compania a fost preluată de Gucci, în 1999. Echipei Lanvin designerul i s-a alăturat în 2001.

Revista Vogue a scris că Elbaz „și-a îmbibat întotdeauna munca cu atâta bucurie și a pus accentul pe a-i face pe indivizi să se simtă speciali'.

A creat rochii pentru multe staruri

Alber Elbaz a fost numele care a reînviat brandul Lanvin (axat în special pe îmbrăcămintea pentru bărbați) și tot lui i se datorează direcția care i-a imprimat-o – după sosirea sa acolo, Lanvin s-a concentrat în principal pe moda pentru femei. Rochiile de cocktail create de Alber Elbaz, multe dintre ele cu fermoare grele, au fost extrem de apreciate la nivel internațional.

Creațiile sale au fost purtate de nenumărate vedete de la Hollywood, printre care Natalie Portman, Meryl Streep (când a câștigat Oscarul pentru The Iron Lady), Cate Blanchett sau Sienna Miller. 

Din păcate Alber Elbaz, a murit din cauza Covid-19, la vârsta de 59 de ani.

Foto: Hepta, Profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton