Dani Mocanu are dosar penal după ce a chinuit un leu într-un videoclip. Reacția manelistului și pedeapsa pe care o riscă

 Dumba Gabriela
.

Dani Mocanu a reacționat public după ce Poliția Română a comunicat oficial deschiderea unui dosar penal pentru supunerea unui animal la cruzimi. Este vorba despre un leu, vizibil rănit, pe care manelistul l-a folosit într-unul dintre clipurile sale. Ce pedeapsă riscă Dani Mocanu.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Mai mulți politicieni, dar și simpli iubitori de animale s-au sesizat și au trimis plângeri la Poliție și la Garda de Mediu, după ce Dani Mocanu și-a lansat un nou videoclip în care a chinuit un leu.

„Dacă nu te-a oprit nimeni până acum, te opresc eu. Am văzut clip-ul „STOP ROMÂNIA” (Dani Mocanu) unde apare un leu cu răni multiple. Toleranţa mea e considerabilă, dar ea se opreşte la cruzimea împotriva animalelor', a transmis Tudor Tim Ionescu, după ce sute de persoane au sesizat cruzimea de care a avut parte leul și rănile deschise pe care animalul le avea pe picioare.

În urma verificărilor, poliţiştii argeşeni au anunțat deschiderea unui dosar penal, pe numele lui Dani Mocanu. Manelistul mai este implicat și într-un dosar de proxenetism.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, referitor la realizarea unui videoclip cu un animal exotic, vă aducem la cunoştinţă următoarele: Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări privind rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor, respectiv cu privire la condiţiile de deţinere a animalului ce apare în materialul filmat. În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii 205 din 2004, privind protecţia animalelor, în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti', transmite IPJ Argeş.

Oamenii legii urmează acum să identifice toate persoanele implicate, pentru a stabili, cu exactitate, împrejurărilor în care s-au petrecut faptele și ce condiţii de asistenţă medicală, îngrijire şi adăpost are, în realitate, animalul din filmare.

aD0yOGVjNDk1N2M1ZWY2MjRlODQ2OGRiOTZjOTJkYmY2Mg==.thumbaD0yOGVjNDk1N2M1ZWY2MjRlODQ2OGRiOTZjOTJkYmY2Mg==.thumb

Ce pedeapsă riscă Dani Mocanu, după chinuirea leului

Ce spune Legea 205/ 2004, privind protecţia animalelor

Potrivit Articolului 11:

(1) Deținătorii de animale pot deține animale sălbatice, potrivit legii, numai dacă sunt autorizați de direcția sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor județeană, respectiv a municipiului București.

(2) Condițiile privind deținerea animalelor sălbatice se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, la propunerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

3) Deținătorii de animale pot deține animale sălbatice pe o perioadă determinată de timp, în vederea îngrijirii și recuperării fizice, pentru animalele aflate în impas de supraviețuire, cu acordul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

De asemenea, Articolul 12 spune că „Deținătorii de animale au obligația de a îngriji și trata în mod corespunzător un animal bolnav sau rănit.'

Conform Articolului 25, „rănirea sau schingiuirea animalelor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă', pedeapsă pe care o riscă, în acest moment, Dani Mocanu.

Citește și:

Dani Mocanu, trimis în judecată pentru pentru melodia „Curwa'. Manelistului i se aduc acuzaţii foarte grave

Pepe a contestat ordinul de restricție cerut de Raluca Pastramă. Ce s-a întâmplat, de fapt, între artist și soția lui

Oana Zăvoranu, declarații total neașteptate după ce s-a aflat că Pepe ar fi bătut-o pe Raluca Pastramă: „El este controlat de această familie”

Reacția lui Dani Mocanu, după ce Poliția a anunțat că i-a făcut dosar penal

Dani Mocanu a scris un mesaj acid pe pagina lui de Facebook, îndemnând autoritățile să se preocupe de probleme mai importante decât de leul care apare în videoclipul său.

„Sunt atâtea probleme cu adevărat grave în țara noastră si vă dau și câteva exemple:
Sunt familii întregi care mor de foame în casă, sunt bătrâni care nu le ajung pensiile, sunt copii care nu le ajung alocațiile, sunt oameni care n-au un acoperiș asupra capului, trăim într-o țară în care avem mai multe biserici decât spitale. Mai nou acum ne-ați închis în casă și ați stopat toate fabricile rămânând țara fără locuri de muncă. Nu se ocupă nimeni de aceste probleme cu adevărat importante și v-ați găsit acum să vă interesați de leul din videoclipul meu'
a scris Dani Mocanu.

Manelistul a adăugat apoi că leul său este bine întreținut. „Vă asigur că leul trăiește mai bine decât voi toți și are tot ceea ce și-ar putea dori un animal și este perfect sănătos din toate punctele de vedere.'

Dani Mocanu a transmis mesajul și printr-o înregistrare video, adresându-se criticilor săi: „Bă, care dintre voi aveți lei acasă, de cunoașteți voi comportamentul unui leu (…), știți cum trebuie să controlezi un leu, să puteți arunca voi cu piatra că am chinuit leul?'.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton