Dan Petrescu și familia lui, tragedie în 16 secunde. Ultima comunicare cu turnul de control a avionului prăbușit la Milano

 Dumba Gabriela
.

Dan Petrescu și familia lui au pierit în 16 secunde. Ultima comunicare cu turnul de control a avionului prăbușit în Milano, în care se aflau miliardarul Dan Petrescu, familia și prietenii lui, arată că avionul a început să piardă altitudine rapid. Anchetatorii vorbesc despre o „cădere verticală'.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ce s-a întâmplat duminică la 13:07? La trei minute de la decolarea de pe aeroportul Linate din Milano avionul Pilatus PC-12 în care se afla miliardarul român Dan Petrescu și familia sa începe să devieze de la ruta stabilită și să transmită parametri anormali.

Small Plane Crashed In Milan: at the helm of the aircraft a wealthy Romanian businessmanSmall Plane Crashed In Milan: at the helm of the aircraft a wealthy Romanian businessman

Potrivit Corriere dela Sera, citat de hotnews.ro, personalul turnului de control ia legătura cu pilotul.
„De ce ai deviat? Pentru a evita turbulențele?', au întrebat controlorii de trafic. „Nu', a fost singurul răspuns al pilotului.

Scurtul dialog a avut loc când avionul începuse să piardă din altitudine.

În mai puțin de un minut avionul dispare de pe monitoare, fără a cere să se întoarcă de urgență pe aeroport.

Avionul Pilatus PC-12 identificat Y2-Pdv ajunsese la Milano din București pe 30 septembrie.

Duminică la ora 12.52 iese de pe terminalul pentru zboruri private. La 13:04:08 decolează.

La 13:07:40 își continuă zborul cu 293 de kilometri pe oră, la 1.631 de metri altitudine, două secunde mai târziu altitudinea scade la 1.615 metri și viteza ajunge la aproape 303. Alte două secunde mai târziu și este mai jos cu 52 de metri. Cu șapte secunde înainte de ultimul semnal, aeronava înregistrează cea mai mare viteză: 319 kilometri pe oră, ceea ce ar demonstra că pilotul a încercat să redreseze aeronava.

Ultimul semnal al avionului a fost înregistrat la 13:07:56.
Anchetatorii vorbesc despre o „cădere verticală'.

Toți cei opt oameni de la bord au murit, potrivit poliției. Printre morți s-ar afla și un copil. Avionul făcea un zbor de pe aeroportul Linate din Milano, după ce pe 30 septembrie a făcut drumul de la București la Milano. Mai mulți martori au relatat că au văzut cum de la motorul avionului ieșeau flăcări și fum chiar înainte să se prăbușească.

Citește și: Adela Popescu și-a făcut o intervenție estetică, după ce a devenit mamă a treia oară. Cum arată acum

Citește și: Alexandra Stan, primele declarații după ce s-a speculat că are probleme în căsnicie, la doar 3 luni de la nuntă:„Despre Emanuel să nu…’ / EXCLUSIV

Citește și: Cine este Dan Petrescu, afaceristul român care a murit în accidentul aviatic de la Milano

Cine se afla în avionul prăbușit la Milano, în accidentul aviatic în care a murit Dan Petrescu

La bordul avionului privat prăbușit duminică la periferia orașului Milano se aflau Dan Petrescu, 68 de ani, un bogat om de afaceri român cu cetățenie germană, și soția sa, 65 de ani, născută în România cu cetățenie franceză. Printre victime se numără și fiul său, Dan Stefan Petrescu, în vârstă de 30 de ani, indicat inițial ca pilotând avionul, născut la München și, de asemenea, cu dublă cetățenie.

Unde mergea Dan Petrescu în ziua în care s-a prabușit cu avionul

În vârstă de 68 de ani, Dan Petrescu și-a luat relativ recent licența de pilot, iar copilot era chiar fiul său, Dănuț Petrescu jr.

Familia Petrescu se îndrepta cu avionul privat spre Sardinia (Italia), unde milionarul avea o vilă de vacanță achiziționată cu 3 ani în urmă.  În acel loc, omul de afaceri și-a petrecut mare parte din vară, plimbându-se cu yahtul achiziționat recent și parcat în una din cele mai exclusiviste zone din Europa, Portocervo, dezvăluie Mediaflux.ro.

Deși seniorul a petrecut ceva timp la proprietatea de zeci de milioane de euro, situată pe o colină la mai puțin de 10 kilometri de port, fiul lui Petrescu, Dănuț, nu o apucase să o vadă. Tocmai de aceea ar fi insistat să meargă acum când vremea e încă frumoasă în Sicilia. 

Din păcate, la doar trei minute de la decolare, la ora 14.04 (ora României), avionul privat în care se afla familia Petrescu și alți câțiva prieteni s-a prăbușit într-o parcare de lângă Aeroportul Linate, toți cei din avion pierzându-și viața.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton