Damian Drăghici, despre momentul în care a recunoscut că e de etnie romă: „Acolo a fost locul unde am putut să spun că sunt țigan”

 Dumba Gabriela
.

Damian Drăghici, despre momentul în care a recunoscut că e de etnie romă. Damian Drăghini a dezvăluit când s-a simțit pentru prima dată mândru că este țigan și nu i-a mai fost rușine cu etnia lui. A fost nevoie să ajungă până în America, la școală, pentru a fi acceptat și apreciat ca artist, indiferent de etnia din care provine.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Damian Drăghici, despre momentul în care a recunoscut că e de etnie romă. Dacă în România mai avea probleme legate de etnia sa și existau situații care îl făceau să se rușineze că este țigan, Damian Drăghici spune că, odată ajuns în America, i s-a șters definitiv din minte acest lucru. Atât de apreciat a fost pentru talentul său acolo, încât și-a reprezentat cu mândrie etnia, fără să mai simtă vreun pic de jenă.

280241459_421223209826446_2219113520800171184_n280241459_421223209826446_2219113520800171184_n

Damian Drăghici, despre momentul în care a recunoscut că e de etnie romă

Damian și-a dus foarte departe pasiunea pentru muzică, motiv pentru care a început să studieze la Berklee College of Music. Acolo, acesta s-a simțit atât de bine, încât, conform spuselor sale, a putut să spună că este țigan.

„Acolo a fost locul unde am putut să spun că sunt țigan, fără să îmi fie rușine și am fost acceptat și apreciat. Era ceva mișto să fii țigan.

Am avut succes la gagici mai ales când am spus că sunt țigan. Am spus că sunt țigan pentru niște fete și, de atunci, a început. Mi-am dat seama că acolo treaba cu țiganul nu mai era cum era în Europa, nu mai era în detrimentul meu. Am început să folosesc asta în beneficiul meu', a spus Damian Drăghici în emisiunea „Fiță cu Adiță'.

Citește și: Fostul principe Nicolae și-a botezat fiul, în Catedrala Încoronării din Alba Iulia!Imagini emoționante de la ceremonie

Citește și: Alex Dima de la PRO TV a devenit tată de băiat:„O minune de copil a venit pe lume

Citește și: Ce planuri de viitor are Maria Speranța, fata Adrianei Trandafir:'Asta, cu notorietatea, e povestea mamei. Nu e și a mea'

Damian Drăghici a cerșit pe la mese, când nu avea bani

Damian Drăghici nu a avut mereu bani, motiv pentru care, mai ales la început de carieră, a trebuit să facă anumite compromisuri.

„Cerșeală. Am cântat cu instrumentul pe la mese. Lumea spunea «A, nu, nu cerșeai, cântai». Păi mă duceam cu instrumentul pe la masă și mă băgam în nasul omului în timp ce mânca, ca să pot să fac bani, cu puțin tupeu, că dacă ai puțin tupeu, iei bani, dacă n-ai tupeu, stai deoparte.

(…) La început le cântam tot ce studiam eu, clasic sau folclor sau muzică populară, dar dup-aia m-am prins că trebuie să cânți exact ce prinde la oameni. Era vorba de supraviețuire, aveam înăuntrul meu o ambiție… în câteva luni am început să învăț greaca foarte bine, mă făceam plăcut, făceam orice ca să mă descurc.

Au fost momente când am avut și eu depresii și anxietăți, am avut și momente când nu am fost ok pentru că nu înțelegeam niște lucruri. Credeam că lucrurile trebuie să se întâmple așa cum vreau eu pentru că te crezi tu în control și, de fapt, realitatea este că tu nu ești niciodată în control. Știu că pare ciudat ceea ce spun', a spus artistul despre evenimentele din Grecia, din anul 1989.

foto: Facebook Damian Draghici

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton