Cum se recuperează Toni Grecu după ce s-a vindecat de COVID-19: "Nu puteam să merg la toaletă fără oxigen!"

 Dumba Gabriela
.

Toni Grecu a stat trei săptămâni internat în spital, în urma infectării cu COVID-19 și mărturisește că, deși nu a suferit de o formă foarte gravă a bolii, i-a fost extrem de greu. Actorul de la Divertis spune că nici la toaletă nu putea merge fără oxigen.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Toni Grecu a povestit la „Vorbește lumea” prin ce a trecut în timpul petrecut în spital, dar și cum decurge recuperarea. Totodată, actorul a clarificat și zvonurile care au tot apărut în perioada respectivă vizavi de starea lui, respectiv că ar fi fost în comă, intubat.

Toni-Grecu-COVID-19-1-1024×683Toni-Grecu-COVID-19-1-1024×683

„N-am fost intubat, n-am fost la Terapie Intensivă, am avut o formă gravă, dar nu chiar atât de gravă. La un moment dat, ca să pot să respir, am avut nevoie de 10 l de oxigen. Din fericire, am depășit repede momentul, apoi lucrurile au evoluat spre bine și am fost externat!', a povestit actorul în emisiune.

Inițial, când au debutat simptomele infecției, Toni Greu a crezut că poate duce boala pe picioare și se poate vindeca acasă, însă în doar trei zile a mers la spital pentru că nu mai putea avea grijă singur de el.

„Boala a evoluat din start foarte violent. În primele 3 zile am avut frisoane, transpirații masive și temperatură. Am zis că așa e boala și că o tratez acasă. Am urmat indicațiile medicului, doar că în ziua 4 de boală, am făcut temperatură 39 și am decis să merg de urgență la spital. În 3 zile, boala m-a destabilizat complet. Nu puteam să stau mai mult de 1 minut în picioare și nu puteam să merg la toaletă fără oxigen!', a mai povestit Toni Grecu.

Citește și: Andra și Cătălin Măruță au fost testați pozitiv cu COVID-19:O să fim la emisiune. Transmit de acasă

Citește și: Alexandra Ungureanu, prima reacție după ce a fost în emisiunea lui Cătălin Măruță, infectat cu COVID-19:’Vreau să o protejez pe mama’

Citește și: Roxana Ghiță de la Survivor, criticată dur de colegii Războinici:„E foarte tristă mereu, e căzută

Toni Grecu, de la Divertis, după lupta cu COVID-19: Pot să urc scările singur'

Toni Grecu a spus că, în primele zile ale bolii, a trecut prin așa numita furtună de citokine, una dintre complicațiile cele mai periculoase în cazul infectării cu noul coronavirus.

„Am făcut furtună de citokine, am fost victima propriului sistem imunitar. Inflamarea plămânilor a fost determinată chiar de către sistemul meu imunitar. M-am trezit într-o situație incredibilă … Lupta cea mai mare a fost ca medicii să-mi pună în echilibru sistemul imuntat și pentru asta au folosit steroizi.', a mai povestit membrul fondator al grupului Divertis.

„Trebuie să se înțeleagă un lucru. Fiecare zi de stat acasă, cu frison și cu temperatură, înseamnă pierdea unei părți dintr-un plămân. Forma severă poate fi stăpânită doar dacă omul ajunge la spital din timp.', a mai spus actorul.

Toni Grecu: „Acum urc scările, fac kinetoterapie pentru plămâni!'

Toni Grecu se recuperează acum acasă și spune că învață să respire sigur, după atât de mult timp în care a depins de butelia cu oxigen.

„După o săptămână de stat acasă, pot să spun că sunt ok, încerc să recuperez ce mi-a luat covidul. Acum nu mai depind de oxigen, pot să urc scările singur, sunt ok, fac kinetoterapie pentru plămâni, nici n-am știut că există.

Practic, acum mă învață specialiștii să respir, mă învață cum trebuie să-mi expandez toracele, mă învață să-mi reobișnuiesc plămânul să ajungă la capacitatea pe care o avea înainte.', conchide Toni Grecu.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton