Cum îți alegi parfumul care ți se potrivește? Scurt ghid pentru o decizie corectă

 Alina Dan
.

Parfumurile sunt purtate atât de femei cât și de bărbați, pentru că sporesc atractivitatea și pentru că generează o stare de bine prin aroma lor. Există chiar amintiri induse de anumite mirosuri de parfum.

În comerț există mii de parfumuri disponibile și poate fi greu sa te decizi asupra unuia căruia să-i fii fidelă. Dacă te întrebi cum recunoști aroma potrivită pentru tine, citește sfaturile de mai jos ca să stii exact ce să ai în vedere când alegi un parfum:

Alege aroma potrivită

Fiecare parfum este compus din „note' diferite care determină mirosul general. Aceste note constau în trei straturi diferite, numite note de bază, de mijloc și de vârf și toate lucrează împreună pentru a crea un miros specific.

  • Unele parfumuri sunt considerate florale și conțin diferite note, precum trandafirul, gardenia sau geranium. Note florale în combinații îndrăznețe, chiar senzuale, sunt surprinse și de aromele folosite în  parfumurile Paco Rabanne.
  • Altele parfumuri sunt fructate și conțin tonuri de citrice sau măr.
  • Parfumurile exotice conțin note picante cum ar fi anasonul stelat sau chiar scorțișoara.
  • Miresmele de mosc au un ton masculin, în timp ce aromele de pin pot inspira prospețime.

Stabilește de la bun început ce arome preferi și apoi verifică dacă acestea se regăsesc în notele de bază ale parfumului pe care dorești să îl testezi.

Alege concentrația potrivită

Parfumurile au patru niveluri diferite de concentrații. Pe măsură ce concentrația este mai mare, prețul devine și el mai mare dar, în acest caz, parfumurile au un miros mai puternic, care durează mai mult.

  • Cea mai mare concentrație este indicată pe sticlele pe care scrie „parfum' sau „perfume'. În acest caz mireasma va dura toată ziua, cu o singură aplicare la încheieturi sau în puncte de puls.
  • Următorul nivel este „eau de parfum', care, de obicei, durează aproximativ șase ore după aplicare.
  • Cel de-al treilea nivel este numit „eau de toilette' și este de obicei o variantă accesibilă.  În mod obișnuit este nevoie de mai multe aplicări pe parcursul zilei pentru ca aroma să dureze.
  • A patra și cea mai mică concentrație de parfum se găsește în „eau de cologne', care durează aproximativ două ore de la pulverizare.

Testează aroma

Înainte de a decide ce parfum să îți alegi, experimentează-l prin câteva teste simple care, să te asigure că este ceea ce îți dorești și că o să-l porți cu bucurie.

Folosește un tester, ca să alegi aroma care îți place, dar secretul este să faci o încercare și pe piele, pentru că ph-ul acesteia poate schimba aroma finală a parfumului. Este o idee bună să pulverizezi o cantitate mică pe încheieturi, să așteptați câteva zeci de minute și apoi să miroși. Dacă vrei să iei cea mai bună decizie, nu te grăbi sa faci o alegere bazată pe prima impresie, după ce îl testezi ar trebui să îl lași mai multe ore pe piele, ca sa vezi care sunt notele de baza și dacă ți se potrivește.

Dacă îți place să îți alegi parfumurile online, fii atentă la descrierea lor, unele sunt prezentate în detaliu și vorbesc despre stilul de viață al purtătoarei. În acest fel, vei înțelege dacă acele arome corespund sau nu personalității tale.

Sursa foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton