Cum arată Livia Dilă, la 7 ani de când s-a retras din televiziune. Fosta prezentatoare TV luptă cu o boală incurabilă

 Dumba Gabriela
.

Mai bine de 15 ani, Livia Dilă a fost o prezenţă populară pe micile ecrane, dar în 2012 a decis să se retragă din televiziune şi a lansat un blog unde scrie despre viaţă sănătoasă. Motivul pentru care Livia Dilă a ales să se retragă de pe sticlă este o boală incurabilă cu care luptă de 14 ani, diabetul de tip II.

Livia Dilă s-a retras în 2012 din televiziuneLivia Dilă s-a retras în 2012 din televiziune

Livia Dilă şi-a început cariera în televiziune în 1996, la Antena 1, ca prezentator de știri și reporter, apoi au urmat Prima TV și Europa FM. La B1TV si TVR a moderat emisiuni de politică și problematică socială. Din 2016, Livia a creat liviadila.com, un site de prevenție a diabetului și viață sănătoasă.

Nu multă lume ştie că în spatele deciziei sale de a se retrage din televiziune se află lupta cu o boală cumplită, diabetul de tip II. Livia a descoperit boala în urmă cu 14 ani, la un control de rutină şi s-a speriat îngrozitor când medicul i-a spus: păreţi sănătoasă, dar nu sunteţi'.

„S-a întâmplat la un control, când mi-am făcut analizele. Nu le făcusem de multă, multă vreme. Acum le fac o dată pe an şi vă dezvălui cum reuşesc. Am decis să fie în prima săptămâna după ziua mea. E un cadou pe care mi-l fac, aşa am grijă de mine.
Când am aflat m-am speriat, ca orice om care aude că are diabet.
Eram nedumerită şi confuză. Chiar medicul mi-a spus: păreţi sănătoasă, dar nu sunteţi! Aşa că doar analizele spun adevărul despre noi. Nu zâmbetul şi bujorii din obrăjori!
Ulterior, am aflat că la baza diabetului de tip 2 stau stresul şi alimentaţia incorectă, lipsa de sport, de mişcare. Abia când am rememorat viaţa mea de până atunci, mi-am dat seama că nu mâncam dimineaţa, beam multă cafea, prânzul era pe fugă, un pachet de biscuiţi, produse de patiserie. În schimb, seara mâncam mult, pâine, ciocolata etc', povestea Livia Dilă în urmă cu ceva timp.

Livia ţine regim alimentar, special pentru diabetici şi spune că acum se simte foarte bine. Din 2004 este căsătorită cu Cristi Giumerca, după o relaţie de şapte ani şi în 2007 a adus pe lume o fetiţă, Maria Sophia, pe care încearcă să o determine să iubească mâncarea sănătoasă.

„Maria Sophia a început să înțeleagă ce pericol reprezintă zahărul, că  dependență, că este ascuns în aproape orice aliment, dar n-am vrut s-o sperii cu boala mea, mai degrabă am vrut să copieze obiceiurile bune și sămănânce sănătos. Încet-încet, înțelege ce este diabetul și că excesul de dulciuri este dăunător.”, spune Livia. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton