Cum arată fiica lui Dem Rădulescu. Irina are 33 de ani şi seamănă foarte bine cu tatăl ei: „Am fost feblețea și slăbiciunea lui!”

 Dumba Gabriela
.

Pare greu de crezut, dar au trecut 19 ani de la dispariţia lui Dem Rădulescu. Fiica sa, Irina, are 33 de ani acum şi îi calcă pe urme, fiind actriţă la Teatrul Mic. Irina Rădulescu nu a moştenit doar pasiunea tatălui său pentru actorie, ci şi trăsăturile acestuia, fiind copia fidelă a marelui actor.

Irina avea 13 ani când şi-a pierdut tatălIrina avea 13 ani când şi-a pierdut tatăl

Cu ambii părinţi actori, mama sa fiind actriţa Adriana Șchiopu, Irina a crescut pe platourile de filmare. A jucat prima oară la 6 ani. Era lesne de înţeles că va merge pe acelaşi drum. Pe când era încă studentă la actorie, marea Cătălina Buzoianu a ales-o să joace în spectacolul „Furtuna' şi aşa a ajuns Irina la Teatrul Mic.

„A venit destul de firesc. Deşi de-a lungul timpului am vrut să fac mai multe lucruri, având diverse pasiuni. Dar, am simţit-o ca pe o întoarcere acasă în momentul în care am decis asta. Am spus «Da»! Fiind într-un liceu teoretic, se vorbea ce e bine să faci în epoca asta. Şi atunci m-au bătut mai multe gânduri, dar în momentul în care mi-am pus problema serios, a fost ca o întoarcere acasă', a povestit Irina, care nici nu împlinise 14 ani când şi-a pierdut tatăl.

„Tata era însăşi bucuria', a spus Irina Rădulescu.

Amintindu-și de perioada copilăriei, Irina spune că tatăl ei o răsfăţa foarte mult: 'Tata mi-a dat o educație latino-balcanică. Era sobru când era nevoie, sigur. Eu am fost, într-un fel, feblețea și slăbiciunea lui. Mama trebuia să fie o mână de fier, ca altfel nu, cu noi nu se putea. Mie îmi era totul permis. Am fost o răsfățată, dar nu o prost educată. Și atunci, răsfățul mi s-a răsfrânt în comportament'.

Irina a mai povestit că avea un ritual cu tatăl său şi în fiecare zi mergeau mult pe jos, prin parcuri.

„Mi-am perceput părinţii în primul rând ca fiind ai mei, mai apoi mi-am dat seama că ei, prin prisma profesiei, sunt şi ai publicului. Iar ei, ca părinţi, mi-au oferit o atmosferă plină de iubire şi armonie, prielnică dezvoltării unei personalităţi proprii. Ăsta a fost avantajul suprem şi el este legat în primul rând de calitatea lor umană, pe care, desigur, au ştiut s-o pună şi în slujba artei', își amintește cu nostalgie Irina.

Dem Rădulescu a murit în urma unui infarct suferit pe 17 septembrie 2000, cu patru zile înainte să împlinească 69 de ani.

'De la tata am învățat să mă bucur de tot și de toate; și de la mama la fel. Sunt oameni care m-au bucurat. E ușor să-ți amărăști sufletul, dar e bine să-ți cultivi această capacitate de a te bucura de lucrurile mici', spunea Irina într-un interviu acordat publicației Recorder. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton