Cum arată casa Regelui Charles de la Viscri. „Casa albastră” a fost cumpărată în 2006

 Ifrim Georgiana
.

Cum arată casa Regelui Charles de la Viscri. Noul suveran britanic deține un număr impresionant de proprietăți, una dintre acestea aflându-se pe teritoriul României. „Casa albastră' din Viscri, județul Brașov, a fost cumpărată în 2006, în urma unei vizite a suveranului în țara noastră.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Până în 2021, proprietatea deținută de Regele Charles în Viscri a funcționat ca pensiune, având şapte camere duble cu baie, o sufragerie, un living şi o bucătărie. Mai mult, în interiorul acesteia, au fost organizate mai multe expoziții cu accent pe conservarea florei spontane şi a patrimoniului, fiind un spațiu în care turiștii se puteau bucura de arhitectura tradițională și de natură. În luna mai, a avut loc ultima vizită a Regelui în satul Viscri. Din cauza pandemiei, în ultimii 3 ani, acesta nu mai fusese în România.

charles-1-1charles-1-1

Cum arată casa Regelui Charles de la Viscri. Proprietatea din județul Brașov a devenit renumită în întreaga lume și este o destinație turistică mult iubită. Anual, peste 50.000 de persoane din toate colțurile lumii vin să viziteze „Casa albastră'.

Citește și: Prințul Charles va fi încoronat astăzi, după moartea reginei Elisabeta a II-a.Sub ce nume va domni

Citește și: Mesajul Regelui Charles, după decesul Reginei Elisabeta:”Un moment de tristețe nemărginită”

Citește și: Dani Oțil, reacție neașteptată după moartea Reginei Elisabeta a II-a:”Câte glume poți să faci…”

Citește și: Care ar fi motivul real al divorțului dintre Simona Halep și Toni Iuruc.Ce planuri de viitor au cei doi, separat

Cum arată casa Regelui Charles de la Viscri

Turiștii care vizitează casa Regelui Charles din Viscri vor descoperi o gospodărie săsească tradițională și vor degusta din mâncărurile specifice zonei. Proprietatea a primit denumirea „Casa albastră' datorită culorii pereților săi exteriori.

Proprietatea pune la dipoziția vizitatorilor șapte camere duble cu baie, o sufragerie, un living și o bucătărie. Mai mult, „Casa albastră' este inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În afară de casa din Viscri, Regele Charles mai deţine o proprietate în Valea Zălanului, judeţul Covasna, care este, de asemenea, deschisă turiştilor.

Satul Viscri este situat între Braşov (80km) şi Sighişoara (40km). Biserica fortificată din sat este, de asemenea, inclusă în patrimoniul UNESCO începând din 1999, Regele Charles implicându-se direct pentru redarea strălucirii acesteia.

Regele Charles, îndrăgostit de peisajele din Transilvania

În luna mai, Regele Charles a efectuat ultima sa vizită în satul Viscri. După ce s-a revăzut cu localnicii, acesta s-a oprit la Roadeș, unde are în plan să ofere sprijin financiar pentru restaurarea bisericii. Este vorba despre o biserică evanghelică fortificată, construită de sași în secolele XV-XVI.

În 2021, Fundaţia Caritabilă a Regelui a decis să transforme casa din Viscri într-o casă deschisă care vorbeşte despre pasiunea acestuia pentru arhitectura tradiţională, agricultura durabilă, protecţia biodiversităţii şi a valoroasei noastre moşteniri culturale

Expoziția permanentă The Transylvania Florilegium, care pune în lumină primele cărți dedicate plantelor acestei regiuni, comandate de prințul de Wales, e găzduită în șura casei.

„Vizitând casa prințului de Wales din Viscri, turiștii vor descoperi o gospodărie săsească simplă, tradițională și pot degusta produse locale în cafenea. În timp ce se plimbă prin grădini, vizitatorii vor afla informații despre școlile de vară organizate de Fundația Prințului de Wales din România în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România (OAR), precum și despre un proiect special de grădinărit implementat pentru copiii din sat', arată comunicatul administratorilor.

Sursa foto: Facebook/ Casa Printul de Wales de la Viscri

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton