Șnițel parizian de pui. Nu sunt necesare multe ingrediente și nu trebuie să aloci nici prea mult timp pentru modul de preparare.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Șnițel parizian de pui. Spre deosebire de șnițelul vienez, cel parizian se prepară fără a folosi pesmet. Aspectul interesant al acestuia este dat de faptul că rețeta urmează pașii făină-ou-făină, în loc de clasicul făină-ou-pesmet. Acest preparat poate fi consumat alături de piure, mazăre, varză de Bruxelles, mousse de sparanghel verde cu mazăre și tarhon, salată de morcovi cu iaurt și usturoi și multe altele.
Citește și: Rețetă de alivenci moldovenești
Citește și: Rețetă de gogoșari în sos de bulion
Citește și: Rețetă de compot de struguri, fără conservanți
Citește și: Rețetă de paste bolognese la cuptor
Șnițel parizian de pui – Ingrediente
1 kilogram pulpe de pui dezosate, fără piele
3 ouă întregi
5 linguri de făină
100 mililitri apă minerală
sare, piper
ierburi aromatice
usturoi granulat
ulei pentru prăjit
Șnițel parizian de pui – Mod de preparare
1. Începeți cu carnea. Pulpele se spală bine și se lasă la marinat în ulei de măsline, sare, piper, usturoi granulat și ierburi aromatice pentru cel puțin o oră.
2. Într-un castron, se bat ouăle cu puțină apă minerală și sare. Treptat, sea adaugă făina și se amestecă continuu, potrivit playtech.ro.
3. Într-o altă farfurie, se pun câteva linguri de făină. Pulpele se tăvălesc prin făină, apoi se trec prin aluat. Ulterior, bucățile de carne se prăjesc, pe rând, câte 7-8 minute pe fiecare parte.
4. După ce se rumenesc, pulpele se pun pe un șervețel absorbant de hârtie. Acestea pot fi servite alături de o varietate de garnituri. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik