Cum a ajuns Alexandru Arșinel să fie actor. Tatăl său și-a dorit să aibă o altă profesie

 Ifrim Georgiana
.

Cum a ajuns Alexandru Arșinel să fie actor. Joi, 29 septembrie, marele actor s-a stins din viață, la vârsta de 83 de ani. Acesta a jucat în sute de emisiuni de divertisment la radio și la toate posturile de televiziune, pe scenele din țară și străinătate, dar și în numeroase producții cinematografice și seriale TV. Iată cum a intrat Alexandru Arșinel în lumea teatrului!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Alexandru Arșinel a fost actor la teatru de revistă, televiziune și film. Și-a început cariera în 1962 și a jucat în sute de piese de teatru, spectacole și filme și a înregistrat zeci de piese în colecții audio, la Teatrul Național Radiofonic. În iunie 2022, a avut ultima apariție publică, când a primit o distincție din partea Arhiepiscopiei Suceava. Este vorba despre Ordinul „Crucea Bucovinei', cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. În paginile volumului autobiografic, „Alexandru Arşinel, de la Dolhasca pe… Calea Victoriei’, lansată în 2012, acesta a povestit cum a intrat în lumea teatrului.

arsi-1-2arsi-1-2

Citește și: George Simion s-a ales cu dosar penal, după ce a condus fără permis:”Are loc o diversiune…”

Citește și: Dan Negru a vorbit cu Alexandru Arșinel, cu puțin timp înainte să moară:”Nu se plângea de viață”

Citește și: Cine sunt și cu ce se ocupă Bogdan și Cristian, copiii lui Alexandru Arșinel.Nu au urmat cariera tatălui

Citește și: În ce și-a investit averea Alexandru Arșinel.Avea 4 case, terenuri, dar și o colecție de timbre

Cum a ajuns Alexandru Arșinel să fie actor

În cartea sa autobiografică, Alexandru Arșinel a descris condițiile în care și-a petrecut copilăria și aspirațiile tatălui său privind profesia pe care avea s-o urmeze. Regretatul actor s-a născut în pragul izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial, într-o familie modestă.

Primii ani de viață au fost profund marcați de război. Actorul provine dintr-o familie cu trei copii, având o soră și un frate.

„Armamentul rămas după război reprezenta jucăria noastră. Mergeam pe malul Șomuzului, săpam o groapă, puneam gloanțele înăuntru, dădeam foc și vă imaginați cât de încântați eram de zgomotul care se auzea', și-a descris Alexandru Arșinel copilăria, în cartea sa.

Tatăl său și-a dorit să îl facă ciocănar la revizia de vagoane

Încă din perioada adolscenței, Alexandru Arșinel și-a dorit să intre la Facultatea de Constructii din Iași, însă nu a trecut examenul de admitere. Acest lucru a creat tensiuni între el și tatăl său, care îl voia angajat la CFR.

„Scoală-te, biserica mă-tii, că te duc la Revizia de vagoane să te fac ciocănar', și-a amintit Arșinel cuvintele tatălui său.

Ulterior, a ajuns la Teatrul National din oraș, acolo unde făcea figurație. Încurajat de mama sa, regretatul actor s-a prezentat la examenul de admitere la Facultatea de Teatru din București, iar în 1962 devine absolvent al acestei instituții.

Nici primii ani de căsătorie nu au fost ușori, actorul descriind în cartea sa condițiile în care locuia la acea vreme. Împreună cu soția sa, Marilena, acesta a locuit într-un cămin, cu baia la comun, acolo unde a venit pe lume și primul lor copil, Bogdan.

„Țin minte că Marilena, ca să îi facă baie copilului, freca bine cada, apoi turna spirt și îi dădea foc pentru a o dezinfecta. Așa dezastru era acolo', a mai povestit Alexandru Arșinel în cartea sa.

Sursa foto: Hepta & Arhivă Viva!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton