Copiii cu vârste peste 10 ani pot transmite noul coronavirusul la fel ca adulții. Avertismentul specialiștilor: "Redeschiderea școlilor..."

 Cica Cristina
.

Copiii cu vârste de peste 10 ani ar putea transmite coronavirusul în aceeași manieră ca și adulții, se arată într-un studiu recent realizat în Coreea de Sud.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Studiul efectuat pe un eșantion de 65.000 de persoane s-a făcut în contextul dezbaterilor intense cu privire la redeschiderea școlilor. Cercetarea realizată de Centrul sud-coreean pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor arată că inclusiv copiii sub 10 ani pot transmite virusul, chiar dacă cu o frecvenţă mai redusă decât adulţii. Totuși, riscul nu este zero. În plus, cei cu vârste între 10 și 19 ani ar putea transmite COVID-19 în aceeași măsură ca adulții.

Nu mai puțin de 59.073 de persoane au fost monitorizate atent de oamenii de știință. Acestea au avut la rândul lor contacte cu 5.706 de pacienţi testați pozitiv cu noul coronavirus, în perioada 20 ianuarie – 27 martie 2020.

Citește și: Gabi Bădălău, primele declarații după ce mama Claudiei Pătrășcanu l-a acuzat că și-a agresat soția:'Să își facă circul în continuare'

De precizat ar fi că întregul studiu s-a concentrat pe rata contagierii în rândul membrilor familiei restrânse, iar aceasta a fost de 18,6% în familiile în care erau copii cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani și de 5,3% în locuințele în care erau copii cu vârste de până la 9 ani.

Citește și: Mama Claudiei Pătrășcanu face mărturii șocante despre Gabi Bădălău:„A spart ușa de la dormitor, o făcea în tot felul'

„Studiul nostru are unele limitări. În primul rând, numărul cazurilor de infectare poate a fost subestimat, dat fiind că poate nu au fost identificaţi bolnavii asimptomatici. În plus, cazurile detectate ar fi putut fi contagiate prin expuneri în afara locuinţei', au declarat cercetătorii, potrivit digi24.ro.

Cu alte cuvinte, rezultatele studiului arată că redeschiderea școlilor ar putea fi periculoasă, existând riscul să se producă focare de infecţie la copiii de toate vârstele.

Citește și: Cum îl va chema pe băiețelul lui Lili Sandu.Vedeta a organizat o petrecere înainte să nască, la care a invitat mai mulți prieteni apropiați

Sursa foto: unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton