Cine este Brendan Fraser, câștigătorul Oscar pentru cel mai bun actor în 2023. De ce nu a mai jucat în filme timp de 10 ani

 Ifrim Georgiana
.

La cea de-a 95-a gală a premiilor Academiei Americane de Film, Brendan Fraser a câștigat trofeul pentru cel mai bun actor, datorită rolului intepretat în filmul „The Whale' . După un deceniu în care a stat departe de lumina reflectoarelor, starul trilogiei „Mummy' a avut o revenire spectaculoasă în lumea cinematografiei și a ținut un discurs emoționant după primirea Oscarului. Iată tot ce nu știai despre cariera și viața personală a actorului!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Brendan Fraser una dintre cele mai mari vedete de la Hollywood în a doua jumătate a anilor 90 și începutul anilor 2000, recunoscut datorită rolurilor din producțiile „Encino Man' (1992), „George of the Jungle' (1997), „The Mummy' (1999) și „Crash' (2004). De aproximativ 10 ani, cunoscutul actor a dispărut din lumea cinematografiei, după ce în 2013 a fost implicat într-un scandal de agresiune sexuală.

Sarah Jessica Parker at 2008 ShoWest Award Ceremony in Las Vegas 1/1Sarah Jessica Parker at 2008 ShoWest Award Ceremony in Las Vegas 1/1

În vârstă de 54 de ani, Brendan Fraser câștigat Premiului Oscar pentru cel mai bun actor în 2023, marcând o revenire triumfală în lumea cinematografiei. La mijlocul anilor 2000, acesta a atins apogeul carierei sale, însă problemele medicale și personale l-au determinat să se retragă de pe platourile de filmare.

Citește și: Irina Margareta Nistor, despre 'Everything Everywhere All at Once', cel mai bun film de la Oscar 2023: „E foarte uman, până la un punct…'

Citește și: Cele mai neinspirate ținute de la Oscar 2023. Eva Longoria a fost criticată pentru rochia purtată

Citește și: Vica Blochina l-a ales pe Cristi Borcea ca fiind bărbatul perfect pentru ea: „Este cel mai plătitor…”

Citește și: Cum poți primi 20.000 de lei de la stat pentru renovarea casei. Anunțul ministrului Mediului, Tanczos Barna, despre panouri fotovoltaice

Cine este Brendan Fraser și cu ce probleme de sănătate s-a confruntat

La mijlocul anilor 2000, Brendan Fraser se bucura de o imensă popularitate, după rolurile intepretate în producțiile „George of the Jungle', „The Mummy' sau „Crash'. Apogeul faimei sale a coincis cu o perioadă nefastă din viața actorului, motiv pentru care a dispărut complet din lumina reflectoarelor de la Hollywood. Starul trilogiei „Mummy' a suferit multiple operații, iar mama acestuia s-a stins din viață.

„Am avut nevoie de o laminectomie. Am fost nevoit să repet operația un an mai târziu', a povestit actorul care își făcea singur cascadoriile pentru filmul „Mumia', pentru GQ în 2018.

Timp de șapte ani, Brendan Fraser a trecut prin mai multe intervenții chirugicale, nclusiv o înlocuire parțială a genunchiului, precum și „înșurubarea diferitelor tampoane spinale comprimate împreună' și repararea corzilor vocale.

Brendan Fraser a divorțat după o căsnicie de 9 ani

În decembrie 2007, Brendan Fraser și Afton Smith, după o căsnicie care a durat 9 ani. Cei doi au trei copii împreună, iar separarea lor a coincis cu perioada în care actorul se confrunta cu probleme de sănătate.

„Mi-am schimbat casa, am trecut printr-un divorț. S-au născut unii copii. Vreau să spun s-au născut, dar ei cresc. Treceam prin lucruri care te modelează în moduri pentru care nu ești pregătit până nu treci prin ele', spunea atunci Fraser.

La sfârșitul anului 2010, actorul de la Hollywood și-a reluat proiectele cinematografice și de televiziune. La acea vreme, acesta a jucat în „Whole Lotta Sole' regizat de Terry George și „Furry Vengeance'.

Brendan Fraser, implicat într-un scandal de agresiune sexuală

În anul 2018, Brendan Fraser a vorbit public despre faptul că a fost agreat sexual de Philip Berk, fostul președinte al Asociației Presei Străine de la Hollywood (HFPA). Potrivit acestuia, incidentul a avut loc în vara anului 2003, în timpul unui prânz la Hotelul Beverly Hills.

„M-am simțit rău. M-am simțit ca un copil. Am simțit că am o minge în gât. Am crezut că voi plânge. M-am simțit ca și cum cineva a aruncat cu vopsea invizibilă pe mine. Mă învinuiam și eram nefericit. În mintea mea, cel puțin, ceva fusese luat de la mine', a povestit actorul pentru GQ magazine.

Philip Berk a negat acuzațiile, în timp ce Brendan Fraser s-a confruntat cu o depresie severă, ca urmare a incidentului din 2003. Actorul a suspectat că a fost trecut pe lista neagră a HFPA, căci căci rareori a mai fost invitat la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur: „Nu știu dacă acest lucru a creat un dezacord cu grupul, cu HFPA. Dar tăcerea a fost asurzitoare'.

Brendan Fraser a câștigat primul său Oscar

La cea de-a 95-a gală a premiilor Academiei Americane de Film, Brendan Fraser a câștigat primul Oscar din cariera sa cinematografică. Pe scena de la Dolby Theatre, actorul a părut vizibil emoționat și a ținut discursul în lacrimi.

„Deci așa arată multiversul! Dumnezeule mare. Mulțumesc Academiei pentru această onoare și studioului A24 pentru crearea unui film atât de îndrăzneț. Am început în acest domeniu în urmă cu 30 de ani și lucrurile nu mi-au venit pe tavă, dar a existat o ușurință pe care nu am apreciat-o la momentul respectiv, până când s-a oprit. Vreau doar să spun mulțumesc pentru această recunoaștere care nu putea avea loc fără colegii mei', a spus actorul pe scena de la Dolby Theatre din Los Angeles.

Sursa foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton