Cele mai importante 5 motive pentru care să te apuci de sport. Organismul tău îţi va mulţumi!

 Dumba Gabriela
.

Nu doar silueta are de câştigat de pe urma sportului, ci în primul rând sănătatea! Vei avea mai puţină spre deloc celulită, musculatura va arăta excelent şi nu te vei mai acoperi pe plajă cu prosopul sau cu rochii lungi, însă, mai mult decât atât, articulaţiile vor fi mai sănătoase, vei dormi mai bine şi vei avea un psihic mai bun. Toate datorită sportului!

1. Vei avea articulații mai sănătoase!

Osteoartrita este o boală degenerativă a articulațiilor, în care ne pierdem cartilajul și ni se distrug treptat oasele articulațiile. Imaginează-ţi două roci care se macină reciproc. Cei care au probleme cu greutatea depozitează mai multă grasime pe articulații și astfel, acestea se degradează in timp. Artroza poate proveni pentru că ai exces de grăsime pe articulaţii și un mediu inflamator în organism creat de o masă prea mare de grăsime din corp.

2. Vei avea un somn odihnitor!

Gândește-te la o rocă ce blocheaza un tunel. Exact acelasi lucru se întâmplă și în cazul sindromului de apnee în somn: caile respiratorii se blochează în timpul somnului din pricina depunerii grăsimii și organismul nu mai primește suficient oxigen. Studiile arată că 25% dintre adulți au apnee în somn, 50% dintre adulții obezi o au. Dacă somnul este rău, la fel va fi și sănătatea noastră metabolică.

3. Vei începe să te bucuri mai mult de mâncare!

Când ai exces de grăsime corporală, tendința e să consumi mai multe dulciuri și grăsimi, astfel că se modifică percepția asupra gustului mâncării în general. Prin scăderea în greutate, vei ajunge să nu mai poftești doar alimente ce conțin zahăr și grăsimi și vei introduce în meniu variante mai sănătoase și cu gust.

4. Vei avea un sistem imunitar mai bun!

Dietele drastice și excesul de grăsime provoacă un dezechilibru la nivel imunitar. „Grăsimea de pe abdomen declanșează producerea de celule imunitare pro-inflamatorii care circulă în sânge. Mai mult,  alte celule imune inflamatorii, cunoscute sub numele de macrofage, sunt de asemenea activate în țesutul adipos.  Scăderea în greutate și eliminarea stratului de grăsime ajută la reducerea acestui proces dăunător', spune specialistul Irina Alionte.

5. Vei trece cu bine peste intervențiile chirurgicale!

Oamenii cu multă grăsime corporală sunt mai greu de intubat, prezintă un risc mai mare de hernie incizională post-operatorie, vor sta mai mult timp într-o operație, au o rată mai mare a complicațiilor post-operatorii și prezintă un risc mai mare în cazul unor intervenții chirurgicale.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton