Ce ritual are Sanda Țăranu pentru a se menține în formă, la 84 de ani: „Trebuie să am grijă să nu apară incidente neplăcute”

 Ifrim Georgiana
.

Sanda Țăranu face parte din generația de aur a crainicelor de la Televiziunea Română. La 84 de ani, fosta prezentatoare TV pare neschimbată, păstrându-și energia din tinerețe. Cea mai iubită crainică din istoria TVR spune că are mare grijă de sănătatea sa și are un ritual care o ajută să-și păstreze tonusul. Sanda Țăranu recunoaște că îi este dor de lumina reflectoarelor, aceasta având o carieră în televiziune de 40 de ani. Iată declarațiile acesteia!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Sanda Țăranu este una dintre cele mai iubite și longevive prezentatoare din istoria TVR. Înainte de a-și face debutul în televiziune, aceasta a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică și se pregătea pentru o carieră în actorie, însă viața a dus-o pe alt drum. În urmă cu 12 ani, prezentatoarea TV a rămas văduvă, atunci când prim solistul al Teatrului de Operă din București, Nicolae Țăranu, s-a stins din viață. La 84 de ani, Sanda Țăranu spune că are o viață foarte activă și pune mare preț pe sănătatea sa.

san-9san-9

Într-un interviu recent, Sanda Țăranu a explicat cum decurge viața ei în acest moment și recunoaște că se gândește cu nostalgie la anii petrecuți la pupitrul de la TVR. După Revoluție, fosta prezentatoare a fost narator al emisiunii „Teleenciclopedia' și realizator și traducător al emisiunii „Un zâmbet pentru vârsta a treia'.

Citește și: Cum se descurcă Sanda Țăranu, de una singură, la 83 de ani: „Este un mod de a ține la distanță problemele'

Citește și: Drama neștiută a fostei crainice TVR, Sanda Țăranu. De ce nu a avut copii: „M-aș fi lăsat de meserie”

Citește și: Ada Dumitru și DOC s-au bătut la Survivor 2023: „De ce arunci cu c****? Ești în sevraj…”/ Ce pedeapsă au primit

Citește și: Ce lege propusă de Codin Maticiuc a ajuns spre promulgare la președintele Klaus Iohannis: „Până acum plăteam taxe statului pentru privilegiul de a ajuta statul”

Ce ritual are Sanda Țăranu pentru a se menține în formă, la 84 de ani

La 84 de ani, Sanda Țăranu obișnuiește să meargă câte patru ore pe jos, lucru care o ajută să se mențină în formă. Fosta crainică de la TVR spune că are o viață destul de activă și le pregătește fanilor ei o surprinză, însă nu a dezvăluit prea multe detalii despre proiectul pe care îl desfășoară.

„Sunt bine, muncesc! Am o mulțime de treburi în perioada aceasta. Trebuie să plătesc taxele, impozitele la stat, facturile în fiecare lună și tot așa. Mai am și alte preocupări dar  nu vreau momentan să vorbesc despre ele pentru că îmi doresc să îmi iasă. Este vorba de ceva de scris, o să vedeți dacă o să iasă, despre ce este vorba.

În rest, merg destul de mult pe jos pentru că mersul pe jos face picorul frumos! Uneori merg pe zi și câte patru ore pentru că locurile în care trebuie să ajung eu nu sunt mijloace de transport în comun. Atunci când merg trebuie să am grijă să nu alunec, să nu calc strâmb, să nu apară incidente neplăcute.

Atunci când merg pe jos îmi place să admir oamenii, natura și pomii care îmi apar în față. Oamenii cu care mă întâlnesc sunt foarte drăguți cu mine, mă recunosc pe stradă de multe ori și îmi spun asta sau mă ajută atunci când văd ei că am nevoie de ceva', a declarat Sanda Țăranu pentru Click!

„Îmi este dor de luminica reflectoarelor'

Sanda Țăranu se gândește cu nostagie la anii petrecuți în televiziune. Fosta prezentatoare TV obișnuia să aibă întotdeauna un dicționar la îndemână, căci, spune ea, nu-și dorea să facă greșeli gramaticale.

„Îmi este dor de luminica reflectoarelor, dar nu doar mie trebuie să îmi fie dor ci și altor persoane. Mă gândesc cu drag de acele momente din televiziune, dar nu trăiesc în trecut. Sunt foarte bine ancorată în realitate. Mi-a plăcut toată viața mea să fiu informată.

În meseria de jurnalism trebuie să fii mereu informat, documentat. Țin minte că atunci când făceam această meserie umblam cu dicționarul după mine. Mai bine să umblu cu dicționarul după mine, îmi ziceam în gând, decât să fac greșeli gramaticale', a adăugat aceasta, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton