Ce face David Popovici, dublu campion mondial, cu banii câștigați din sport: "I-am strâns și..."

 Dumba Gabriela
.

La 17 ani, David Popovici este dublu campion mondial și a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, la 100 și 200 de metri liber. David Popovici a dezvăluit ce face cu banii câștigați din sport.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

David Popovici a surprins cu dezvăluirea legată de banii pe care i-a câștigat până acum din sport. Spre deosebire de tinerii de vârsta lui care visează mașini de lux, vacanțe exotice sau haine de designer, David Popovici nu a enumerat nici una dintre aceste „investiții” atunci când a fost întrebat ce și-a cumpărat din banii câștigați până acum.

71672187_716974148770343_3551178526264655872_n71672187_716974148770343_3551178526264655872_n

Ce face campionul David Popovici cu banii câștigați din sport

Cele două medalii de aur câștigate la Budapesta îi vor aduce lui David Popovici o recompensă de 112.000 de lei din partea statului român, echivalentul a aproximativ  23.000 de euro. 

Plătit cu 7.000 de euro în fiecare lună de către clubul la care activează, CS Dinamo, David Popovici va încasa echivalentul a aproximativ 3 salarii lunare grație performanțelor sale de la Campionatele Mondiale de natație din Budapesta.

Este foarte probabil ca Guvernul să dubleze recompensa financiară pentru Popovici, așa cum a făcut-o în cazul medaliaților olimpici la JO din Tokyo 2021.

Popovici ar putea fi premiat suplimentar și de clubul de care aparține, CS Dinamo, aflat sub umbrela Ministerului Afacerilor Interne. CS Dinamo poate pune pe masă până la 50% din suma oferită de Ministerul Sporturilor, conform as.ro.

În total, pentru cele două medalii de aur câştigate la Campionatele Mondiale de nataţie, David Popovici, poreclit „Racheta” după ultmele performanțe, ar urma să încaseze 76.000 de dolari americani (aproximativ 72.000 de euro) de la de la MTS, FINA şi Dinamo.

În cadrul unui interviu acordat recent unui post TV, David Popovici a făcut o serie de declarații despre ceea ce a făcut cu primii bani pe care i-a câștigat, dar și ce va face cu următorii pe care îi va câștiga.

„Primii bani câștigați? Sincer, cred că i-am strâns. Și o să-i tot strâng până o să știu ce o să fac cu ei', a precizat David Popovici.

Citește și: Totul despre povestea de dragoste dintre Anastasia Lazariuc și tatăl fiicei sale, Ileana:'Erau Romeo și Julieta'

Citește și: Ce a pățit Alex Delea, la scurt timp după ce a câștigat Survivor 2022:„L-am pierdut în câteva ore, înnebunesc’

Citește și: Anamaria Prodan, acuzată că ar fi vrut să-i asigure lui Bebeto un loc în Naționala României pentru juniori:„Eu am niște îndatoriri față de copiii mei’

David Popovici, onorat să reprezinte România pe podium

În urmă cu câteva zile, David Popovici a ajuns în România, cu două medalii de aur la gât, iar direct de la aeroport, acesta a făcut o serie de declarații.

Tânărul de 17 ani a spus că este onorat pentru faptul că a avut ocazia să reprezinte România, mulțumindu-le tuturor cetățenilor că l-au urmărit din fața micilor ecrane sau chiar fizic, la Budapesta.

Popovici a mai precizat că multe persoane și-ar dori să fie în situația lui, respectiv să aibă parte de susținerea pe care el o are.

„Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit, care au stat cu sufletul la gură în fața ecranelor și românilor care au venit în persoană la Budapesta. Este superb! Mulți oameni și-ar dori să fie în situația mea, să aibă atâta susținere.

Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine. Sincer! Vă mulțumesc!', a spus dublul campion mondial, la întoarcerea în țară, potrivit wowbiz.ro.

foto: Facebook David Popovici

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton