CAZ UMANITAR. Povestea emoționantă a lui David: dintr-un sportiv sănătos a ajuns o legumă. Haideți să-l ajutăm să joace fotbal din nou!

 Dumba Gabriela
.

Până anul trecut, David era un copil de 13 ani, perfect sănătos, cu două mari pasiuni: școala și fotbalul. Era unul dintre cei mai buni portari ai echipei Comprest Gym București, Grupa 2005. Viața i-a rezervat, însă, altceva: un accident stupid l-a transformat în legumă. Medicii din România nu i-au dat nici o șansă, însă din Turcia a primit speranță.

thumbnail-9-1thumbnail-9-1

Crescut doar de mama lui, care mai are încă o fetiță mai mică, David nu are nici o șansă să ajungă în Turcia. Banii de care are nevoie pentru a se face bine depășesc cu mult veniturile familiei sale. Pentru că nu speră să ajungă în Turcia, din cauza costurilor mult prea ridicate, mama lui încearcă să-l ducă la terapiile de recuperare în România, dar chiar și așa, suma necesară este uriașă pentru ea.

„Cazul lui David îl știm de la antrenorul său de fotbal, Eugen Dobre. Are 14 ani acum, este un copil superb, care mergea cu drag la școală și la antrenamentele de fotbal. Totul a fost perfect pentru el și i se prevedea o carieră senzațională în fotbal. Până anul trecut. Într-o clipă de neatenție a alunecat și a căzut de la etaj, lovindu-se puternic la cap.

Dintr-un copil sportiv, perfect sănătos, David devenise o legumă. Grave contuzii craniene, oase rupte, deficiențe grave de vedere, crize de epilepsie provocate de lovitura la cap. Creierul i-a fost afectat, dar încă nu s-a atrofiat și încă mai are șanse foarte mari de recuperare în totalitate. Medicii nu promit încă nimic, dar mi-au spus că, dacă va avea noroc și va fi supus unor intervnții chirugicale la creier și va urma cu strictețe procedurile de recuperare, are șanse chiar să joace fotbal din nou, să redevină iar băiețelul plin de viață care era până anul trecut', ne-a declarat Otilia Caloian, vicepreședintele asociației Fight for Life Charity, inițiatoarea campaniei de strângere de fonduri pentru David.

Momentan, David face recuperare în București, însă insuficientă pentru a-și reveni complet.

„I-am plătit lui David costurile primei luni de tratament, la Institutul Nicolae Robănescu, sumă care se ridică la 5.400 de lei. Băiețelul se simte deja mult mai bine după procedurile de hidroterapie și kinetoterapie, dar are nevoie de mult mai mult. Am trimis analizele și investigațiile lui David în Turcia, la una dintre cele mai bune clinici de recuperare din Europa, iar David este așteptat cât mai repede pentru investigații amănunțite și pentru tratament. În Turcia va face o recuperare cu roboți, care îi asigură șanse foarte mari de refacere totală. Pentru început, ar trebui să stea 45 internat de zile la spitalul din Istanbul. Va trebui obligatoriu însoțit de mama sa, dar și de surioara lui de doar un an, care nu are cum să rămână singură acasă.

Din păcate, David provine dintr-o familie extrem de săracă, iar cheltuielile cu spitalizarea, tratamentul, transportul, cazarea, hrana și medicamentația sunt imposibil de acoperit de mama lui. Părinții sunt divorțați, iar el locuiește alături de mama si de surioara lui în cartierul Ferentari. Trăiesc de pe o zi pe alta. Cu toate acestea, mama se zbate din răsputeri și-l duce pe David la fizioterapie și kinetoterapie în București, copilul făcând deja progrese vizibile. Are nevoie, însă, de un tratament mult mai intens, precum și de intervenții la cap, membre și șold', completează Otilia Caloian.

Cei care doresc sa doneze prin PayPal o pot face la [email protected]

Pentru virament bancar conturile sunt:

Cont in Lei: RO 43 RNCB 0670 1500 9479 0001, deschis la BCR

Cont in Euro: RO 86 RNCB 0670 1500 9479 0003, deschis la BCR

Titular cont: Fight for Life Charity

Swift code: RNCBROBU

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton