Bombardament la 15 km de România, în Cairaclia. Casele românilor, zguduite de unda de șoc

 Oana Pantazi
.

În această dimineață, a avut loc un bombardament la 15 km de România. Armata rusă a lansat un un atac cu rachete asupra unei baze militare din satul Cairaclia, regiunea Odesa. Unda de șoc s-a simțit și la noi, în zona Pardina. Vestea a fost transmisă de primarul orașului ismail, care le-a cerut cetățenilor să rămână în case.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Războiul e tot mai aproape de noi – în dimineața zilei de azi, 1 martie, armata rusă a lansat un atac cu rachete asupra unei baze militare din satul Cairaclia (Loshchinovka), regiunea Odesa, aflat la doar 15 km de granița cu România. Atacul a fost anunțat de primarul orașului Ismail, Andrey Abramchenko, precum și de șeful Consiliului Public din cadrul Administrației Regionale de Stat Odesa, Serghei Bratchuk, citați de ziarul ucrainean Observatorul.

Bombardament la 15 km de România

Primarul orașului Ismail, Andrey Abramchenko, a menționat că atacul a vizat o stație radar din Cairaclia. Nu a fost specificat dacă există morți sau răniți. Primarul le-a cerut însă locuitorilor orașului Ismail să rămână în case, notează Libertatea.

Citește și: Klaus Iohannis cere accelerarea procesului de creare a Grupului de Luptă al NATO în România

Citește și: Nou născuți și prematuri intubați din Ucraina, feriți de război într-un adăpost anti-rachetă.Imagini cutremurătoare

Citește și: Român din Ucraina, mărturisiri cutremurătoare despre sora rămasă la Kiev:„Plânge încontinuu, nu au cale de ieșire

Citește și: Lista adăposturilor anti-bombe din București. România are 4.500 de buncăre

„Dragi cetățeni din Ismail! A a avut loc un atac cu rachete asupra unei unități militare din satul Loshchynivka. În legătură cu o lovitură cu rachete asupra unei unități militare din Loshchynivka, vă rog să rămâneți acasă dacă este posibil, până când situația operațională este complet clarificată', a spus Abramchenko.

Cairaclia este un sat situat la doar 15 km de granița Ucrainei cu România, în Raionul Ismail. Cunoscut și sub numele de Loșcinkova, Cairaclia este locul în care s-a născut regretatul jurnalist sportiv Ioan Chirilă.

„Atac cu rachete asupra stației de radiolocație din Loșcinovka/Cairaclia, raionul Ismail, anunță primarul orașului Ismail. Explozia s-a produs la 8 km de satul meu natal. În Cairaclia s-a născut Ioan Chirilă, tatăl actorului Tudor Chirilă. Consider că e posibil să se desfășoare un desant de trupe rusești și pe litoralul basarabean al Ucrainei. Foarte probabil să avem un nou val de refugiați localnici de data aceasta, la frontiera română – Isaccea, Galați și a Republicii Moldova. ', a scris Anatol Popescu, un lider al etnicilor români din regiunea Odesa, marți, pe Facebook.

Atacul a fost resimțit și în România, unde casele locuitorilor din zona Pardina au fost puternic zguduite de unda de șoc, notează Gândul.

Ce a cerut Putin pentru a opri războiul din Ucraina

Vladimir Putin i-a transmis, luni, președintelui francez Emmanuel Macron că un acord cu Ucraina este posibil doar dacă țara este neutră, „denazificată’ și „demilitarizată’, iar controlul Rusiei asupra Crimeei anexate este recunoscut oficial, a spus Kremlinul, potrivit Reuters. Pe de altă parte, Palatul Elysee a spus că Putin a ‘confirmat disponibilitatea de a se angaja’ să oprească atacurile împotriva civililor și a blocurilor din Ucraina, relatează AFP.

BBC notează că Putin vrea ca Ucraina să aibă un statut neutru.

Practic, Kremlinul vrea să obţină recunoaştere internaţională pentru un rapt teritorial – anexarea Crimeei în 2014 – şi răsturnarea actualei puteri alese democratic în Ucraina, o conducere pe care o numeşte, fără niciun temei, „nazistă’.

În urma discuției cu omologul său rus, președintele francez a reiterat solicitarea comunității internaționale de a pune capăt ofensivei ruse împotriva Ucrainei și a reafirmat necesitatea implementării unei încetări imediate a focului. Emmanuel Macron a cerut să fie respecte pe teren: oprirea tuturor atacurilor împotriva civililor și locuințelor acestora; conservarea întregii infrastructuri civile; asigurarea drumurilor principale, în special a drumului de la sud de Kiev.

Președintele Putin și-a confirmat disponibilitatea de a se angaja în aceste trei puncte, conform administrației prezidențiale de la Elysee, și a fost de acord să continuie dialogul cu președintele Emmanuel Macron.

Între timp, războiul face victime atât printre militari, cât și printre civili, iar amenințarea se apropie tot mai mult de granițele țării noastre – în această dimineață, a avut loc un bombardament la 15 km de România.

Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton