(P) Arta de a trăi frumos by Andreea Berecleanu

 Dana Enache
.

Andreea Berecleanu este o persoană fascinantă, pasionată de tot ce este frumos, fiind o sursă de inspirație pentru noi toți. Acum, ne-a spus totul despre una dintre cele mai mari pasiuni ale ei, fotografia.

 

Cum te ajută tehnologia să faci față cu brio tuturor provocărilor din viața profesională și personală?

Paradoxal, în aceste vremuri în care toată lumea pare deja sufocată' de tehnologie, eu aleg să mi-o fac aliat. Mă ajută în meseria de jurnalist, nu numai să surprind cadre care îmi produc bucurie, dar chiar să fac filmări și montaje direct în telefon. Împărtășesc totul cu lumea de pe rețelele mele de socializare, îmi place să dăruiesc din bucuria mea.

 

Ce hobby-uri ai și cum te relaxezi?

Uite, acesta este un hobby. Prietenii mei îl descriu deja ca pe o obsesie. Sper că e o obsesie frumoasă! Văd foarte multe povești în spatele imaginilor, fie ele statice sau în mișcare. Imaginația este una dintre stările cele mai de preț.

 

Fotografie surprinsă cu Huawei P20 Pro

Fotografie surprinsă cu Huawei P20 Pro

Ce fotografii am găsi în galeria telefonului tău?

 

Multe dintre fotografii sunt portrete, aproape toate instantanee, relații între oameni, surprind mimica, gestica, ador chipurile expresive. Altă categorie ar fi fotografia din trafic: cobor din mașină pentru a face o fotografie unui copac, unei clădiri, unui om, unui animal, unei păsări.

 

Care ar fi fotografia care te-ar putea descrie cel mai bine?

Cred că cel mai bine îmi ies cadrele pentru care nu alerg', pe care nu le caut'. Cele care vin' către mine, care mă cheamă'. Cred că fotografia este o metaforă. Transmite o stare, e asemenea unui parfum. Îl ții minte, îl păstrezi, îl identifici cu o amintire, cu un loc, îl plasezi într-un timp concret. Un alt tip de cadru care îmi este la îndemână este cu oamenii dragi, din familie sau prieteni apropiați. Copiii mei sunt adolescenți și este o provocare în ultimul timp să-i conving să se lase fotografiați fără să pozeze'.

 

Fotografie surprinsă cu Huawei P20 Pro

Fotografie surprinsă cu Huawei P20 Pro

Care sunt locurile din România care merită să fie fotografiate și văzute de întreaga lume?

Îți voi recomanda un album de fotografie excepțional, al lui Mugur Vărzariu. Se numește Loving Romania. România are imagini de vis la tot pasul. Sigur că nu avem cele mai bune străzi sau autostrăzi, dar avem încă dragoste pentru ce ne oferă marea, muntele, Delta, pădurile, câmpiile, iazurile, casele țărănești, castelele, palatele, încă multe la număr.

 

Fotografii cu telefonul sau cu o cameră foto profesionistă? Ce preferi?

 

Am făcut foarte multe fotografii și cu camera foto, inclusiv cea digitală, chiar și cu Polaroid. Dar cel mai la îndemână este telefonul mobil. Și, dacă am făcut o schimbare de brand sau de model, am făcut-o convinsă de capacitatea de a obține o calitate mai bună a fotografiei. E singurul criteriu. Nu schimb un model cu altul că așa e moda sau pentru a ține ceva scump în mâna. Mă interesează să mi se potrivească. Am descoperit anul trecut Huawei, a fost o revelație. Am început să tatonez mai întâi, să aflu cât mai multe detalii tehnice, să-l testez pe toate tipurile de cadre. Apoi să mă obișnuiesc. Mi-a luat câteva zile să descopăr tot. Pentru mine este varianta ideală. Nu am nevoie să așez lumina, să fac claritatea, să estompez sau să intensific culorile, el face tot. Noul model P20 Pro este vârf de lance, se poate observa atât de clar în imaginile pe care le-am realizat și le împărtășesc cu voi.

 

Andreea a ales Huawei P20 Pro

Andreea a ales Huawei P20 Pro, noul vârf de gamă al companiei Huawei, care integrează primul sistem triplu-camera Leica din lume, cu senzori de 40MP, 20MP, respectiv 8MP, combinat cu inovații precum Object Recognition AI', care face posibilă o experiență de fotografiere profesională cu un telefon mobil. Huawei P20 Pro oferă cea mai avansată experiență de utilizare a unei camere, disponibilă într-un smartphone, datorită funcțiilor AI integrate – Inteligența Artificială știe ce trebuie făcut'. Camera recunoaște automat subiecții și își poate ajusta setările în funcție de aceștia, pentru a îmbunătăți rezultatele. În plus, bateria ultra-eficientă permite utilizatorilor să facă ședințe foto timp de ore întregi. Modelul P20 Pro este disponibil în variantele de culoare Black, Twilight și Midnight Blue, la un preț recomandat de 3900 lei.

Fotografie surprinsă cu Huawei P20 ProFotografie surprinsă cu Huawei P20 Pro

 

 

 

 

 

 

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton