Cine e Anamaria Vartolomei, românca desemnată cea mai bună actriță din Franța. E din județul Bacău

 Miniosu Alexandra
.

Anamaria Vartolomei este românca desemnată „Cea mai bună actriță' din Franța, în 2021. Tânăra a bifat marea reușită la o vârstă relativ fragedă, la doar 22 de ani. Ea este protagonista filmului „LEvénèment', ce a avut mare priză la public. Pelicula a primit premiul pentru „Cel mai bun film' din 2021. Iată tot ce nu știai despre frumoasa artistă!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Anamaria Vartolomei, românca desemnată „Cea mai bună actriță' din Franța, în 2021, are doar 22 de ani. Tânăra româno-franceză a primit premiul în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Lumières, potrivit site-ului culturaladuba.ro. Tot atunci, filmul în care joacă rolul principal, intitulat „LEvénèment' a fost desemnat Cel mai bun film' din 2021.

romanca-cea-mai-buna-actrita-7romanca-cea-mai-buna-actrita-7

România are cu ce să se mândrească și peste hotare. Anamaria Vartolomei, o tânără de origine română, a fost desemnată „Cea mai bună actriță' din Franța, după apariția ei din filmul „LEvénèment', desemnat „Cel mai bun film' din 2021. În acesta se prezintă povestea unui avort clandestin, în Franța, în anii 1960.

Citește și: Văduva lui Benone Sinulescu, confesiuni dureroase la două luni de la moartea artistului:„Câte am pătimit'

Citește și: Ştefan Hruşcă se judecă de 5 ani cu Google şi Apple.Ce pierderi are artistul

Citește și: Roxana Ciuhulescu de la Survivor, din nou la Tribunal cu fostul soț, pentru o sumă urișă de bani:„Nu ne place circul'

Citește și: Cum arată fiica Ralucăi Moianu, la 17 ani. Mara vrea să devină medic:„Tradiție de familie'

Cine e Anamaria Vartolomei, românca desemnată cea mai bună actriță din Franța

Anamaria Vartolomei s-a născut în orașul Dărmănești, din județul Bacău. Artista desemnată „Cea mai bună actriță' din Franța, în 2021, s-a mutat peste hotare alături de familia ei pe vremea când avea doar 6 anișori. Odată cu apariția ei din filmul „LEvénèment'/ „Happening' , ea a devansat mari actrițe ale cinematografiei din străinătate, cum ar fi Valérie Lemercier, Sophie Marceau și Virginie Efira.

Românca Anamaria Vartolomei a primit mult râvnitul premiu după ce a jucat primul ei rol principal, în filmul „LEvénèment'/ „Happening'. De-a lungul timpului, ea a mai apărut și în alte pelicule, cum ar fi „My Little Princess' (2011) și „The Royal Exchange' (2017).

În trecut, acest premiu a fost câștigat de actrițe celebre din străinătate, precum Audrey Tautou, Marion Cotillard și Léa Seydoux.

Anamaria Vartolomei are 22 de ani și e din județul Bacău

Académie des Lumières organizează Premiile Lumières, eveniment așteptat de toată lumea. În cadrul acestuia, sunt reunite mai bine de 200 de reprezentanți ai presei internaționale de film stabiliți în Paris. Premiile Lumières reprezintă echivalentul francez al Premiilor Globul de Aur. Cele din urmă sunt prezentate de către Hollywood Foreign Press Association.

La Premiile Lumières, filmul „LEvénèment', a fost desemnat „cel mai bun film francez' din 2021. Pelicula e regizată de către faimosul Audrey Diwan. La această categorie au concurat și alte filme celebre, cum ar fi „Annette', din regia lui Leos Carax, și „Illusions perdues', din regia lui Xavier Giannoli.

Nu este singura reușită a filmului „LEvénèment'. De curând, el a primit și Leul de Aur la Festivalul Internațional de la Veneția, în cadrul ediției din 2021. Acolo a avut loc și premiera mondială. Pelicula va fi disponibilă în cinematografele din țara noastră anul acesta.

Filmul „LEvénèment', regizat de Audrey Diwan, reprezintă o adaptare cinematografică a romanului omonim, scris de celebra Annie Enaux. În cadrul acestuia, ea explorează experiența sa din timpul unui avort. Întâmplarea are loc în timpul anilor 1960, pe vremea când avortul nu era legal în Franța.

Anamaria Vartolomei, protagonista filmului „LEvénèment'

Unul dintre cele mai așteptate evenimente din Franța, Gala de decernare a Premiilor Lumières, a avut loc pe 17 ianuarie, începând cu ora 20:00. Aceasta s-a ținut în cadrul unui studio cu audiență limitată și a ajuns la a 27-a ediție, conform publicației Le Figaro.

La Gala de decernare a Premiilor Lumières, ediția din 2021, filmul „Annette' (r. Leos Carax) a câștigat, în total, trei premii: pentru „Cea mai bună regie', „Cea mai bună muzică' și ', „Cea mai bună imagine'.

Premiul pentru „Cel mai bun scenariu' a fost câștigat de filmul „Illusions perdues', regizat de Xavier Giannoli. Pelicula e o adaptare a romanului lui Balzac.

Benoît Magimel a fost desemnat „Cel mai bun actor', după rolul jucat în pelicula „De son vivant', regizat de Emmanuelle Bercot.

Sursă foto: Instagram, Hepta, Profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton