Alexandru Arșinel, la 8 ani de la transplantul de rinichi care i-a salvat viața: "Am luat dorinţa de a trăi de la acel tânăr!"

 Dumba Gabriela
.

Au trecut opt ani de când salvarea lui Alexandru Arșinel a venit din partea unui tânăr de 23 de ani, care își încheiase socotelile cu viața. Actorul a primit rinichii tânărului și, implicit, o nouă șansă la viață.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Viața lui Alexandru Arșinel s-a schimbat total după transplantul de rinichi, din 2013. Pentru a mulțumi că a primit încă o șansă la viață, actorul se bucură pentru orice lucru cât de mic, vede fiecare zi ca pe un dar și face tot ce-i stă în putință pentru a prețui și mai mult darul primit de la tânărul de 23 ani.

57203972_102735830930007_3230533379095003136_o-157203972_102735830930007_3230533379095003136_o-1

Alexandru Arșinel declară că a preluat ceva important de la tânărul care s-a sinucis și ale cărui organe au fost donate,  dorința de a trăi.

'Știu că era un tânăr de 23 de ani, care a ales să se sinucidă, dar nu cunosc alte amănunte. Mă rog pentru el, după cum mă rog şi pentru medicul clujean care a condus echipa. Dacă e să fi preluat ceva de la acel tânăr, aş spune că am luat dorinţa de a trăi.

Rinichiul nu mi-a făcut niciodată probleme, din 2013 încoace. Nu l-am simţit niciodată ostil şi nici nu mi-a creat alte dificultăţi. Pur şi simplu, cel de Sus a făcut ca lucrurile să se aşeze cu bine!', a declarat Alexandru Arșinel, în interviul oferit în exclusivitate pentru impact.ro.

Citește și: Alin Sălăjean de la Survivor, primele declarații după ce s-a întors în România: „Riscam să ajung în scaun cu rotile'

Citește și: Bianca Drăgușanu, chemată la Parchet. A depus declarații împotriva lui Alex Bodi, în dosarul cu bătaia

Citește și: Andreea Antonescu, noua concurentă Survivor? Cântăreața o înlocuiește pe Alexandra Stan

„Nu e uşor să trăieşti la 82 de ani!'

În urma transplantului de acum opt ani s-a produs un întreg scandal, deoarece actorul a fost operat la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare, în Registrul Național de Transplant.

„Acelora care cred că e uşor să trăieşti la 82 de ani le spun doar atât: vă înşelaţi! Dar vreau să trăiesc ca să-mi însoţesc cât mai mult nepoţii şi soţia şi să mă bucur de prezenţa lor, cât va fi posibil.

Mai spun doar atât, soţia mea e paralizată de ani buni, îşi mai mişcă doar mâna dreaptă şi capul. Şi totuşi, vreau să-i fiu alături până la capăt!„, spune Alexandru Arșinel.

Ce spunea medicul care s-a ocupat de operația lui Alexandru Arșinel

Nu a fost uşor, maestrul Arşinel are o burtă care era cât mine, apoi am ajuns în străfunduri. Ca aspect general, transplantul la persoane vârstnice este o problemă strict îngrădită. Până la 65 de ani ai voie să faci, după aceea cumperi cele necesare pentru înmormântare.

Noi nu credem aşa, a fost pe lista de aşteptare, am făcut această operaţie pentru că domnul Arşinel reprezintă o valoare foarte importantă, iar vârsta biologică a permis transplantul', a precizat Mihai Lucan, șeful echipei medicale de intervenție și doctor urolog din Cluj, imediat după efectuarea transplantului, potrivit cancan.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton