Alexandru Arșinel, decorat cu Ordinul "Crucea Bucovinei". Actorul și-a primit distincția așezat în scaun cu rotile

 Dumba Gabriela
.

Alexandru Arșinel a fost decorat cu Ordinul „Crucea Bucovinei”. Vizibil slăbit, actorul și-a primit distincția în timp ce era așezat în scaun cu rotile. Se pare că, din păcate, starea de sănătate din prezent nu-i permite să stea în picioare. S-a afișat, totuși, cu zâmbetul pe buze, bucuros de evenimentul special.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Maestrul Alexandru Arșinel a primit ordinului Crucea Bucovinei în locuinţa din București, în prezența membrilor familiei, iar pozele au fost postate pe Facebook de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Maestrul în vârstă de 83 de ani și-a primit distincția în timp ce era așezat într-un scaun cu rotile.

ALEXANDRU-ARSINEL-Print-1ALEXANDRU-ARSINEL-Print-1

Alexandru Arșinel, decorat cu Ordinul „Crucea Bucovinei”

În ultima perioadă, starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel s-a agravat, după ce marele actor în vârstă de 83 de ani s-a confruntat cu mai multe probleme de ordin medical.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților o delegație a Arhiepiscopiei condusă de Preacucernicul Părinte Constantin Oprea, consilier cultural, s-a deplasat la București pentru a conferi domnului Alexandru Arșinel, fiu al eparhiei noastre și domnului Vasile Muraru, Director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase' din București cea mai înaltă distincție eparhială, Ordinul „Crucea Bucovinei', întrucât aceștia au contribuit major la scena teatrului românesc, televiziune și film, înscriindu-se în panoplia marilor actori români, dar și ca cei care au susținut Biserica prin diferite intervenții ale domniilor lor în public în decursul timpului, „văzând lucrarea plină de râvnă întru promovarea dreptei credințe și cultivarea valorilor neamului strămoșesc și prețuind roadele pe care această lucrare le are în sânul comunității creștine'.

Conferirea ordinului Crucea Bucovinei, maestrului Alexandru Arșinel, a avut loc la reședința din București, în prezența membrilor familiei domniei sale. 

După citirea gramatei arhiepiscopale, părintele Constantin Oprea a transmis un cuvânt de apreciere și mulțumire din partea Părintelui Arhiepiscop Calinic, iar marele actor, vizibil emoționat, a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vieții și pentru distincția acordată. 

Maestrul și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota sub streașina căreia a crescut. (…).

Teatrul și filmul sunt fenomene de mare anvergură etică și morală și parcurg timpul într-un amplu proces de evoluție care merge în strânsă legătură cu sistemul educațional complex al înnobilării ființei umane.

Citește și: La 44 ani, Roxana Ciuhulescu își dorește încă un copil: „Nu există sentiment mai frumos decât alăptarea'

Citește și: De ce nu se operează Roxana Ciuhulescu la genunchi, după Survivor: „Trebuie refăcută articulația…'

Ce probleme de sănătate are Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel a fost externat din spital cu doar o zi înainte să împlinească 83 de ani, respectiv pe 3 iunie.

Alexandru Arșinel s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în ultimii ani, așa că medicii au decis să îl țină mai multe zile în spital, pentru a se asigura că actorul se află în afara oricărui pericol. Maestrul Arșinel transmite că nu este fericit cu evoluția pe care o are în ultima perioadă.

„Ce să fac, nu fac bine….De la o vreme nu mai fac așa de bine și cu pandemia, și cu niște internări care mi-au dat de gândit. Nu sunt prea entuziasmat de felul cum mă mișc', i-a spus Alexandru Arșinel lui Cristi Brancu, în emisiunea pe care jurnalistul o moderează la Prima TV.

Întrebat, atunci, ce își dorește pentru ziua sa de naștere, actorul a răspuns:

„Îmi doresc ce mi-ai dorit tu (n.r. – Cristi Brancu a declarat că îi dorește să nu se stingă niciodată), să fiu nemuritor (n.r. zâmbește).

Îmi doresc să fim câteva minute împreună, pentru că dacă suntem împreună înseamnă că sunt, într-un fel sau altul, nemuritor. Îmi doresc ca teatrul meu, „Constantin Tănase”, să fie nemuritor, să fie un teatru care traversează tot secolul XX și XXI.

Vă iubesc din tot sufletul', a mai spus, în încheiere, Alexandru Arșinel.

În mai 2022, Alexandru Arșinel a fost internat în stare critică

La începutul lui mai 2022, Alexandru Arșinel a ajuns, din nou, la spital. Actorul ar fi fost internat la o clinică privată din București, după ce starea lui de sănătate s-a înrăutățit brusc.

Alexandru Arşinel se află internat în stare critică, iar medicii fac tot ceea ce este omeneşte posibil pentru ca viaţa să îi fie salvată.

A mai fost internat în trecut, a suferit intervenţii cardiace, acum 12 ani a avut şi un transplant renal.

Din fericire, Alexandru Arșinel a trecut și peste acel hop și acum se reface acasă.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton