Cum a reușit Dana Sofronie să treacă peste depresie și ce face acum campioana olimpică: "Mi-am luat inima în dinți și..."

 Dumba Gabriela
.

Dana Sofronie dezvăluia acum câteva luni că suferă de o formă gravă de depresie, dar campioana olimpică la gimnastică a reușit să treacă peste și acum s-a angajat. Dana Sofronie a beneficiat de ajutor specializat și lucrurile merg acum într-o direcție bună pentru ea.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Dana Sofronie dezvăluia în urmă cu mai bine de jumătate de an că suferea de o formă gravă de depresie și chiar ajunsese să se interneze la Centrul de Nevroze din Predeal, dar lucrurile au luat-o pe o cale bună.

19961504_1635491319836661_3953791592559099169_n19961504_1635491319836661_3953791592559099169_n

Dana Sofronie a luptat ani de zile cu depresia

'Sufăr de depresie de ani buni. Este o boală greu de suportat dacă nu este tratată. La vârsta de 8 ani au început insomniile care au continuat până în ziua de astăzi. Până acum câțiva ani am reușit să țin insomniile sub control, dar, în timp, devenind foarte agresive, a trebuit să apelez la ajutorul specialiștilor.

Simptome? Anxietate, dureri de picioare, izolare, nedorința de socializare, aproape o neputință de a merge, de a face pași etc. Acum doi ani am ajuns aproape în comă la spital și am reușit să îmi revin numai datorită ajutorului a celor din jur, a doamnei dr. Cotan Raluca și a specialiștilor Centrului de Nevroze Predeal.

Mi-am luat inima în dinți și mi-am făcut curaj abia acum să scriu despre toate aceste lucruri în speranța că ajută pe cineva care simte la fel și care nu are curajul să ceară ajutor. Fie din teama de a nu fi judecat, fie din alte motive', scria Dana Sofronie pe contul personal de Facebook.

Cum a reușit Dana Sofronie să se vindece de depresie

Dana Sofronie a fost internată la Centrul de Nevroze din Predeal și aici a reușit să se vindece, în cele din urmă, după ani de zile de chin, de depresie.

După ce a fost externată de la Centrul de Nevroze din Predeal, Dana Sofronie și-a găsit liniștea odată cu o nouă meserie care îi dau motive de bucurie.

Multipla campioană a gimnasticii românești a decis să se angajeze într-un domeniu în care poate să îi ajute pe cei care trec prin momente dificile.

Citește și: Văduva lui Cornel Patrichi a părăsit România, după moartea coregrafului.Ce mai face Cornelia Patrichi, la 3 ani de la moartea soţului ei

Citește și: Bianca Drăgușanu spune de ce nu și-a cunoscut soacra, după aproape 2 ani de relație cu Gabi Bădălău:„Cum poți să judeci un om…’

Citește și: Scandal între CRBL și Marian Drăgulescu la Survivor:'Ridic vocea pentru că așa vreau eu'

Ce meserie și-a ales Dana Sofronie după ce a scăpat de depresie

Cu ceva timp în urmă, Dana Sofronie anunța că se simte mai bine.

'Cu depresia  nu este de joacă. Am trecut prin niște clipe de coșmar', spunea gimnasta în luna martie, sugerând că, în sfârșit, se simte bine.

Acum, după vindecare, Dana Sofronie a anunțat pe contul ei de socializare că a decis să urmeze o nouă meserie, pe lângă profesia de antrenoare de gimnastică.

'O nouă meserie', a fost explicația pe care a dat-o fotografiilor pe care le-a postat marea gimnastă.

În fotografiile respective se poate observa că Dana Sofronie poartă costumația specifică unei asistente medicale, pozele fiind făcute în vestiarul de la Spitalul de Urgență Sfântul Apostol Andrei din Constanța, potrivit fanatik.ro.

Dana Sofronie, campioană olimpică în 2004, la Atena

Dana Sofronie a fost, la începutul anilor 2000, una dintre cele mai talentate gimnaste ale României. În 2003, sportiva din Constanța ajungea vicecampioană mondială cu echipa la Anaheim, în SUA.

Anul 2004 a fost însă unul cu adevărat excepțional pentru gimnastă. Întâi, la Campionatele Europene de la Amsterdam din Olanda, a obținut aurul cu echipa și medalia de argint la individuale. Apoi, în același an, la Jocurile Olimpice de la Atena, Dana Sofronie urca din nou pe podium. Ea obținea aur cu echipa României, și, din nou, argintul la individuale, la sol.

În 2005, Dana Sofronie a decis să se retragă din activitate și și-a terminat studiile liceale, iar apoi a devenit antrenoare de gimnastică, la Constanța, pentru copii.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton