A murit Ion Dichiseanu! Actorul avea 87 de ani

 Dumba Gabriela
.

Ion Dichiseanu a murit. Actorul avea 87 de ani și starea lui de sănătate părea că se îmbunătățește, după ce a fost internat mai bine de trei luni în spital în urma unor probleme de sănătate.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Ion Dichiseanu a murit, joi, la Spitalul Floreasca. Actorul era internat de mai bine de trei luni la Spitalul Floreasca din Capitală. Ion Dishiseanu, în vârstă de 87 de ani, a fost infectat cu o bacterie periculoasă, în timpul unei analize făcute la o clinică privată.

actorul-de-film-ion-dichiseanu-si-fiica-sa-ioanaactorul-de-film-ion-dichiseanu-si-fiica-sa-ioana

În urmă cu câteva zile, Ioana, fiica lui Ion Dichiseanu, a oferit detalii despre starea de sănătate a actorului. Tânăra dezvăluia atunci că starea de sănătate a lui Ion Dichiseanu s-a îmbunătățit, însă recuperarea va mai dura.

Tata e mai bine, din fericire, medicii de la Spitalul Floreasca au identificat bacteria care i-a provocat atâtea probleme și, acum, a scăpat de ea. Dar va mai dura recuperarea, nu știm exact cât, el având și alte probleme, cu tensiunea, cu inima, iar acestea au afectat și plămânii‘, a spus Ioana, fiica lui Ion Dichiseanu, pentru fanatik.ro.

Din păcate, Ion Dichiseanu nu a mai putut lupta și astăzi s-a stins din viață.

Ce spunea Ioana Dichiseanu acum câteva zile despre starea de sănătate a tatălui ei

Tata, ultima oară când am vorbit cu el, mi-a spus că vrea să vină cât mai repede acasă. Recuperarea depinde și de el, dar trebuie să mai avem răbdare, nu știm cât va trebui să mai așteptăm. Oricum, e mai bine acum. Nu putem vorbi prea des cu el din cauza restricțiilor, dar se simte mai bine‘, a mai spus Ioana Dichiseanu.

Ioana Dichiseanu a mai spus că tatăl ei a primit, inițial, un diagnistic eronat la clinica privată.

La clinica privată i s-a pus diagnosticul de tumoră, spuneau că e inoperabilă. Eu le-am cerut să nu îi zică nimic lui, știam doar eu. Am mers la Floreasca, iar acolo medicii, după analize, după imagistică, după toate lucrurile pe care le-au făcut să afle ce are, ne-au spus că nu e vorba de vreo tumoră, că e o pleurezie și l-au tratat cum trebuie. Avea și acea infecție, dar s-a rezolvat până la urmă. Probabil că dacă i s-ar fi făcut acea bronhoscopie nu ar fi avut nici infecția, nu ar fi luat bacteria aceea’, a mai dezvăluit fiica lui Ion Dichiseanu.

Ioana Dichiseanu a vorbit recent, la Antena 3, despre starea de sănătate a tatălui ei și mai ales de la ce au pornit problemele de sănătate care îl țin la pat pe Ion Dichiseanu de trei luni:

În fiecare zi sun, cred că bietul personal medical de acolo s-a săturat să îmi audă vocea, să spun că sunt eu și cum se mai simte tata. Sunt zile bune, zile mai puțin bune, dar important este că e într-o stare stabilă și ne rugăm la Dumnezeu ca recuperarea să fie cât mai rapidă

Ioana Dichiseanu: „Ei sunt foarte apropiați’

Ion Dichiseanu și Anastasia, nepoata lui, au o relație foarte strânsă. Fetița și-a uimit părinții în momentul în care le-a spus că vrea să se facă medic la Spitalul Floreasca pentru a-l trata pe Dichi, așa cum îl alintă ea pe bunicul ei.

Anastasia ne-a spus, zilele trecute, că vrea să se facă medic la Floreasca. Motivul? Mi-a spus că vrea să îl trateze pe Dichi – așa cum îi spune ea tatălui meu – și să aibă grijă de el. M-a făcut praf cu aceste cuvinte. Ei sunt foarte apropiați, sunt legați unul de celălalt, iar vorbele astea m-au impresionat‘, a mai mărturisit Ioana Dichiseanu.

Ion Dichiseanu, o viață dedicată scenei

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959.

Este cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

Din bogata filmografie a artistului, amintim: „Darclée' (1960), „Post-restant' (1961), „Porto-Franco' (1961), „Tudor' (1962), „Titanic vals' (1964) – Gigi Stamatescu, „Mofturi 1900' (1964), „Runda 6' (1965), „Dincolo de barieră' (1965), „Tunelul' (1966), „Frumoasele vacanţe (1967), „Amprenta' (1967), „Bătălia pentru Roma' (1968), „Aventurile lui Tom Sawyer' (1968), „Războiul domniţelor' (1969), „Castelul condamnaţilor' (1970), „Cântecele mării' (1971), „Printre colinele verzi' (1971), „Pistruiatul' (serial TV, 1973), „Muşchetarul român' (1975), „Cantemir' (1975), „Toate pânzele sus' (serial TV, 1977),  „Dragostea şi revoluţia' (1983), „Racolarea' (1985), „Triunghiul morţii' (1999), „15' (2005), „Vocea inimii' (2006), „Supravieţuitorul' (2008).

În 1979, Ion Dichiseanu a fost distins cu Premiul Asociaţiei Cineaştilor din România pentru rolul din lungmetrajul „Clipa', în regia lui Gheorghe Vitanidis, iar în 2002 a fost decorat cu Ordinul Naţional 'Serviciul Credincios' în grad de Cavaler, „pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care a dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc'.

În 2015, a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, în semn de preţuire pentru întreaga activitate în domeniul teatrului şi filmului. Un an mai târziu, a lansat cartea „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel', în care evocă momente petrecute alături de celebra actriţă şi cântăreaţă Sara Montiel.

În martie 2017, actorul Ion Dichiseanu a primit „Premiul pentru Întreaga Carieră' în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Galei Premiilor Gopo, iar în luna mai, acelaşi an, a fost lansat la Bookfest volumul „Ion Dichiseanu: Adevărul, mai frumos decât legenda', care cuprinde memoriile artistului şi multe informaţii pe care nu le-a povestit până acum.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton