A murit actorul Eduard Marinescu. Avea 61 de ani

 Cica Cristina
.

Doliu în lumea teatrului! Actorul Eduard Marinescu a încetat din viață la 61 de ani, anunțul fiind făcut de foștii săi colegi!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Eduard Marinescu, cel care a jucat alături de actorii Generației de Aur ai teatrului, s-a stins din viață la 61 de ani. Colegii săi au făcut anunțul fără a se preciza cauza și decesului.

„Colectivul Teatrului Național din Târgu Mureș este în doliu. Anunțăm cu adâncă durere în suflet încetarea din viață a fostului nostru coleg și prieten drag, actorul Eduard Marinescu (10 iunie 1959 – 14 decembrie 2020). Dumnezeu să îl odihnească în pace!', au transmis aceștia.

Cine a fost Eduard Marinescu

Eduard Marinescu s-a născut în Capitală, pe 10 iunie 1959. Este fiul Lidiei Roșca-Marinescu, actriță la rândul ei, cei doi performând de mai multe ori îmreună pe aceeași scenă.

Eduard Marinescu a venit la Teatrul Național Târgu Mureș încă din 1985 şi timp de 25 de ani i-a rămas loial scenei târgumureșene. Și-a făcut apariția în peste 60 de spectacole, bucurând sute de mii de oameni.

Printre cele mai importante roluri s-au numărat: Polivec în Peripețiile bravului soldat Švejk (r. Eugen Mercus, 1986), Platan Stamatescu în …Escu (r. Nicoleta Toia, 1989), Christian Martin în O dragoste de milioane (r. Dan Alecsandrescu, 1991), Pompey în Măsură pentru măsură ( r. Theodor-Cristian Popescu, 1997), Şerban Boriga în Duelistul (r. Attila Vizauer, 2002) Ion Sorcovă în Domnișoara Nastasia (r. Sorin Misirianțu, 2009), Cebutkin în Trei surori (r. Harsányi Zsolt, 2016) şi Ipistatul în D`ale Carnavalului (r. Adi Iclenzan, 2019).

Citește și: Cum a debutat Alexandra Dinu în televiziune, la doar 17 ani:„M-am dus singură la un casting'. Ulterior, a jucat cu actori de la Hollywood / EXCLUSIV

Citește și: Majda Aboulumosha revine în televiziune.Vedeta e în negocieri cu Kanal D, după ce a plecat de la Antena Stars

Citește și: Andreea Bălan și George Burcea, divorț „la secret'.Începe lupta pentru custodia fetițelor!

Citește și: Mama Denisei Manelista, mărturisiri dureroase la 3 ani de la moartea fiicei sale. Ce i-a spus în vis:'Îmi cerea…'

Sursa foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton