(P) Metaxa & Ésophy un răsfăț pentru simțuri

 Stamen Diana
.

Cu ocazia Crăciunului, Casa Metaxa prezintă o asociere exclusivă și personalizată cu ciocolată.

Încă de la înființarea Casei, una din valorile METAXA profund înrădăcinate este explorarea. Începând cu procesul de amestec până la accentuarea notelor complexe ale distilatelor de vin învechit și ale vinului Muscat din Samos, Maestrul Metaxa Constantinos Raptis caută în mod constant noi modalități de a experimenta arome și gusturi la diferite niveluri.

Pentru el, ciocolata reprezintă o asociere optimă cu prețioasele expresii METAXA, o asociere care permite dezvăluirea gustului și a aromelor într-o manieră foarte expresivă. O potrivire interesantă are loc – ciocolata accentuează și dezvăluie arome latente ale licorii METAXA, creând o frumoasă simfonie pentru simțuri.

ÉSOPHY, O NOUĂ MARCĂ DE CIOCOLATĂ GRECEASCĂ

Ghidate de filosofia că fiecare ciocolată ar trebui să dezvăluie o amintire ce este încapsulată în arome și care definește adevărata calitate, Sophia Dendrinou și Evdokia Liakou sunt două artizane care, în anul 2017, au fondat marca de ciocolată ÉSOPHY.

În fiecare zi, în laboratorul magazinului lor din Kifissia, din Nordul Atenei, ele creează cea mai proaspătă ciocolată, inspirată din tradiția și cultura mediteraneeană, din aromele sale abundente și fascinante.

Pasionate și vizionare, cele două specialiste în marketing devenite maeștri ciocolatieri se dedică, cu o etică înaltă în ceea ce fac, calității premium a ingredientelor folosite.

„Ne place să credem că ciocolata reprezintă descoperirea unor căi minunate de a aduce oamenii împreună.' Sophia și Evdokia

ÎNTÂLNIREA

Casa Metaxa le-a recunoscut rapid talentul celor două artiste și motivația lor de a crea cea mai inspirată ciocolată.
ÉSOPHY împărtășește valorile înrădăcinate în lunga istorie METAXA: calitate, etică înaltă și pasiune pentru explorarea aromelor.

În mod natural, pentru ÉSOPHY, METAXA a fost întotdeauna o sursă de inspirație. Atunci când au fost invitate de Casa Metaxa să dezvolte rețetele de ciocolată care urmau să completeze creațiile lui Constantinos Raptis, ele au acceptat cu plăcere invitația, fiind chiar prima asociere personalizată de acest gen.

Constantinos Raptis le-a îndrumat în descoperirea notelor aromate fine specifice METAXA, iar acestea, la rândul lor, le-au transpus în patru arome unice de ciocolată bazate pe caracterul distinct a celor două creații ale Maestrului, METAXA 12 Stele și METAXA Private Reserve.

Astăzi, poți asocia aceste arome cu METAXA, pentru o  experiență exclusivistă împărtășită doar într-o companie aleasă.

COMBINAȚIA PERFECTĂ

Constantinos Raptis le-a oferit celor două, Sophia și Evdokia, o perspectivă exclusivistă asupra a ceea ce se petrece în pivnițele Casei Metaxa și le-a dezvăluit gustul bogat oferit de METAXA 12 Stele și METAXA Private Reserve.

Pline de inspirație, cele două artizane au venit în întâmpinarea creațiilor lui Constantinos Raptis cu aceste propuneri perfecte.

METAXA ****** 12 ****** STELE

Această băutură cu gust fin și elegant dezvăluie arome de cafea, coji de portocale, fructe uscate și condimente.

Creația aparte a celui de-al cincilea Maestru Metaxa, METAXA 12 Stele are un gust bogat, persistent și aromat.

CIOCOLATĂ CU PORTOCALE ȘI OȚET BALSAMIC

Ciocolată neagră 70%, într-un amestec de diferite tipuri de boabe de cacao care armonizează notele accentuate de cacao cu cele discrete, într-o ciocolată cu gust intens și bogat, cu un echilibru perfect între
aromele extractelor de portocale și cele ale oțetului balsamic. 

Un gust echilibrat și omogen.

ASOCIEREA

Serviți METAXA 12 Stele sec în asociere cu această ciocolată, după o masă somptuoasă, permițând astfel aromelor de coajă de portocală și
gustului amarui și condimentat al ciocolatei să vă surpindă cu un gust final foarte fin.

CIOCOLATĂ CU CARDAMON ȘI SMOCHINE

Această ciocolată neagră bogată, cu 72% cacao, oferă o aromă încântătoare, cu un echilibru perfect între notele florale, cele condimentate, cele fructele uscate și cele de caramel și vanilie, totul într-o textură foarte fină.

ASOCIEREA

Această asociere fascinantă echilibrează aromele dulcegi de fructe și mirodenii ale ciocolatei și intensifică notele condimentate specifice METAXA 12 Stele, într-un gust final persistent cu arome dulcegi de smochine.

METAXA Private RESERVE

Această creație originală, prima a lui Constantinos Raptis în calitate de maestru Metaxa, oferă un gust ce îmbină arome de caise și prune uscate, miere, stafide și condimente.

Gustul este voluptuos și intens, cu un final persistent și plăcut, cu note aromate de fructe uscate și condimente dulci.

CIOCOLATĂ WINTER SPICES

O ciocolată neagră unică cu 75% cacao. Boabele de cacao pentru această ciocolată au trecut printr-un proces de prăjire lentă, ce le-a oferit astfel o aromă subtilă. Aromele discrete de citrice au, la final, o notă pregnantă de scorțișoară și cuișoare.

ASOCIEREA

Ciocolata neagră oferă o aromă intensă de diferite condimente, chiar din clipa în care aceasta începe să se topească. În această asociere, aromele nu se copleșesc una pe cealaltă ci se întrepătrund creând mai degrabă o aromă nouă, ce evidențiază notele picante ale alcoolului și atenuează gustul amărui al ciocolatei.

CIOCOLATĂ CU CAISE ȘI CONDIMENTE

Cu 73% ciocolată neagră și extract de caise, acest amestec este obținut din ingrediente
din trei țări de proveniență diferite și oferă
un gust echilibrat și bogat. Aromele bogate, amărui de cacao prăjită sunt acompaniate de note subtile de fructe.

ASOCIEREA

O alăturare îndrăzneață cu aromele condimentate specifice METAXA Private Reserve și o combinație perfectă de note aromate de caise, fructe uscate și miere, ce accentuează contrastele METAXA Private Reserve și gustul său intens condimentat cu note dulci de miere și fructe uscate.

DESPRE CASA METAXA

Încă din 1888, Casa Metaxa urmărește obținerea unei băuturi unice, de culoarea ambrei. Savurați gustul unic al vinurilor Muscat din insula Samos, al distilatelor de vin învechite și al extractelor de plante mediteraneene într-o băutură cu un gust foarte fin.

Începând cu anul 2000, Casa Metaxa face parte cu mândrie din grupul Remy Cointreau. Astăzi, Casa Metaxa
este un producător important pe piața băuturilor alcoolice premium la nivel global și își extinde prezența în întreaga lume.

METAXA exportă în peste 60 de țări.

 METAXA este numărul 1 în categoria de Grape Brandy în Europa și numărul 11 în categoria băuturilor importate brown spirits în Europa, în valoare. (IWSR, 2019).

METAXA. Dont drink it, explore it. 

DESPRE MAESTRUL METAXA

Din 1888, stilul inconfundabil al METAXA a fost
responsabilitatea supremă câte unui Creator.
Constantinos (Costas) Raptis, al cincilea maestru Metaxa,
excelează în arta selectării, maturării și a amestecului.

El dă viață stilului extraordinar specific METAXA
și asigură continuitatea caracterului autentic al Casei.
Devotamentul lui Costas Raptis față de METAXA a început cu mai mult
de 30 de ani în urmă, când s-a alăturat Casei ca proaspăt absolvent al
Universității din Atena, cu licență în chimie
și enologie și, bineînțeles, cu o mare pasiune pentru vin.

DESPRE ÉSOPHY

ÉSOPHY a fost fondată în 2017 de Sophia Dendrinou și Evdokia
Liakou, două creatoare profesioniste de ciocolată, pasionate și vizionare, cu o pregătire în marketing dobândită în urma colaborării cu câteva dintre cele mai mari companii de FMCG și de servicii alimentare din Grecia și din străinătate, și care au decis să-și urmeze visele și să creeze cea mai fină ciocolată.

Zilnic, ÉSOPHY oferă cea mai proaspătă ciocolată, inspirată din tradiția și cultura mediteraneeană, faimoasă pentru aromele sale abundente și fascinante.

Toate rețetele de ciocolată sunt concepute intern.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: https://esophychocolates.gr/




Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton