5 SFATURI esențiale de îngrijire a pielii iarna

 Dumba Gabriela
.

Pe cât de frumoasă este iarna, pe atât de mult poate deteriora frumusețea și sănătatea pielii. Aerul rece îndepărtează barieră naturală a pielii, lăsând-o uscată și înroșită. Poate provoca chiar o uscare severă, eczeme și psoriazis. Cu toate acestea, poți împiedică astfel de probleme țînând cont de câteva sfaturi ușoare și practice.

1. Evită dușurile fierbinți!

Este foarte tentant să apelezi la apă fierbinte când temperatura de afară scade. Însă, dacă îți iubești pielea, evită acest lucru. În schimb, folosește apă călduță pentru a face dus. Dușurile fierbinți îți usucă rapid pielea și dacă nu o hidratezi imediat, această poate dezvoltă crăpături și eczeme de iarnă. După ce ai ieșit din baie, aplică o crema de corp emolientă, cu ulei de argan, de preferinta. Are o acțiune calmantă, fiind ideală pentru pielea uscată, descuamată, crăpată.

2. Înlocuiește loțiunile de corp cu produse mai dense!

Loțiunile sunt produse hidratante obișnuite și vin în diferite forme cu pompita. Problema cu aceste loțiuni este faptul că nu au textura groasă și, prin urmare, nu sunt la fel de hidratante. Când pielea este uscată pe timp de iarnă, este important să folosești creme cât mai dense și unguente. De asemenea, evită produsele cu arome, deoarece acestea pot irită și usca pielea. O cremă de corp calmantă, cu unt de Shea este ideala pentru pielea sensibilă, iar prin folosirea zilnică, devine moale și catifelată.

3. Exfoliază pielea mai puțin!

Exfolierea pielii ajută la îndepărtarea celulelor moarte. Însă, în timpul iernii trebuie să fii mai atentă, deoarece barieră naturală a pielii este deja compromisă din cauza vremii uscate și reci. Este recomandată exfolierea o dată pe săptămână – acest lucru ajută la stimularea regenerării și la o mai bună absorbție a produselor de îngrijire. Imediat, aplică o cremă hidratantă, specială pentru pielea sensibilă, spre exemplu, una cu gălbenele, care este emolientă, calmantă și dezinfectantă.

4. Nu uita de mâini și picioare!

De foarte multe ori, se întâmplă să neglijăm anumite părți ale corpului, precum mâinile și picioarele. Însă, și acestea au nevoie de o îngrijire specială în anotimpul rece. Aplică zilnic o crema regeneranta pentru a menține hidratarea optimă. Spre exemplu, una cu arnică montană, care are un conținut mare de substanțe dezinfectante și acțiune antiinflamatoare, analgezica, antiseptică și cicatrizanta. Are proprietăți calmante, împiedică descuamarea pielii, având un puternic efect regenerativ.

5. Bea mai multă apă!

Când este frig afară, de multe ori uităm să bem suficientă apă pe parcursul zilei. Aerul pe care îl respiri este mai uscat, iar plămânii trebuie să muncească mai mult că să mențînă umiditatea de care au nevoie și să încălzească aerul inspirat. De fapt, corpul uman are nevoie de lichide pentru a se adapta mai bine la temperaturile reci. Astfel, bea suficientă apă în timpul zilei!

foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton