4 lucruri pe care inelul de logodnă le dezvăluie despre viitorul relației

 Alina Dan
.

Inelul de logodnă are o semnificație aparte în comparație cu alte bijuterii pe care le primești de la iubitul tău. De aceea, avem tendința să ne formăm mai ușor opinii despre o relație când vedem un inel de logodnă. De exemplu, avem tendința de a asocia valoarea inelului cu cea a relației și tragem uneori concluziile greșite. Studiile care au analizat semnificațiile pe care le atribuim inelelor de logodnă au dezvăluit însă că există câteva corelații care se pot face între aceste bijuterii și relațiile pe care ele le reprezintă.

Inel exorbitant de scump, șanse mai mari de divorț

Un studiu al Universității Emory a descoperit că acele cupluri care cheltuie între 3.000 și 4.000 de dolari pe inelul de logodnă au un risc de a divorța de 1,3 ori mai mare decât cei care cheltuie între 5 și 3.000 de dolari pe inel. De asemenea, femeile care primesc inele exorbitant de scumpe se simt mai stresate în timpul pregătirilor de nuntă și au tendința de a cheltui mai mult pentru organizarea evenimentului, lucru care poate aduce presiuni financiare asupra cuplului.

Altfel spus, valoarea unei relații nu este egală cu cea a inelului de logodnă, mai ales când se găsesc și astfel de bijuterii superbe, la prețuri accesibile, care să arate sofisticat și elegant, să fie de calitate, dar să nu pună o presiune uriașă pe un cuplu care va avea deja niște cheltuieli însemnate cu organizarea nunții.

Arată statutul social al cuplului

Tendința de a cumpăra inele cu diamante uriașe sau bijuterii care epatează o au mai degrabă bărbații care sunt mai preocupați de banii pe care îi au decât de relațiile lor. O arată un studiu al Universității de Stat din Michigan, care a descoperit că atât femeile, cât și bărbații care apreciază mai degrabă statutul social și banii au șanse cu 1,6 mai mari să divorțeze.

Pe de altă parte, multe cupluri se simt presate din punct de vedere social să pară într-un anume fel, să transmită un anumit mesaj, așa că cedează acestor presiuni. Astfel, un bărbat se poate simți presat să îi ia iubitei sale un inel cu care aceasta să se poată mândri, care să îi placă și pe care să îl etaleze în lume, chiar dacă ea nu își dorește neapărat acest lucru. Iar femeile pot face greșeala de a crede că prețul bijuteriei este un indicator al iubirii pe care partenerii lor o au pentru ele.

Regulile de alegere a inelului se diversifică

În ultimii ani, tot mai multe cupluri aleg să împartă costul inelului de logodnă, scrie Elite Daily. „Pentru că atât bărbații, cât și femeile câștigă propriii bani și contribuie la deciziile financiare în casă, nu mai este surprinzător că multe cupluri discută și despre acest aspect și aleg să împartă costul inelului de logodnă', spune Samantha Daniels, fondatoarea unui program de dating.

Și alegerea inelului a devenit, în unele cazuri, un lucru pe care partenerii îl fac împreună. Asta nu înseamnă că gestul este unul mai puțin romantic. Fiecare cuplu își creează propriile reguli și obiceiuri, iar să nu urmezi întotdeauna tradițiile pe care le urmează toți cei din jurul tău poate fi reconfortant uneori.

Pentru cuplurile care aleg și cumpără împreună inelul de logodnă, acest lucru poate fi, de asemenea, și o dovadă de independență a celor doi parteneri.

Contează mai degrabă ce simbolizează pentru tine inelul

La fel ca orice bijuterie, este important ca inelul de logodnă să reflecte o parte din personalitatea unei femei, să îi placă și să se potrivească stilului ei personal. Poate de aceea unii bărbați cer ajutorul unei prietene a iubitei lor atunci când vor să aleagă un inel de logodnă și au nevoie de o părere feminină pentru a se decide.

O bijuterie care nu le reprezintă poate fi un semnal de alarmă pentru unele femei, care pot simți astfel că partenerul lor nu le cunoaște suficient de bine sau că nu și-a dat suficient interesul.

De aceea, mai important este, până la urmă, ca inelul să aibă o semnificație aparte, să fie personal, să îți amintească de un moment sau un sentiment anume și să simți că ți se potrivește perfect.

(P) Articol realizat împreună cu Teilor

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:sivilla

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton