10 ani de la moartea lui Michael Jackson. Ce s-a întâmplat pe 25 iunie 2009, ultima zi din viaţa Regelui Pop

 Dumba Gabriela
.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani. Conform detaliilor dintr-o carte despre ultimele ore din viața Regelui Pop, acesta ar fi părăsit, după miezul nopții în ziua în care și-a găsit sfârșitul, repetițiile istovitoare din Los Angeles, pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care urma să debuteze în iulie 2009 la Londra.

Michael JacksonMichael Jackson

Michael Jackson avea probleme cu somnul de mulţi ani şi pentru asta avea mereu alături un medic personal, pe care îl plătea cu 150.000 de dolari pe lună, pe doctorul Conrad Murray.

În noaptea în care a ajuns acasă de la repetiţii, megastarul era extrem de agitat şi i-a solicitat mai multe sedative pentru a-l ajuta să adoarmă. Fără succes, însă, şi la 10 dimineaţa, artistul încă nu reuşise să adoarmă. L-a implorat pe dr. Murray să-i administreze un medicament folosit de obicei în timpul operațiilor, un anestezic puternic.

La 10.40, medicul a acceptat și i-a făcut o perfuzie cu periculoasa substanță. Nu era pentru oprima dată când Michael o primea, căci în timpul audierilor, Murray a recunoscut că i-a mai administrat anestezicul timp de 60 de zile la rând, până în 22 iunie 2009, citează click.ro. În cele din urmă, Michael Jackson a reușit să închidă ochii, iar doctorul a declarat că a stat lângă patul lui pentru a-l monitoriza, însă a avut nevoie de două minute pentru a merge la baie.

Când s-a întors, popstarul nu mai respira. Dezvăluirile lui au fost contrazise de câteva apeluri telefonice, care au sugerat că doar înainte de prânz ar fi observat că ceva este în neregulă, notează BBC în articolul comemorativ.

Murray a chemat Ambulanța la 12.21, nu înainte de a-l instrui pe unul dintre bodyguarzii lui Michael să arunce probele incrimnatorii: sticle, perfuzii.

Convorbirea dintre Murray şi serviciul de Ambulanţă: 

Joi, 25 iunie 2009, ora 12.21 p.m.

– Domnule, e un bărbat aici care are nevoie de ajutor, nu mai respiră, am încercat să îl resuscităm, dar nu mai respiră…

– Ce vârstă are?

– 50 de ani.

– 50? E inconştient, nu mai respiră?

– Da, nu mai respiră şi nici nu e conştient.

– Nu e conştient. Bine, unde e acum? E pe podea?

– E pe pat.

– Aşezaţi-l pe podea pentru a-i face manevrele de resuscitare când ajungem. Nu putem face asta prin telefon. Vom veni noi acolo. L-a văzut cineva?

– Avem datele sale medicale.

– E un medic acolo?

– Da, dar pacientul nu răspunde la tratament, nici la manevrele de resuscitare, la nimic.

 

Paramedicii ajunși la casa lui MJ nu l-au recunoscut inițial pe artist. Au văzut doar un om foarte slab, deosebit de pal, cu o perfuzie atârnată de braț. A fost preluat de ambulanță și dus la un spital din Los Angeles, unde au continuat manevrele de resuscitare.

Joi, 25 iunie 2009, ora 2.26 p.m.

La ora locală 2.26. Michael Jackson este declarat mort la spitalul UCLA. Trupul neînsufleţit este dus cu elicopterul la morga din oraş.

Joi, 25 iunie 2009, ora 4.35 p.m.

Două ore mai târziu, vestea morţii, anunţată deja de presa de peste Ocean, este confirmată de un medic legist, iar anunţul este făcut de fratele lui Michael.  „Fratele meu, legendarul rege al muzicii pop, Michael Jackson, a murit joi, 25 iunie 2009, la ora locală 14.26”, declara Jermaine Jackson, fratele lui Michael.

TMZ a fost prima instituție media care a făcut public decesul, la ora locală 14.44.

Medicul lui Michael Jackson a fost condamnat la închisoare

Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. În momentul condamnării, judecătorul de la Curtea Superioară din Los Angeles, Michael Pastor, a descris tratamentul aplicat de Murray (anestezicul chirurgical – n.r.) drept „o nebunie medicamentoasă.

Conrad Murray a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare, grație purtării exemplare.

Michael Jackson: „Mai bine mor. Sunt terminat”

Jurnalistul Ian Halperin, susţine, în cartea sa „The Final Years Of Michael Jackson”, că, pe 21 iunie, Michael Jackson i-a spus confidentului său că îşi doreşte să moară, pentru că îşi pierduse vocea şi mişcările care l-au făcut celebru.

„Nu funcţionează. Mai bine mor. Nu mai am la ce să mă întorc. Sunt terminat”, ar fi fost declaraţia lui Michael Jackson, făcută în timpul repetiţiilor făcute înaintea concertelor, care urmau să aibă loc în iulie, la Londra.

Totodată, jurnalistul spune că cel mai apropiat confident al lui Jackson i-ar fi spus, la două ore de la decesul artistului, că megastarul era obosit de viaţă. „Michael era obosit să trăiască. Era o epavă de câţiva ani şi acum poate, în sfârşit, să se ducă într-un loc mai bun. Oamenii din jurul său l-au îndopat cu medicamente pentru a-l ţine de partea asta. Ar trebui traşi la răspundere”, a spus confidentul artistului, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Halperin, în ultimele luni din viaţa sa, Jackson a făcut numeroase repetiţii pentru concertele din iulie, care urmau să-i aducă lui şi echipei sale câteva milioane de dolari, dar „care nu ar fi putut fi îndeplinite, nici mental şi nici fizic”. Totodată, jurnalistul susţine că atât starul pop cât şi echipa sa ştiau acest lucru.

„Era foarte clar că nu putea să susţină niciun concert, să nu mai vorbim de 50. Pentru început, el nici nu mai putea să cânte. În anumite zile de-abia mai putea să vorbească. Nu mai putea să danseze. Se anunţa dezastru la Londra şi, conform declaraţiilor confidentului său, acesta avea impulsuri suicidale”, mai scrie Halperin.

Ian Halperin mai spune că şi-a petrecut peste cinci ani printre apropiaţii lui Michael Jackson şi că el a susţinut, în decembrie 2008, că starul ar mai avea doar şase luni de trăit, fapt infirmat de către doctorul Tohme Tohme, purtătorul de cuvânt al lui Jackson la acea dată.

Jurnalistul mai susţine că, pentru a-şi masca îmbătrânirea şi distrugerea fizică la care era supus, Jackson folosea, de exemplu, peruci, haine colorate şi chiar măşti. „De exemplu, pentru a-şi masca îmbătrânirea, Jackson folosea o colecţie de peruci pentru a ascunde părul alb”, scrie jurnalistul.

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton