Stela Popescu ar fi împlinit 87 de ani. Povestea de dragoste tulburătoare dintre artistă și Puiu Maximilian. Și-a lăsat primul soț pentru el

 Oana Pantazi
.

Pe 21 decembrie, Stela Popescu ar fi împlinit 87 de ani, însă marea artistă a ales să plece, în urmă cu 5 ani, pentru a se reuni cu dragostea vieții sale, Puiu Maximilian, cel care i-a fost soț în ultimii 29 de ani de viață. Din dragoste pentru el, actrița a divorțat de primul soț, iar povestea lor de iubire, una mai puțin știută, este demnă de o ecranizare cinematografică.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Stela Popescu și Puiu Maximilian erau născuți la o zi distanță unul de altul și, fără doar și poate au fost suflete-pereche. Marea actriță i-a supraviețuit soțului ei 19 ani, însă nu și-a mai refăcut niciodată viața. Moartea bărbatului pe care l-a iubit mai mult decât propria ființă a devastat-o și doar dragostea pentru scenă i-a alinat suferința, până ce destinul i-a făcut să se reîntâlnească… în nemurire.

7stela-popescu27stela-popescu2

Stela Popescu și Puiu Maximilian, o poveste de dragoste tulburătoare

Stela Popescu s-a stins pe 23 noiembrie 2017, la 81 de ani, în urma unui accident vascular cerebral, lăsând în urmă o carieră impresionantă. În spatele zâmbetului pe care l-a purtat timp de 55 de ani pe scenă, Stela Popescu ascundea drame care ar fi pus la pământ pe oricine… și poate cea mai mare dintre ele a fost pierderea lui Puiu Maximilian.

Citește și: Ce spunea Stela Popescu despre relația dintre ea și Alexandru Arșinel: „Noi nici măcar buni prieteni nu suntem. Nu ne facem vizite, nu mâncăm împreună”

Citește și: Totul despre relația dintre Alexandru Arșinel și Stela Popescu. Au fost parteneri pe scenă timp de 40 de ani: „Am avut noroc’

Citește și: Vlăduța Lupău a ajuns cu branula la mână. Are noi probleme de sănătate:'A fost nevoie de chestia asta…'

Citește și: Misty și Keo se căsătoresc anul viitor. Unde va avea loc nunta:„Suntem legați sufletește de…’

Stela şi Arşinel au fost căsătoriţi doar pe scenă, deşi mulţi i-ar fi văzut un cuplu şi în afara ei. În realitate, Stela Popescu a fost măritată, din 1969, cu textierul Puiu Maximilian (cel care le scria fabuloasele cuplete ei și lui Arșinel), care a decedat în anul 1998 şi pe care artista l-a iubit enorm. Pentru el, s-a despărţit de primul soţ, Dan Puican.

„A fost dragoste la prima vedere. Am simţit atunci că fără el nu mai pot continua. Eram căsătorită cu un om de altfel foarte liniştit şi cu care nu am avut nicio problemă. Eu aveam 33 de ani, iar Mihai 35 de ani când ne-am cunoscut. Dragostea este o chimie inexplicabilă, dar pot spune că era teribil de inteligent, îmi inspira încredere şi avea un simţ al umorului foarte dezvoltat. La început a fost şi puţin introvertit şi mai tăcut, dar cu timpul a ajuns să vorbească mai mult ca mine.

Ne-am căsătorit peste câţiva ani mai mult de gura lumii şi pentru a putea pleca împreună în străinătate. Pur şi simplu am fugit de acasă. Am fugit de la primul soţ „călare’ pe un Renault 16′, povestea Stela Popescu.

Pierderea soțului a devastat-o pe Stela Popescu

Refugiată din Basarabia, marea actriță a vorbit mereu cu tristețe de anii copilăriei sale și despre una dintre cele mai mari drame ale vieții sale, aceea de a nu-și vedea tatăl timp de 19 ani pentru că a crezut că este mort… Dar pentru Stela Popescu cele mai dureroase momente au venit abia la pierderea lui Puiu Maximilian, dragostea vieții ei.

„E o mare nedreptate, scumpa mea. Când au murit mama şi tata, nu am avut starea aceasta de nedreptate. Copilul creşte şi se obişnuieşte cu dispariţia părinţilor. Iar când tragedia se petrece la vârsta de 85-90 de ani, lucrurile sunt deja stabilite: ştii precis că se poate întâmpla. Şi dacă mai sunt şi bolnavi… Mama spunea atunci: «Fata asta nu mă lasă să mor!». Eu am avut-o pe mama bolnavă de cancer şi timp de trei ani de zile am salvat-o. Deci, te obişnuieşti cu gândul.

Dar când ai lângă tine, timp de 30 de ani, un om extraordinar, în plină forţă, când are ce să spună şi vezi că el se topeşte în trei luni, este de neconceput. Nu te poţi împăca cu ideea. Nici în prezent eu nu pot povesti ceea ce s-a întâmplat în acele trei luni. Nu-mi pot spune decât mie. Stau seara uneori şi «revăd» imaginile şi lupt cu mine să nu le văd. Nu am putut să povestesc nimănui despre asta nici până azi. Pentru că e o experienţă fantastică, groaznică. Dar supravieţuieşti, asta e, povestea Stela Popescu în cartea biografică.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton