Simona Halep a fost suspendată pentru doping. Sportiva respinge acuzațiile: "E cel mai mare șoc al vieții mele"

 Dumitrache Laura
.

Simona Halep a fost prinsă dopată. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a anunțat vineri, 21 octombrie, că a suspendat-o pe Simona Halep pentru doping. Instituția susține că sportiva a folosit o substanță numită Roxadustat, inclusă în lista de substanțe interzise din 2022 a Agenției Mondiale Anti-Doping.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Simon Halep a anunțat că a fost testată pozitiv pentru Ruxadustat, o substanță interzisă în sportul profesionist. Tenismena neagă că s-ar fi dopat vreodată în cariera sa. De asemenea, Simona a declarat că va lupta pentru a afla adevărul.

simona dopatasimona dopata

În replică, Simona Halep a transmis pe Facebook că nu s-a dopat niciodată și că va lupta pentru a dovedi că acuzațiile sunt nefondate. 'Este cel mai mare șoc al vieții mele. De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte pentru că este împotriva valorilor cu care am fost educată. În fața unei asemenea situații incorecte, mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la final pentru a demonstra că nu am luat niciodată în mod conștient vreo substanță interzisă și sunt convinsă că adevărul va ieși la iveală. Nu e vorba despre titluri sau bani. E despre onoare și despre povestea de dragoste cu tenisul', a scris Simon Halep pe Facebook.

Citește și: Ce o mai leagă pe Simona Halep de Toni Iuruc, după divorț:”Suntem…”

Citește și:Cu cine au fost surprinși Simona Halep și Toni Iuruc după divorț.S-au afișat în ipostaze controversate

Citește și: Jamilla se apără, după ce a fost acuzată de furt:”Schimbul de replici mi-a dat de gândit”

Citește și: Cine este Lina Chirilă de la Chefi la Cuțite.A fost bătută de soț

Simona Halep a fost suspendată pentru doping

Simona Halep, campioan[ la Wimbledon în 2019, a fost prinsă dopată la un tst anti-doping efectuat la US Open. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a suspentat-o provizoriu pe Simona. Celebra tenismenă a picat testul anti-doping la US Open. Dacă se va dovedă că românca a luat cu buna știință substanța respectivă, sportiva de 31 de ani riscă o suspendare uriașă.

„Halep, care are un loc 9 în clasamentul WTA, a furnizat un eșantion în timp ce concura la US Open în august 2022. Proba a fost împărțită în probe A și B, iar analiza ulterioară a constatat că proba A conținea FG-4592 (Roxadustat), care este o substanță interzisă inclusă în lista de substanțe interzise din 2022 a Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA). Constatările analitice negative pentru substanțele nespecificate implică o suspendare provizorie obligatorie.”, se arata in comunicatul publicat de ITIA.

Simona Halep a reacționat imediat

În replică, Simona Halep a transmis pe Facebook că nu s-a dopat niciodată și că va lupta pentru a dovezi că acuzațiile sunt nefondate. Mai mult sportiva s-a declarat șocată de acuzațiile care i se aduc. Simona a rămas surprinsă când a aflat că a picat testul anti-doping.

Vedeta este acuzată că a folosit medicamentul Roxadustat, folosit împotriva anemiei. Este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritopoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Sursa foto: Profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton