În sfârșit se întâmplă! Alain Delon vine în România

 Oana Pantazi
.

După Alain Delon au suspinat nenumărate doamne și domnișoare, a fost idolul câtorva generații și continuă chiar și acum, la 81 de ani, să fascineze. Dovedind că niciodată nu e prea târziu, rebelul cinematografiei franceze (și nu numai) și răsfățatul femeilor, vine pentru prima oară în România, în luna iunie.

 

Festivalul Internațional de Film Transilvania, ce va avea loc în perioada 2-11 iunie, are anul acesta o surpriză de proporții pentru fanii cinematografiei – guest starul celei de-a 16-a ediții este celebrul Alain Delon! Prezența actorului a suscitat un interes enorm, cu atât mai mult cu cât legendarul Delon este o figură emblematică a marelui ecran și unul dintre cei mai iubiți actori ai lumii.

 

 

Anul acesta, actorul, producătorul, regizorul și scenaristul Alain Delon, care are în palmares o carieră impresionantă și peste 100 de roluri memorabile, aniversează 60 de ani de la debutul său în cinematografie. Cu această ocazie, TIFF îi va acorda marelui actor, pentru contribuția sa excepțională în domeniul cinematografiei, premiul pentru întreaga carieră, iar în onoarea sa va avea loc, pe 9 iunie, în Piața Unirii din Cluj, proiecția filmului Afacerea Pigot/Pour la peau dun flic (1981), thriller regizat de Alain Delon, care, de altfel, a interpretat și rolul principal.

 

 

Considerat cel mai important actor francez al secolului 20, Alain Delon, ale cărui filme au făcut istorie – Rocco și frații săi (1960), În plin soare/Plein soleil (1960), Eclipsa (1962), Ghepardul (1963), Laleaua neagră (1964), Samuraiul (1967), Borsalino (1970), Pe cuvânt de polițist/Parole de flic (1985) – este la fel de cunoscut și pentru poveștile sale de dragoste din viața personală. Cel poreclit „varianta masculină a lui Brigitte Bardot”, cu părul său negru și ochii albaștri pătrunzători, a făcut furori printre reprezentantele sexului frumos, dar femeia vieții lui, după cum susține actorul și acum, ajuns la o vârstă venerabilă, a fost Romy Schneider, pe care Delon o regretă și în clipa de față.

 

 

Actorul are însă o viață împlinită pe celelalte planuri: are 4 copii, o carieră prodigioasă și se poate lăuda cu faptul că, de-a lungul timpului, a inspirat nu doar industria de fashion și beauty, ci și cultura pop, având propria linie de parfumuri și accesorii de lux , ci și alți artiști – Madonna i-a adus un tribut prin piesa The Beautifull Killer, iar chipul său se află pe coperta formației rock The Smiths. Curând, va mai primi un premiu, din partea TIFF, ocazie pe care fanii actorului nu ar trebui să o rateze, așadar, dacă doriți să vă întâlniți idolul nu trebuie decât să fiți pe 9 iunie la Cluj!

 

Oana Pantazi

Foto: Hepta

Cu Romy Schneider, iubirea vieții luiCu Romy Schneider, iubirea vieții lui

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton