Secrete de lifestyle direct de la vedete - VIDEO

 Adina Vilcea
.

De multe ori, ai senzaţia că vedetele reuşesc să dea timpul înapoi. Îmbătrânesc şi ele, dar cu graţie, iar trucurile la care apelează nu sunt deloc costisitoare.

Femeile sunt din ce în ce mai preocupate de felul în care arată și acordă o importanță deosebită atât îngrijirii exterioare, cât și îngrijirii interioare. Care sunt regulile (de nutriție, îngrijire, sport) după care te ghidezi în contextul unui stil de viață sănătos?

Adela Popescu: Cu adevărat am început să mă gândesc la asta după nașterea lui Alexandru. Am înțeles cât de important este ritualul mesei în creșterea lui. Și pentru că până la un an am ales să nu îi dăm deloc mâncare sărată sau îndulcită cu zahăr, am descoperit și gusturile fantastice ale alimentelor fără adăugiri. Așadar, mănânc din ce în ce mai rar dulce și sunt atentă la combinarea alimentelor. Sport la sală fac destul de rar spre deloc, în schimb sunt solicitată prin parcuri și păduri. 🙂

Sonia Argint-Ionescu: Expresia „stil de viață sănătos se află pe buzele tuturor în ultimul timp. Din păcate însă, este un laitmotiv pe care mulți îl invocă, puțini îl înțeleg cu adevărat, iar și mai puțini sunt cei care cu adevărat practică ceea ce predică. Felul în care eu trăiesc, sănătos, echilibrat sau normal – spune-i cum vrei, este modul în care am fost crescută, este ceva ce mi se pare firesc și pentru care nu depun niciun efort în mod deosebit. Nu pot să stau fără să mă mișc, simt nevoia zilnic să consum fructe și legume proaspete, în general pun un mare accent pe hrana de sezon și pe cea locală, despre care se spune că ne oferă fix acei nutrienți de care avem nevoie, îmi îngrijesc trupul, mintea și spiritul… Toate acestea sunt pentru mine rutină. Și cred că nu ar trebui să fie ceva special pentru nimeni. Până la urmă, sunt niște reguli de bun-simț pe care ar fi trebuit să le fi primit acasă sau la școală. În rest, mănânc de toate, dar în cantități limitate: pâine, brânzeturi și beau vin. Savurez viața și nu mă frustrez.

Dana Sota:  Regulile mi le-am făcut singură și, în general, consider că regimul de viață este bine să fie unul personalizat, în care fiecare să se regăsească și să fie confortabil cu alegerile făcute. Lucrurile impuse creează frustrare și nu funcționează pe termen lung. Mănânc de două ori pe zi, la ora 11 și la ora 18, iar regimul meu este 80% vegetarian, 20% pește/fructe de mare, de ani de zile. Aleg bio pe cât posibil… După doi ani de mâncat doar raw vegan, am ajuns la acest echilibru și îmi e bine! Fac sport de 2-3 ori pe săptămână și alternez fitness cu yoga sau pilates. Nu mă omor la sport, nu trag de mine, dar țin să am un corp armonios și flexibil. Îngrijirea exterioară este foarte importantă pentru mine și datorită jobului, încerc mereu cele mai noi produse și tratamente de pe piață. Iubesc produsele de skincare organice și încerc să pun pe piele „lucruri cât mai curate. Gândurile și emoțiile pozitive, bunătatea și vorbele rostite cu empatie și blândețe contează enorm și pot transforma orice femeie într-o femeie frumoasă.

Carmen Brumă: În urma experienței acumulate până la 40 de ani, am reușit să-mi fac un set de reguli simple, care funcționează pentru că le aplic în mod constant. Mănânc adecvat consumului meu energetic, fac sport, nu pierd nopți, mă hidratez corespunzător, mă demachiez zilnic, nu fumez, beau foarte rar alcool.

Poți să ne spui care sunt cele mai importante sfaturi de frumusețe pe care le-ai primit?

Adela Popescu: Să am grijă de fericirea mea, de oamenii alături de care petrec timp, de filmele pe care le văd, de muzica pe care o ascult. Toate acestea ne sculptează mai mult decât orice bisturiu.

Sonia Argint-Ionescu: Să nu pierd nopțile. Până acum nu am descoperit un produs sau un tratament mai eficient decât un somn bun de noapte și, eventual, un beauty sleep de prânz… măcar la sfârșit de săptămână. A, și, desigur, să nu fumez. Știți? Îmbătrânește! 🙂

Dana Sota: Cel mai important sfat este de a purta zilnic protecție solară, iar la plajă, SPF 50. Este cel mai simplu mod de a-ți menține tinerețea pielii și a preveni apariția ridurilor, a petelor pigmentare, distrugerea fibrelor de colagen. Un alt sfat important este demachierea/curățarea tenului de două ori pe zi, indiferent dacă te machiezi sau nu. Un ten sănătos este un ten, mai întâi de toate, curat.

Carmen Brumă: Frumusețea este o unealtă, nu un scop în sine, și nu există femei urâte, ci doar femei leneșe.

Presiunea care se pune pe femei și stresul cu care se confruntă zilnic reprezintă factori nocivi asupra fizicului și psihicului. Cum reușești tu să-ți menții echilibrul?

Adela Popescu: Am devenit extrem de selectivă cu timpul meu. Fac în proporție de 70% doar lucruri care nu îmi creează un disconfort. Pe lângă asta, am o familie care îmi oferă echilibru și iubire.

Sonia Argint-Ionescu: Prin sport, care face minuni. Sunt într-un punct în viața mea în care mă simt mai bine ca oricând în propria-mi piele. Și asta se datorează într-o mare măsură formelor de mișcare pe care chiar le practic cu seriozitate și devoțiune: alergarea, pilates, yoga, tenis, squash și, ocazional, sală. Par multe, dar este o alternanță care dă rezultate, nu intervine plictisul. Iar psihicul meu este la cote înalte!

Dana Sota: Am început prin a-mi organiza foarte bine timpul, astfel încât să nu fiu stresată și pe fugă. Iubesc ceea ce fac, iar munca este o plăcere, deci nu resimt niciun fel de presiune. Apoi am făcut curățenie în jur, oamenii care mi-au rămas aproape sunt pozitivi și luminoși, cu good vibes, cum se spune, nu mă mai văd cu lume doar de complezență. Nu mă întâlnesc cu oameni care se plâng mereu și care îmi fură energia. Mă simt bine eu cu mine, sunt împăcată și nu am de demonstrat nimic nimănui.

Carmen Brumă: Făcând sport, alergând. E un soi de terapie, timpul meu cu mine însămi.

Ce reprezintă frumusețea pentru tine?

Adela Popescu: Bunătate, cultură în combinație cu ceva simetrie 🙂

Sonia Argint-Ionescu: Știm cu toate formula „frumusețea vine din interior. Clișeu sau nu, este adevărată și văd asta pe chipul meu. Atunci când sunt mulțumită cu mine, cu ceea ce am în jurul meu, strălucesc și mi se spune.

Dana Sota: Pentru mine, frumusețea este un concept holistic, trebuie să fie o îmbinare de estetic, cu trăsăturile și atuurile sufletești, cu sclipirea din ochi, cu bunătate și candoare. Am văzut femei superbe, dar fără viață și altele mai puțin norocoase din punct de vedere fizic, care radiau pur și simplu. Le prefer oricând pe cele din urmă.

Carmen Brumă: Echilibru, armonie.

Apariția semnelor de îmbătrânire este probabil cel mai mare coșmar al femeilor. Ce sfaturi ai pentru combaterea primelor semne de îmbătrânire?

Adela Popescu: Nu am, chiar nu am. Mi se pare că obsesia noastră de a le ascunde, culmea!, le face și mai vizibile.

Sonia Argint-Ionescu: O să mă repet, dar până la urmă este o dovadă a consecvenței faptelor mele: somn, sport, alimentație. Abia apoi putem vorbi despre produse adecvate tipului de ten, tratamente, intervenții – fiecare dintre ele extrem de eficiente dacă sunt alese corect și dacă sunt executate de specialiști.

Dana Sota: Primul sfat este să se relaxeze, să nu se mai panicheze la primul rid. Sincer, acum, uitându-mă în urmă, îmi dau seama cât de lipsite de sens sunt aceste griji. A îmbătrâni este un lucru absolut normal și, cu puțină grijă, poți face asta cu grație. Contează enorm alimentația și stilul de viață, nu e vorba doar despre creme. Pentru a întârzia îmbătrânirea prematură, aș începe cu hidratarea atât la exterior, cu produse de calitate, cât și la interior. Apoi, somnul face minuni pentru piele, care se repară pe perioada nopții, și… fumatul – interzis! 🙂

Carmen Brumă: Din fericire, trăim vremuri în care dispunem de multe metode pentru a combate sau întârzia îmbătrânirea, dar cred că cel mai înțelept este să te concentrezi pe felul în care îmbătrânești.

Din ce se compune rutina ta de frumusețe?

Adela Popescu: Mă demachiez în fiecare seară, iar dimineața aplic o cremă hidratantă înainte să plec de acasă.

Sonia Argint-Ionescu: Mă demachiez dimineața și seara, apoi aplic un tonic, crema de ochi (mi se pare genială Doctor Babor Lifting Cellular Dual Eye Solution), apoi un serum și crema hidratantă. Din rutina mea de îngrijire nu lipsește nici atenția pe care o acord zi de zi părului meu, de care am mare grijă, atât în exterior (ador Moroccan Oil și Kerastase), cât și din interior (suplimentele Perfectil mă ajută mult la menținerea sănătății lui). Să îmi simt părul moale și hidratat este una dintre senzațiile care îmi plac cel mai mult.

Dana Sota: Rutina mea de îngrijire zilnică este destul de simplă: demachiere, spălat pe față cu spumant, serum – obligatoriu (antioxidant, cu vitamine sau cu acizi de fructe sau cu peptide etc.), un gel sau un fluid de zi pentru hidratare, iar seara, o cremă cu retinol. Gomaj sau periajul feței cu Foreo Luna de două ori pe săptămână, după care aplic o mască de față. Merg la 2-3 luni la tratamentul cu PRP (așa numitul Vampir) sau la mezoterapie.

Carmen Brumă: Demachiere, loțiune tonică, ser/cremă pentru față/ochi, suplimente nutritive adecvate. Încerc să fac în fiecare anotimp două tratamente dermatocosmetice.

Ai vreun truc pe care îl folosești în mod frecvent?

Adela Popescu: Am părul curat tot timpul.

Sonia Argint-Ionescu: Uleiul de cocos este un produs indispensabil din „trusa mea cu trucuri de frumusețe. Îl utilizez ca să mă demachiez, îl pun pe păr și câteodată pe corp.

Dana Sota: Nu am un truc anume, dar când sunt foarte obosită merg la o ședință de ozonoterapie sau fac un masaj craniosacral la Cristi. Asta mă pune pe picioare instant. Periajul uscat al corpului cu o perie specială este un lucru pe care îl fac zilnic, pentru că pune limfa în mișcare.

Carmen Brumă: Somnul e pentru mine un truc infailibil.  Când nu-mi iese, merge și anticearcănul.

La ce produs de îngrijire nu ai putea renunța?

Adela Popescu: Pasta de dinți.

Sonia Argint-Ionescu: Îmi pac la nebunie produsele La Mer, în special The Renewal Oil și gadgetul Philips VisaPure Advanced, o perie de curățare pe care am integrat-o extrem de ușor în rutina mea și care îmi face tenul să radieze.

Dana Sota: Dacă ar fi să aleg un singur produs de îngrijire, acesta ar fi cu siguranță serumul de față.

Carmen Brumă: Demachiant.

Redactor: Adina Vîlcea

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton